Sporočilo oblastem in poziv ljudstvu

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Upam da boste bodo še enkrat pregledal vse podpise da se ne bo naredil kot nazadnje da je bilo toliko neveljavnih. Zadnjih 700 sem vrgel v excel pa je že tukaj 40 brez vpisanega mesta ( če je to seveda sploh potrebno)

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Lej, kar jaz hočem je to, da si lahko s svojimi sredstvi uredim svojo streho nad glavo, zaenkrat mi še ni uspelo, pa ne me zdej spraševat zakaj. In ne, ni mi žal, da nisem Jankovičeva hči npr. da me vlačjo vsi po zobeh, hvala tolk samospoštovanja pa še imam, da vem kje mi je meja.

majč

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Majč,

tako fajn pišeš, pa tako težko te je brat!

Daj, pliz, malo s potrudi, pa kdaj kakšen odstavek uporabi.

Ne glede na obliko pa je tole moj komentar
467716-post_slo.gif

kajtebriga

Pripravnik
26. nov 2012
42
0
6
Okolica Maribora
Pa ti resno misliš, da ljudje stavkajo zaradi nekih političnih opcij in političnih kalkulacij? Nekateri verjetno res, imam pa občutek, da jih večina stavka zaradi obupa. Kaj pa naj izgubi človek, ki ničesar več nima?

Službo? Jo je izgubil pred leti.
Denar? Je šel skupaj s službo.
Dostojanstvo? Verjemi mi, da nimaš več dostojanstva, ko gledaš lačnega otroka, ko mu ne moreš kupiti malenkosti, ki si jih želi... In verjemi mi, ti otroci niso zahtevni, pa še tiste malenkosti ne zmoreš.

Kakšno leto nazaj, je v eni Mariborskih trgovin, punčka kakšnih 4, 5 let prosila mamo, če ji lahko kupi žemljico. Ne bombonov, ne igračke, samo žemljico. Mama ji je, prav z bolečino na obrazu odvrnila, da ne more, ker nimata dovolj denarja. No, iz trgovine sta šle z vrečko žemljic, pa z igračko, pa z bomboni, pa z kar lepim nakupom. Jaz zato nisem imel veliko manj, njima pa je pomenilo veliko. In sedaj mi pokaži katerega "pri koritu", ki je to storil. Najlažje se je obrniti stran, tem ljudem pa razlagati, da je potrebno varčevati.

In kaj lahko takšen človek še zgubi. Mogoče to, da me naslednjič ne bo v trgovini? Ali pa kakšnega podobnega meni? Kakor koli bo, bo za takšnega verjetno bolje, slabše tako skoraj ne more biti.

Dovolj sem star, da sem imel službo, volilno pravico in končano služenje vojnega roka že v rajnki Jugoslaviji, pa takšnega obupa in stiske še nisem videl. Ne pri toliko ljudeh.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Majč,

tako fajn pišeš, pa tako težko te je brat!

Daj, pliz, malo s potrudi, pa kdaj kakšen odstavek uporabi.

Težko bo. V 6. razredu OŠ ji je umrla učiteljica slovenščine.
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Lej, kar jaz hočem je to, da si lahko s svojimi sredstvi uredim svojo streho nad glavo, zaenkrat mi še ni uspelo, pa ne me zdej spraševat zakaj. In ne, ni mi žal, da nisem Jankovičeva hči npr. da me vlačjo vsi po zobeh, hvala tolk samospoštovanja pa še imam, da vem kje mi je meja.

majč
Ja, želje in pričakovanja vseh več ali manj. Verjamem da ne bi želela bit hči od Jankoviæa, si sploh ne morem predstavljat kakšna glupaæa bi to bla (ene sorte križanc med LaToyo pa Čepinko
bonk.gif
), samo upam da je bil razumljen point. Itak da imao cel kup pokvarjenih, smrdljivih do neba "predstavnikov" ljudstva, pa vendar je odgovornost tudi na "navadnih" ljudeh. Navsezadnje smo to drhal volili.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Dragi prebivalec Slovenije!

Danes sem se odločil skenslat vse paciente kot si ti iz socialnih omrežij, ugasnit tv in se ne več zanimat za karkoli, zaradi mene če pogori cela država. A zakaj? Ne morem mimo tega, da imate sprane možgane, vsi, levi, desni, opozicija, koalicija, delovni razred, vsi, ki ne zmorete/znate/nočete razmišljati s svojo glavo, ki vam jo priskledniki pridno perejo. Demonstracije organizirajo razne navijaške skupine oz. slednje verjetno podkupijo s parimi gajbami pira in zastonj kartami za tretjo ligo, prvi med njimi pa verjetno dobi še kakšno nagrado. Pojma nimate niti proti čemu se borite, kje imate alternativo? Mislite, če Janša, Kangler, Jankovič odstopijo, da bo pa prišel en pošten Miha vodit državo? Japajade! Trenutno situacijo podpihujejo tisti, ki niso na oblasti, danes levi, včeraj desni. Iz enega razloga, zavzeti prestol in omogočiti biznis svojim. In oni vedo, da alternative ni, če pa koga potegnejo iz naftalina je to lutka, ki jo prisilijo, da dela za njih. To danes res ni težko. Skratka lajate v luno. Kdo mislite, da bo prišel v MB na oblast? Nek poštenjak brez službe, ki bo iz pufov spravil mesto? Pa mi pojma nimamo.

