Krožišča - zakaj se folk *****?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zanima me, zakaj folk *****, ko grem na krožišču ven na istem mestu, kjer sem vstopil?

Npr. v Kamniku greš iz OMV pravilno desno proti Domžalam, želiš pa v drugo smer in moraš seveda do krožišča, kjer pač narediš cel krog, da obrneš.

Potem imaš pa paciente, ki ti mahajo in trobijo zaradi tega?
A folk dejansko popizdi, če ne zapustiš krožišča tam, kjer so si oni zamislili, da ga boš? (pa ne zavajam s smerniki ali kaj takega)

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Zato ker so zabiti. Ni druge variante. Oz. je druga varianta. Ker so smerniki tako redki, si vsak po svoje razlaga, kje bo kdo zapustil krožišče. Potem pa hočejo speljat, pa avto v krožišču ne zapusti slednjega, tam kjer so si zaželeli, ampak nadaljuje vožnjo skozi in morajo bremzat, pol pa se pizdijo. =]

Sicer jaz nobenemu ne trobim ali pa blendam, samo se pa hitro najdem v tem, da pošiljam vse v 3pm. Ker včasih čakam pred krožiščom, pa gre cela kolona brez smernikov ven. Pol pa mislim speljat, pa se ravno najde en avto, ki pa nadaljuje do naslednjega izvoza.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ja, težava je v tem, da vozniki podzavestno pričakujejo, kje bo avto zapeljal ven. In če jih nekdo pri tem zafrkne, so zamočili
bonk.gif

Manjka pa kulture uporabe smerokazov, pa manj prehitevanja v dvojnih krožiščih, ki so (pre)majhna - recimo tista mengeška.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.836
113
Lublana
Obišči stran
Kaj to se ti resno dogaja, da se jezijo, ker si naredil cel krog? Jaz tega še nisem doživel čeprav sem v kakšnem tujem kraju tudi že dva kroga zapored naredil, ker nisem točno vedel kje moram ven. Sicer se mi pa stalno dogajajo kakšen druge cvetke v teh krožiščiš.

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
Včasih je prav zanimivo gledat kaj folk počne na krožnih. Da pa rikvercajo, ker ne vem zaradi česa ne upajo v krožišče sem pa tudi že videl.

Nazadnje urejeno:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
¨Če bi nekdo hotel 3.14zdit, ker nekdo drug vozi cel krog, bi ta prvi nekdo moral onega drugega spremljati cel krog. Zakaj pa bi to počel?

Tako da dvomim, da je problem v vožnji za cel krog. Vožnja v krožišču potencialno moti:
  • tiste, ki bi si želeli v krožišče. Ti tako ali tako vidijo lokalno sliko (kaj prihaja z leve) in ne spremljajo celotnega krožišča
  • one, ki se skupaj s takim vozijo vzporedno po notranjem pasu in ko prevozijo skupaj celo krožišče mislijo, da je njihov problem ("kako bom prišel mimo tega na desni ven") reše, ker bo "ta na desni" tudi šel ven. Tu naj pristavim, da vedno občudujem junake, ki iz notranjega pasu zavijejo ven (na dvopasovni izvoz) in se zanašajo na to, da bo na desni tudi zapeljal ven.

Torej se da opisano ravnanje pacientov razložiti s tem, da voziš po zunanjem pasu. QED

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Pacienti, pač. V Kranju je isto, če hočeš iz Baumaxa nazaj v Kranj. Moraš narediti cel krog v krožišču...
Priznam, da se je meni na začetku zdelo - WTF se pa vozi okoli, potem sem pogruntal, da je bil model verjetno v baumaxu in bi rad prišel domov
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Al pa zadnjic en frajercek v starem crnem A6 v MS...uno malo improvizirano krozisce od Mure proti centru...

Uletiva skoraj istocasno vsak v svoj uvoz...no jaz sem bil sekundo hitrejsi...ampak kombi je daljsi in je moral model bremzat ker sem se se basal v kroznega...in pol trobljenje in mahanje...WTF model pac nisi bil 1x v prvem planu
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
.........ker se brigajo za vse druge, samo za sebe ne.
Bil sem zadnjič v avtu, ko je šofer zavijal levo na križišču. Nasproti ga eden nažiga kar pošteno. Na levi pa pešec se ne more odločit, če bi šel čez prehod ali ne. Šofer je vse skupaj počakal, da gre nasprotni avto mimo.... pešec se je pa s telefonom začel ukvarjat... vozilo zadaj je pa preko blendanja in trobljenja pokazal svoj karakter. Seveda ni videl dogajanja, pameten je bil pa ko tahujš alterjevec.
PS. Če bi šofer zavijal na levo, bi ga že nasprotni avto nabil, najkasneje takrat, ko bi pešec s telefonom šel preko ceste.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ko sem se prvič po dolgem času pripeljal v Koper in padel v največji prometni konici v ta 'sistem' štirih krožišč, sem bil prepričan da ne bom nikoli prišel ven
wink-1.gif

