Kronični gastritis in tujina

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Sprašujem za kolega, ne zame. Ima precej hudo obliko kroničnega gastritisa in zadeva se vleče dolga leta, zadnje čase pa je vedno huje in postaja nevzdržno. V Sloveniji hodi na Golnik, kjer pa dobiva le tablete, ki nekaj časa delujejo, potem pa ne več. Nato dobi druge, a zadeve se ne izboljšujejo. Kaj več mu ne pomagajo oz. ni idej, ne vem. Nobene rešitve v obliki operacije, druge terapije itd. Vemo pa, da človek tak ne more funkcionirat in je premlad, da ne more ne spat, potovat in je tri stvari, drugače se lahko le uleže.

Želi poizkusiti tudi v tujini, zato sprašujem, če kdo pozna dobro kliniko/zdravnika v Avstriji ali Nemčiji, ki je specializirana v to smer? Oziroma dobrodošli so tudi drugi predlogi, tudi za Slovenijo.

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
3 ure pred spanjem naj ne je, naj ne pije sladkih pijac in kave, pa ne bo vec rabil tablet. Povem iz prve roke.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne je pred spanjem, ne pije sladkih pijač, ne pije kave, nič alkohola, ne je na splošno skoraj nič več, ker ima konstantno težave. Išče še druge rešitve, ker mu enostavno nič ne pomaga, ne tableti, ne spremembe hrane, načina življenja...lahko, da ima še kak drug problem, ki ga pri nas ne vidijo, ne vem.

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Ma kako ves da je res tako? Tablete pomagajo dokler jih jemljes potem pa vec ne.
Nisem se slisal da se gastritis ne bi umiril z navedenimi spremembami.
Naj poskusa s sodo bikarbono, kupljeno v lekarni.

Kaj pa je gastroskopija pokazala?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.988
10.739
113
kod Džej-Zija
Alergija? Psihosomatske motnje? Ena frendica je alergična na gluten. Ko poje kaj z glutenom, jo tudi začne želodec konkretno mučiti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
...
Nisem se slisal da se gastritis ne bi umiril z navedenimi spremembami.
...

V medicini je ogromno izjem. In če neka stvar pomaga 99% ljudem, bo se še vedno našel kdo, ki mu nič ne bo pomagalo.
Je pa problem karkoli svetovati, brez kakršnekoli diagnoze in dosedanjih terapij ("tablete" so namreč zelo širok pojem).

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Naj gre k dr. Tepešu Je največji frajer za gastro zadeve.

Prav tale mi je dal napotke, kako in kaj po tem ko mi je delal gastroskopijo. V četrtek pa imam še pregled da mi malo več pove.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne zgolj kdo, celo 70mio ljudi je takšnih, ki ne spada v 99% bazen
wink-1.gif

Ima pa denis prav, prehrana in prehrana, pa življenski slog, pa je 99.99% težav ali še več, odpravljenih.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
tudi jaz imam gastritis. 10 let sem imel težave.

Po vsej verjetnosti mu škodi določena hrana ali pijača. Jaz sem probal vse živo. Jedel na koncu skoraj nisem več.

Na koncu sem ugotovil da mi dela probleme voda z okusom (zala harmony), ki sem jo zjutraj spil 0.5l v službi
smile-1.gif

Sedaj je veliko bolje. Tablet ne rabim praktično več.

pijem samo vodo ali pivo
smile-1.gif