kroska za najstnico

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.892
14.024
113
Mal debate, kam naj gremo, koga vprašamo, da malo proba. Zdaj smo namreč v takih mesecih ko bi ona motor... (pa se še s peciklom ne zna pelat...:evil:)...
velika je 160.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.892
14.024
113
Seveda bremzamo, ampak bi raje da če hoče poskusit to naredi kontrolirano , kot pa da ji posodi kak "kolega" pa se skantajo a ne...
na koncu je vse to izkušnja in skil. Sej tak leva ni, kot sem napisal. ampak pač muhe so, danes bi to, jutri ono, ...
lahk pa kako električno krosko kupim... to je še najlažje.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.892
14.024
113
a si nor, to je bedno, glupo, grdo, nikamor ne gre, in podobne fore.
Ja s kolesom gremo na downhill, to bo ena taka te dni.

• Haha
Reactions: Janch

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.522
6.799
113
Mal debate, kam naj gremo, koga vprašamo, da malo proba. Zdaj smo namreč v takih mesecih ko bi ona motor... (pa se še s peciklom ne zna pelat...:evil:)...
velika je 160.
Je v totem MB že tropska vročina 24/7, da ti je izklopilo možgane ali razsaja kakšna nova droga ?
Kaj bo otroku kros motor, če še navadnega kolesa ne obvlada ?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.152
14.441
113
kod Džej-Zija
Pubec v žlahti, tudi ves pameten glede moči in hitrosti, se je uspel z eno tako 25-ko zelo lepo zložit na pesku v ovinku.

Kam greste na DH? Začela bo itak s kakšnim nežnim flow trailom, pa se potem vidi agilnost in motorika.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.732
2.340
113
Ne se hecat, moja žena je bila na urgenci ravno takrat ko se je tista punca iz Celja razfookala tu pri Slovenj Gradcu.

Grozna zgodba, res grozna. Ni me bilo tam pa mi je kar slabo ko se spomnim, samo glede na povedano.

Poslušat kako pridejo starši in jim zdravniki povedo, da gre za hude poškodbe glave ter da zelo slabo kaže in potem gledat skrušene starše ko odhajajo, ne pozabiš nikoli.

Punca potem ni preživela.

• Žalosti me
Reactions: Hondi in nacek

dask

Majstr
21. sep 2023
917
1.068
93
Lepo postopno je najbolje. 25 najprej, je čist dovolj. Pa furat, ne gledat v garaži. Se da zelo lepo položit pa zdravit potem praske, ki si jih zapomniš. Moj mulc se je najbolj razsul z minimoto, brezglavo. K sreči ni šlo hitro, potem je štartal s 25 in postopno s kilometrino dalje. Zdaj fura 35 kw trenutno, čez glavo zadost, tudi sam pravi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.384
6.011
113
Ja s kolesom gremo na downhill, to bo ena taka te dni.
To se mi ne zdi tako slaba ideja za najstnika, ki išče adrenalin. Pelješ jo na Roglo, sposodiš vso opremo in naj se pelje. Ne vem koliko je stara, ampak če je tam okrog konca OŠ ali začetek srednje, se lahko sama pelje, ti pa se greš kaj drugega. Tako sem jaz naredil s svojim otrokom. Vmes, ko sem bil na Rogli na enem kosilu. Naj se vozi, povedali ji bodo, po kateri progi naj začne, potem pa bo že ugotovila, če še lahko gre na katero težjo. Ni dvoma, da je to lahko nevarno, ampak vseeno ne pretirano. Manj nevarno kot če bo adrenalinsko stvar našla sama z vrstniki. Ne moremo jih zavijati v vato. Tudi mi smo nekdaj iskali adrenalin.
Za kros motorje pa ne bi vedel, kje bi se dalo dokaj varno spoznavati s tem. Mogoče kje obstaja kaj takega kot so bolj pogoste gokart steze.
Sam nakup neke take stvari pa zahteva malo več premisleka. Najprej, če se ima sploh kje voziti ... Drugo, koliko truda bo pri dražji stvari prispevala sama. Ne sme biti vse enostavno dosegljivo ...

• Všeč mi je

nacek

Guru
13. okt 2012
3.250
814
113
evo

• Všeč mi je

jello

Guru
22. sep 2008
11.316
4.494
113
velika je 160.
Vesel bodi da samo krosla, moji bi dodge challenger. :D Bi rekel da ji kupi apn6 pa bo verjetno zjahana krosla cenejša. Po poljskih poteh se moji naganjajo s ciaotom. Dovolj za štart, če bi kdo kaj več pa naj kar izvoli, za svoj denar ko/če ga bo imel.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.892
14.024
113
Pubec v žlahti, tudi ves pameten glede moči in hitrosti, se je uspel z eno tako 25-ko zelo lepo zložit na pesku v ovinku.

Kam greste na DH? Začela bo itak s kakšnim nežnim flow trailom, pa se potem vidi agilnost in motorika.
Maribor, sicer moram preevrit ce je kak flow brez slakalnic nekih

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.892
14.024
113
Enga konja ze obvlada, zdaj bi pa ona več. Sicer je možno da bo cez 2 meseca spustlo... Pa bo kaj tretjega.
125ccm yamahe ima ze nastudirane a to potem cez par let... :evil:

tony

Guru
23. jul 2007
10.971
1.852
113
velika je 160.
Najprej čelada, nato bicikl, nato električni bicikl. Morda jo do tokrat ze mine in boš moral kupiti avto :D.

Motorja mulcu sicer ne bi nikoli kupil, preveč nevarno je.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.726
2.574
113
velika je 160.
Recimo da nekaj vem o tem, pa precej vozim itd..., jaz bi prej predlagal kakega ZIP-a, skuter... za punco

Če pa že kros motor, potem za začetek glej kak pitbike kot naprimer YCF 125.
To ima polavtomatski menjalnik, brez sklopke.
Ni predivji, se da popolnoma obvladljivo peljat, čeprav kar dobro leti, okol 70 do 80 se mi zdi.
To smo imeli mi za mulce, ko so se začele želje po motorjih. Pri prvem Tomos MC80, pri drugem tega YCF 125 - in moram reči, da je tale YCF super, samo kupi novega drugače boš bolj šraufal kot vozil.

Recimo kaj takega, ta ima večja kolesa

https://rpm-team.si/default.asp?mid=sl&pid=modul_it&wid=14156&detailid=99582

Obvezno pa vso zaščitno opremo, drugače bo jok, ko bo padec.
Padec definitivno bo, vprašanje samo kako hud.
Ker obstajata samo dve vrsti motoristov, tisti ki so že padli in tisti ki še bodo.

• Všeč mi je