Kuhinja po meri

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
lepa kuhinja, razen cokla ki je grd

a kot je izkoriščen??

Cokel je rostfrei imam tudi jaz takega, pač stvar okusa, meni je lep, ne dopade se pa mi, da so stenske obloge v barvi pulta, kar preveč potemni sicer lepo svetlo kuhinjo, sam bi dal planke iz barvnega stekla ali pa kak drug material.... sicer pa super izdelek.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Kako je s čiščenjem, ali je ta keramika reliefna ali gladka?

Bova rekla da je gladka (čuti se relief, je pa daleč stran od valovite površine)...tule če bo kaj bolje videti

SDC15063.JPG

Čiščenje enostavno...že zaradi samega odtenka umazanije niti ne opaziš.
Jih imaš pa trenutno v Mercator Tehnika po 14 EUR/m2 (Ragno)

Glede kombinacije barv...ko je kuhinja na mestu je laže gledaš kaj bi lahko bilo drugače. Ko si na tem, da se odločiš, je druga pesem. Že z dvemi odtenki je problem, če kombiniraš še tretjega si na tankem ledu. Steklo bi bilo..samo spet nanese, pult bi lahko bil kamen, pa spet nanese...odločila sva se (samo) za lakirane fronte...ker na koncu gre tako cena v nebo.

Zdaj kar se Zupanca tiče...midva ima zelo dobre izkušnje. Od štarta do končne izvedbe/postavitve, prav tako s ceno. Zato bova pri njih naročila še otroško sobo, dnevno sobo, kopalnico..praktično vso pohištvo (imava tudi garderobno omaro)....ker enostavno za enak denar dobiš pohištvo po tvojih željah, po tvojih dimenzijah (in rpi nas po naših krivih stenah...da zgleda kot da so ravne
wink-1.gif
)
1695172-gaderobna2.jpg

Priponke

• 1695172-gaderobna2.jpg
    1695172-gaderobna2.jpg
    53,9 KB · Ogledi: 405

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
....................
1695173-gaderobna1.jpg

Priponke

• 1695173-gaderobna1.jpg
    1695173-gaderobna1.jpg
    49,5 KB · Ogledi: 492

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pri starših je bila pa rupa.

Da ne boste sam hvalili. Raje v ikejo, kot pa da bi zupanc monterja še enkrat gledal v bajti. Kadar sem v tisti kuhinji me še zmrazi, kaj sem zaradi "alterja" uturil staršem.

Zdaj pa lahko pobriše, ker je ravno moderator.
uf-1.gif
Upam da vsaj kaj prispeva MaverickTu za svoje delovanje tukaj.

Kot vidiš sem tvoj odgovor dal v citat, da ne bo kdo rekel, da sem ga pobrisal in izkoriščal svoje moderatorstvo.

Že parkrat si po mojem mnenju neopravičeno pljuval po naših kuhinjah, pa sem bil vedno tiho, ker nisem želel pogrevati starih stvari.
Ker pa vidim, da tudi po petih letih ne daš miru pa moram napisati, kako je bilo. Kljub temu, da je od tega že toliko časa se še vedno zelo dobro spominjam, kaj se je pri vas dogajalo.
Prepričan sem, da če bi šli tvoji starši in ti osebno vsi skupaj v naš salon, da sploh ne bi bilo nobenega problema.
Tako pa ste poslali naročiti novo kuhinjo vašo mamo in ona je z našo arhitektko narisala kuhinjo, kot si je ona želela. Načrte je sicer vse prinesla domov, samo vidva z očetom načrtov očitno nista niti pogledala.

Samo, ko pa smo kuhinjo pripeljali k v vam sta pa vidva z očetom imela en kup pripomb na samo postavitev kuhinje, kljub temu, da je bila kuhinja narejena popolnoma po načrtu. Tako se je en kup omar moralo peljati nazaj zato da so se spremenile, tako kot sta vidva hotela. Naj povem še to, da smo tudi potem komaj ugotovili kaj želite, ker ko smo govorili z mamo je govorila eno, ko smo govorili z očetom je govoril drugo. Če se ne motim je bila kuhinja tudi furnirana in je bilo potem še en kup težav, ker smo komaj našli pravi furnir za tiste stvari, ki se so predelovale. Vsekakor če bi prvotni načrt obstal in ne bi bilo predelav ali če bi bil načrt že na začetku takšen kot je bila kuhinja na koncu problemov ne bi bilo oziroma bi jih bilo bistveno manj.
Pa, da ne bo sedaj izgledalo, da je krivda samo vaša. Priznam, da smo narobe naredili eno oblogo, katera se je rešila mislim, da šele v tretjem poizkusu pa še nekaj malenkosti. Pa tudi monterji bi se lahko bolje dogovarjali kaj in kako storiti, ko so se stvari začel zapletati.

