Kuhinjski noži

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Treba bo kupit spet kakšen nov nož.
In ker imam doma polhen kršov od noža k jih morm busit vsak teden, sem se odločil za kakšen boljši nož.

Pa me zanima katere vi uporabljate? Kako ste zadovoljni,....

Sam se nagibam k Haiku, pa me zanima ce ga kdo ima, pa kje ga najceneje dobit.

Hvala

Ena od bistvenih stvari je tudi, da so različni noži namenjeni rezanju različnih stvari (meso, sir, kruh, zelenjava,...) in ga na napačnem materialu skrhaš. Tako rabiš (če se greš zadeve resno) več vrst nožev in ne samo tri enake različne dolžine.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No ker vidim da imaš veliko izkušenj, koliko pogosto naj bi se keramičen nož brusil, ob povprečni uporabi doma.

Ni pa potrebno da je oster kot katana
grin1.gif
, da pač normalno reže.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ Tirgger
Za keramičnega ti ne morem povedati, imam ga le dobri 10 dni ( http://www.xenon-forte.si/article.asp?docid=287952 ), občutek dober imam pa določene pomisleke, strahove. Reže še zmeraj perfektno saj ni še bil veliko uporabljan.

Za meso uporabljam trančeranje rezanje ( http://www.importex.si/catalog/product/view/id/776/s/dm8234830-mesarski-no-30-cm/category/95/ )

Imam tudi dva od tuperware, krušni za domačo uporabo odličen, za rezanje je pa bolj tako. Filetirc je star 15 let od fiskarsa vrhunski, ga je kar škoda.

Za pršut mora biti pa kot katana, da lepo skoz nogico teče.

@ Softi za klanje se uporabljajo mesarski noži, v domači uporabi razen redkih izjem ne.

lp D

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz imam zdej 3 mesece v uporabi Tupperwarove nože in sem zelo zadovoljna z njimi. Brusla jih še nisem, paradajz se še vedno reže sanjsko. Najprej sem hotela Solingenove, ker jih imajo mati, sam sem naletela na T., ki so mi čist fajn.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Avto more bit nemški, čokolada belgijska, ura švicarska, nož japonski....ženska je pa lahka eksotična
grin1.gif

ON: A je že gdo probu Damast nož ? Mene Kasumi rajca , sam kaj ko je čakalna vrsta pa še 250 € pride...ampak enkrat bi ga rad probu, pa če ma gdo kej podobnga doma se priporočam za test.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sm hotel nabavit, Gyuto bom verjetno raje Gefu.

Drugače pa to ni noben damast, kvečjem damast look.
smirk-1.gif

Sicer je pa še vedno super nož sigurno, pa nikakor ni treba dat 250€.