In kje tiči problem? V dveh milijonih ovac, ki s svojo mentaliteto pripeljejo državo do te meje kot je. Najbolj priročen izgovor pa je, ja, je recesija, je pizdarija. Roka roko umije, samo ozret se je treba naokoli in takoj vidiš, da si vsi nekaj rihtamo, pri dohtarju mimo vrste, v službe se jemlje nesposobneže zaradi napačnih razlogov, folku dol visi, če parkira čez dva invalidna parkirna mesta, če gre v rdečo, če njegov sine čečka po steni bloka, če sune bicikl in ga dobijo ga zagovarjaš, da tega ni storil. Torej nobene morale, etike in zaradi tega je družba v ***** in taka kot je, oblastniki pa so samo ogledalo nas samih in mentalitete, naše glave so jih obkrožile, niso prišli sami od sebe čez noč tja kjer so. In demonstracije napumpane s strani neoblastnikov podprte s pijanimi huligani, ki bi jih bilo treba nalomit do amena, da bi pili lahko samo še mleko po slamici, sprememb ne bodo prinesle. Morda za ovce, navidezne, čez mesec, dva, pol leta bo zgodba ista. Usekat bi moralo fejst da bi se kaj spremenilo, sicer bo kot je. Amen!

467716-post_slo.gif

Bravo. Sem vesel, da nisem edini ki podobno razmisljam.

Trenutna situacija je pac odraz mentalitete vsakega slovenca. Ni nastala cez noc, ampak se je kuhala cez leta, ko je slovencek okusil demokracijo, svobodo, ter kasneje se evropska sredstva. Hkrati pa je pozabil na dolznosti, vrednote in posledice.

Lep primer: ceste so polne bedakov, ki vozijo objestno, kar so ti radarji pravzaprav pokazali. Ravno ti radarji, ki so bila kriticna tocka za nerede v MB.

Pripravljenost na spremembe se je pokazala lani na referendumu, ko je velika vecina ovc ni vedla sploh kaj voli. Za pranje mozganov so bile odgovorne interesne skupine. Da bom verjel da Janez zeli spremembo ?

Japajade. Janez hoce carodeja, ki bi prisel in vse bo v najlepsem redu. Najbrz kar Tito, glede na to koliko se jim kolca po socializmu, iz katerega od leta 91 nismo naredli ravno kaki ogromni korak, bolj na papirju, kot pa v glavah.

Tak da Slovenci, najprej razcistimo vsak pri sebi.

p.s. Dalje teme nisem bral, se opravicujem, ce je blo ze kaj omenjeno.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik kajtebriga pravi:
Pa ti resno misliš, da ljudje stavkajo zaradi nekih političnih opcij in političnih kalkulacij? Nekateri verjetno res, imam pa občutek, da jih večina stavka zaradi obupa. Kaj pa naj izgubi človek, ki ničesar več nima?

Službo? Jo je izgubil pred leti.
Denar? Je šel skupaj s službo.
Dostojanstvo? Verjemi mi, da nimaš več dostojanstva, ko gledaš lačnega otroka, ko mu ne moreš kupiti malenkosti, ki si jih želi... In verjemi mi, ti otroci niso zahtevni, pa še tiste malenkosti ne zmoreš.

Kakšno leto nazaj, je v eni Mariborskih trgovin, punčka kakšnih 4, 5 let prosila mamo, če ji lahko kupi žemljico. Ne bombonov, ne igračke, samo žemljico. Mama ji je, prav z bolečino na obrazu odvrnila, da ne more, ker nimata dovolj denarja. No, iz trgovine sta šle z vrečko žemljic, pa z igračko, pa z bomboni, pa z kar lepim nakupom. Jaz zato nisem imel veliko manj, njima pa je pomenilo veliko. In sedaj mi pokaži katerega "pri koritu", ki je to storil. Najlažje se je obrniti stran, tem ljudem pa razlagati, da je potrebno varčevati.

In kaj lahko takšen človek še zgubi. Mogoče to, da me naslednjič ne bo v trgovini? Ali pa kakšnega podobnega meni? Kakor koli bo, bo za takšnega verjetno bolje, slabše tako skoraj ne more biti.

Dovolj sem star, da sem imel službo, volilno pravico in končano služenje vojnega roka že v rajnki Jugoslaviji, pa takšnega obupa in stiske še nisem videl. Ne pri toliko ljudeh.