koper.jpg

Nočna (oziroma dnevna ) mora, da o 'prijaznosti' domačinov, ko vidijo "opletanje žabarja" sploh ne pišem
bonk.gif

No, naslednjič je bilo že lažje.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zanima me, zakaj folk *****, ko grem na krožišču ven na istem mestu, kjer sem vstopil?

Npr. v Kamniku greš iz OMV pravilno desno proti Domžalam, želiš pa v drugo smer in moraš seveda do krožišča, kjer pač narediš cel krog, da obrneš.

A folk dejansko popizdi, če ne zapustiš krožišča tam, kjer so si oni zamislili, da ga boš? (pa ne zavajam s smerniki ali kaj takega)
Ce si se na desni pas postavil valjda da so pizdili. Desni pas ima na cesti narisan pa se zgori, da je za Duplico in je tko tud speljan.
S smeri Domzal je pa narobe oznacn da se postavis na desni pas, bi moralo na levem pisati, ker spustis prvi izhod za OMV.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.659
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ja, težava je v tem, da vozniki podzavestno pričakujejo, kje bo avto zapeljal ven. In če jih nekdo pri tem zafrkne, so zamočili
bonk.gif

Manjka pa kulture uporabe smerokazov, pa manj prehitevanja v dvojnih krožiščih, ki so (pre)majhna - recimo tista mengeška.
In zakaj ne bi smel prehitevati v krožiščih?
sprasujem se.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ce si se na desni pas postavil valjda da so pizdili. Desni pas ima na cesti narisan pa se zgori, da je za Duplico in je tko tud speljan.
S smeri Domzal je pa narobe oznacn da se postavis na desni pas, bi moralo na levem pisati, ker spustis prvi izhod za OMV.

Pomoje je Numy mislil tole krozisce, ki ima samo en pas... in nima posebej izvoza za Duplico

Google_Zemljevidi-20150102-110306.jpg

Ti si pa imel v mislih naslednjega, kjer pa je desni pas za tiste, ki gredo proti Duplici

Google_Zemljevidi-20150102-110447.jpg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:Torej se da opisano ravnanje pacientov razložiti s tem, da voziš po zunanjem pasu. QED

Omenjeno krožišče ima samo en pas. Pa samo po njemu to izvajam, zelo redko kje drugje, razen če je promet pač tako urejen ofkors.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Zakaj bi šel pa na naslednje krožišče obračat, če pa lahko že na prvem?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:Torej se da opisano ravnanje pacientov razložiti s tem, da voziš po zunanjem pasu. QED

Omenjeno krožišče ima samo en pas. Pa samo po njemu to izvajam, zelo redko kje drugje, razen če je promet pač tako urejen ofkors.

Ne vem zakaj bi pizdili, itak je prometna ureditev sedaj taka, če hočeš nazaj prosti Kamniku, da greš skozi krožišče nazaj, pizdim pa jaz, ker vozniki ne dajo žmigovca preden gredo ven iz krožišča in tako onemogočajao optimalno pretočnost krožišča...

Pa ni mi jasno kdo bi pizdil, ker preden si ti naokrog, je že za vstop v krožišče nekdo tretji ki se mu sanja ne od kje si ti prišel, ali iz smeri Duplica ali LJ... mogoče je težava v tebi?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja pojasni mi, kako je težava v meni? En pas, vožnja po predpisih, vse žarnice delujoče, noben ne fuka na zadnjem sedežu.. folk se usaja.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Ne vem, meni ni še noben piz... mogoče je kriv tvoj slog vožnje skoti krožišče... prepozno daš smernik ko zapuščaš krožišče... to je najverjetnejši razlog...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Komplicirate.
Iz OMVja preprosto takoj zavijte proti Kamniku pa nebo problemov. Preden so se prometni "strokovnjaki" zmislili to krožišče, se je tam dalo to storiti čisto legalno, zdaj pa se se to sicer ne sme, ker je polna črta. Kao zaradi nekakšne varnosti.

Podobne teme