Moram pa povedati še to, da so se monterji skregali z šefom, ker ni nihče več hotel k vam na montažo, ker ste se grdo obnašali tako eden do drugega kot tudi do monterjev.

Ko je bila kuhinja končana, sem pa prepričan tudi, da veš, da je mati klicala k nam v firmo. Na telefon je dobila ravno mene. Zahvalila se je za lepo kuhinjo, povedala je da je zadovoljna in se tudi opravičila za vse nevščenosti, ki smo jih imeli eden z drugim.

Zato se mi ne zdi fer, ker dobro veš, da je bila krivda za probleme obojestranska, da sedaj ob vsaki priložnosti pljuvaš čez naše izdelke.

Dodal bi še to, da pa me veseli, da si običajno s takšnimi izjavami osamljen in da je večina naših strank z našimi izdelki zadovoljna in se vračajo nazaj, ko potrebujejo pohištvo, notranja vrata iali gospodinjske aparate. Tudi zato imamo v teh težkih časih, ko mnogim manjka dela pri nas še vedno toliko ali celo več naročil kot pred 5 leti. Ne bom rekel, da nikoli nič ne naredimo narobe, vendar se vedno potrudimo, da tudi če krivda ni na naši strani, da zadevo rešimo, da smo na koncu vsi zadovoljni.

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Groza...
uf-1.gif

Kako si drzneš take bedarije spisat. Dobili smo tako kuhinjo, da se človek ni vedel ali se bi zjokal ali se bi smejal. Bi pa prišel enkrat pogledat naokoli, zakaj je toliko pripomb oz. težav. Res je bilo premalo "jeze" izražene iz naše strani, takoj ko je "kuhinja" prispela, ker bi morala tista pijana bebca od monterjev takoj nagnat nazaj z vso robo, ki sta jo privlekla. Verjetno je blo vse super duper izdelano, če nista bila sposobna na lokaciji sestavit niti osnovnega elementa v enem dnevu, pripeljalo se je omare, ki so bile same sebi namen in se sploh ne bi odprle, narisano pa seveda drugače.

Višine panelov zadaj po kuhinji vsak različne višine.
hysterical-1.gif
Mah...groza, glej če boš nadaljeval bom prilepil slike in komplet pripombe, ki so bile dane takrat. Na forumu sem tokrat DRUGIČ samo omenil, da ni vse oh in sploh in tudi nikakor NI bilo! Ta "projekt" vam je bil daleč čez glavo in niti en v firmi ni toliko tišlerja, da bi bil sposben to skupaj spravit. Zgleda da morate delat ikea stayl enostavne elemente, da vam kaj sede skupaj ali pa kaj tipskega, mogoče ste se pa od takrat kaj popravili, sam glede na to kakšno sranje ste pripeljali staršem, se ne bi upal pri vas kupit lesene PRUČKE.

Za vse "dobro" pa lahko izpelješ samo iz karakterja moje mati, ki je pravi "cuker" in se jo nažalost da izkoristit na tak način. Jaz sem jo zaradi te vaše kurčeve nesposobnosti videl jokat in to ne zaradi denarja ampak monterjev in felerjev. Za marsikaterega je sama kriva, ker nima dovolj izkušenj oz. opravka s takimi "majsti", bi rabil nadzornika ala softi, ki bi vas pomoje tožil po eni urci, ko bi pripeljali zadevo, ker je pač drugačen karakter.

Kuhinja je še danes sranje, vendar ji noben tega noče povedat, ker je kot celota izpadla kar všečno, zanjo je marsikaj hitro dobro, vaših monterjev se pa naknadno verjetno ni želela nikoli več videt, tudi če bi lahko uveljavljala kaj "garancije", ker zadeve itak ne delujejo od novega kot je treba. Pri mehanizmih se je želelo top shit, pa je bla ena omara cela kriva, da se predali niso zapirali oz. se zatikali, rolo še danes ne dela in ne vem če sploh kaj spravljata vanj ipd.