Ganljivo. Potem pa dajmo stavkat se proti azijcem, da se preferira njihova cenejsa delovna sila na trgu, da nasa cenjena podjetja niso konkurencna, ter je nekdo zgubil sluzbo in bo zdaj pogubljen do smrti, ker je mislil da je dobil sluzbo do penzije. Ampak verjetno je ploskal leta 91 proti grdemu socializmu.

Verjetno zdaj vidis v cem je problem ne ?

kajtebriga

Pripravnik
26. nov 2012
42
0
6
Okolica Maribora
Ja in v našem idealnem svetu so vsi prezaposljivi, delavci so sami prosili vodstva, da prenesejo proizvodnjo v azijo... Delavci niso krivi, če podjetja vodijo direktorji, ki so postavljeni zaradi političnih povezav in ne zaradi strokovnosti in verjetno so sami prosili za izčrpavanje podjetij.

Verjetno zdaj tudi ti vidiš v čem je problem, ne?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Imas prav.

Ampak tako vodenje podjetij se je preselilo iz starega rezima (kjer je to priblizno spilalo zaradi pozicije Slovenije v Jugi) v nov rezim, kjer pa je bila situacija malo drugacna, sploh pa po vstopu v EU sledila prizemljitev zaradi odprtega trga. Koliko podjetij je v Jugi vlagalo v razvoj ?

kajtebriga

Pripravnik
26. nov 2012
42
0
6
Okolica Maribora
Seveda se je preselilo iz starega režima. Ampak je mogoče tisti "Joža", ki je leta 91 ploskal proti grdemu socializmu imel upanje, da se bo to spremenilo. Pa se očitno ni. Prav imaš tudi, da v jugi podjetja niso dovolj, ali pa sploh niso vlagala v razvoj. Za jugo je bilo vse, več ali manj, dobro. Pa vseeno. Imam občutek, da je tudi po osamosvojitvi marsikje šel denar, namesto v razvoj, za "druge ideale". In vidiš, tudi to je verjetno ljudi pognalo na ulice.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Boli [cenzura], obubožano množico za tvoje mišljenje
stupid-1.gif

ni še začel delat, pa ne ve
grin1.gif

Obubozana mnozica je dobila lekcijo iz kapitalizma.

Potem pa gremo tak, ce se skandira proti kapitalizmu, vsi ki imate avte vredne vec kot 10k €, jih prodajte, na dopust se ne bo hodlo, ves pobran denar pa podarite obubozanim. Saj se gre za solidarnost in socializem a ne ? Zakaj bi sosed bil na slabsem kot vi ?

Lol.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Zakaj klinac bi se naprej gledal ene in iste face, ki kradejo non stop? Pa to so preverjeni lopovi! Ocitno je avtor besedila pri koritu in ga je pravtako strah! Izkorenint je treba celo bando lopovsko! Da se, DA!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.809
113
40
MB
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Boli [cenzura], obubožano množico za tvoje mišljenje
stupid-1.gif

ni še začel delat, pa ne ve
grin1.gif

Obubozana mnozica je dobila lekcijo iz kapitalizma.

Potem pa gremo tak, ce se skandira proti kapitalizmu, vsi ki imate avte vredne vec kot 10k €, jih prodajte, na dopust se ne bo hodlo, ves pobran denar pa podarite obubozanim. Saj se gre za solidarnost in socializem a ne ? Zakaj bi sosed bil na slabsem kot vi ?

Lol.

Vem kaj hoces povedat, ampak to kaj se dogaja ni niti slucajno kapitalizem, al pa mamo drugacne definicije
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik kajtebriga pravi:
Seveda se je preselilo iz starega režima. Ampak je mogoče tisti "Joža", ki je leta 91 ploskal proti grdemu socializmu imel upanje, da se bo to spremenilo. Pa se očitno ni. Prav imaš tudi, da v jugi podjetja niso dovolj, ali pa sploh niso vlagala v razvoj. Za jugo je bilo vse, več ali manj, dobro. Pa vseeno. Imam občutek, da je tudi po osamosvojitvi marsikje šel denar, namesto v razvoj, za "druge ideale". In vidiš, tudi to je verjetno ljudi pognalo na ulice.

Ogromno denarja je slo v ustanavljanje obcin, ker se 2 ali 3 zupani niso razumeli. Nato je raje vsak ustvaril svoj peskovnik ter prikljucil pol zlahte. Takrat nam je vsem pasalo, ker vsakdo je pa poznal koga na obcini in si se lahko kaj "zmenil" a ne (o tem je govoril tudi Schumi, da naj vrze prvi kamen tisti, ki se mu ni zdelo fajn, da tu pa tam koga pozna in naredi mimovrste).

Nimam osebno proti protestom nic, ampak trenutno mislim, da so nastale zaradi psihologije mnozic (moderni mediji) ter so bolj brez repa in glave.