Kuhala (indukcijska) plošča

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Prenavljam kuhinjo in moram pripraviti instalacije za kuhalno ploščo. Zanima me, ali se plošča vklopi z vtikacem ali je potrena direkna vezava? Ali ima plošča po defaultu na priklopnem kablu vtikač ali ne.
Hvala
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Indukcija se praviloma priklaplja na dve fazi, zato ne more imet vtikača - pravilno je direktna vezava v stenski dozi.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A imate plastične žlice za enkratno uporabo?

Mi imamo tudi ves pribor v širokem predalu pod indukcijo (prej pa steklokeramiko) in se seveda segreje ko se kaj dolgo kuha, ampak tiste 1X na mesec malo odpreš predal, da se prezrači pa je.
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
To vem da imamo prave žlice in tudi na zgornjem predalu. Kak in kako se greje oa ne vem . Mislim oz vem da se predali večkrat na dan odprejo. Ne bit zdej hud, če nevem veliko o kuhinji no.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Hotel sem povedat, da v klasičnih kuhinjah kjer je za predali še nekaj zraka to zračenje ni pretiran problem.

Sicer pa v mišelinovih restavracijah dobiš ogrete krožnike, pri nas pa pribor. :p
 
  • Haha
Reactions: sajkek in Hanzi

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Potemtakem imamo mi mišelina doma . Se pa spomnim, da je prejšnja kuhinja imela pod pečico se pravi v coklu zračne reže. Sedaj tega ni, ker je tudi spodaj predal. In zaradi tebe sem šel pogledat kolk je lufta za predali in je, dovolj. Zahvaljujoč širokem pultu.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Skuhaj 50+ litrov(rekord imam 80) nečesa pa.porocaj...
Ne bom rekel da ni mozno, jaz sem potem imel odprt predal. Ni pa bilo tako vroče da ne bi mogel prijeti pribora ali da bi tvegal kak požar. Je pa res da krp/servetov direkt pod indukcijo nimam
 
Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.006
6.615
113
50+litrov na indukciji pa res ne kuham. za to je kotel zunaj. niti ne začnem ob pol 9h, da je do 13h fertik. uro pa pol do dve je pa že laufalo. pa naenkrat 4 od 5ih plošč. pa ni bilo nič vroče. itak je takoj naslednja stvar, ko skuhaš, da pribor vzameš in tega imam pod ploščo in bi vedno neizogibno porajtala, da je vroč, če bi bil. niti topel, da bi takoj opazil razliko, mrbit če bi bila res pozorna na to, kar pa ni omembe vredno potem.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
morebiti pa so spet razlike med čipšit indukcijo in dražjimi... morebiti.