Glede na izdelke še malce bolj lokalnih izdelovalcev, zdaj vidim, zakaj je pri njih čakalna doba izredno dolga, saj se res potrudijo in zadevo brez debate upašejo tako kot je treba. Lepo da mate biznis, nažalost se take zadeve ne delajo vsako leto in se človek pač nemore premislit ali pa preizkusit izdelovalca, definitivno ste pa daleč od "priznanih" slovenskih izdelovalcev notranje opreme in zdaj tudi vem zakaj. Če so res tako pozitivni komentarji, potem se mojih postov tukaj res nimaš kaj bati, niti eura ne boste izgubili.

Kaj pa prispevek Alter forumu? Ponavadi zelo občutljivi glede oglaševanja, ti pa veliko prometa narediš ravno tu.
smirk-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ne bom več dolgovezil. Vsak naj prebere od obeh in verjame tistemu, kot hoče.
Samo eno stvar bom še enkrat ponovil. Kuhinja je bila na začetku narejena po načrtu, ki ga je skupaj z vašo mamo naredila naša arhitektka. Ker ste šele pri montaži ugotovili, da Vam načrt ni všeč smo na naše stroške kuhinjo predelali tako kot ste hoteli.

Ravno zaradi vas, smo potem tudi uvedli, da stranke načrte podpisujejo, da se z načrtom tudi strinjajo.

Pa še to, če rolo ne dela in če bi nekdo od vaših poklical bi poslali nekoga, da bi to tudi uredil. Če pa tega ne vemo pa žal ne moremo pomagat.

Hvala za tvoj odgovor pa upam in ti želim, da ko boš enkrat zase kuhinjo naročal, da boš bolj zadovoljen, kot si bil takrat pri starših.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Če smo že pri kuhinjah po meri in sevlje uporabniku, meni so tole zložili skupaj pred 2 leti

44174_10150281482390416_6100775_n.jpg

več kot zadovoljen
smile-1.gif

Jaz sem več kot zadovoljen s kuhinjo
cheer.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Ne bom odpirala nove teme. Če želiš višji pult v kuhinji, ali ti mizar samo cokelj poveča ali ti poveča predale. Pri tipskih kuhinjah vem da ti sam cokelj povečajo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Odvisno od pomivalnega stroja.

Če imaš pomivalni stroj pod pultom in je klasične višine potem je edina možnost povečanje cokla.
Če vzameš 5 cm višji pomivalni stroj, potem je lahko tudi pult višji za 5 cm in imaš cokl še vedno 10 cm.
Če pa daš pomivalni stroj v omaro na višino, kar je vedno bolj pogosta praksa pa je lahko pult popolnoma po želji.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
aparatov si ne moreš izmišljat po meri..vsaj dimenzij ne. In če želiš da nekam izgleda je najboljše dvignit cokel in stvar zaključena.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ja, mislim da je 92 oz. 93..to se itak splača vzeti. drugače ti ode križ.
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja za višjega se šteje višina od 91-93. Se pa zgodi, da če sta dva res velika, da želita tudi 96.

Samo otroci potem bolj težko kaj v kuhinji pomagajo
smile-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kako pa v primeru povišanega pulta rešiš s pomivalnim strojem....

npr ...Ikea ma cokel 16 cm

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Kako pa v primeru povišanega pulta rešiš s pomivalnim strojem....

npr ...Ikea ma cokel 16 cm

Pri pomivalnem stroju lahko reguliraš nogice za cca 5 cm. Se pravi če je pult višji so nogice do konca spuščene.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Da še jaz izkoristim temo; smo v fazi nabave kuhinje in so v ožji izbor prišle nekak (cenovno in videna kvaliteta izdelave) naslednje:
-Gorenje
-Svea
-izdelana v Panles
-izdelana v Slovenijales(Mb Hoče)

Vsi izrisi imajo podobno /praktično enako postavitev, cenovno pa so od 2,5 do 4,3keur. Kaj priporočate, oz. zanima me kvaliteta izdelave, držanje termina izdelave, natančnost montaže? Predvsem me skrbi nizka cena in s tem povezana kvaliteta izdelave pri Slovenijales Mb. Materiale in vodila so praktično enaki pri vseh.
Lp,Drago