Križarska vojska v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.917
6.670
113
BhqkPDoIEAACXes.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.613
5.662
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Putin gradi močno Rusijo in rusofobe to moti.

Mocna Rusija brez zaveznikov? Ko jim zmanjka plina in nafte bodo ko Venezuelci...

B81

22. jul 2007
38.239
11.360
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Putin gradi močno Rusijo in rusofobe to moti.

V Rusiji ni nič kaj preveč drugače kot je bilo v Ukrajini, le bolje znajo skrit...putin je s svojo kgbjevsko šolo na meji diktatorja in če ti je to tako všeč, verjetno lahko dobiš turistično viso za začetek...
Če bi sam moral izbirat med zda in rusijo, izberem zda, čeprav imam nekaj ruskih korenin
smile-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
ok...nazaj k dogodkom....
Je kar neki videov prišlo ven...tako da se da zdaj že dobro ocenit, kaj se je dogajalo...

Strašljiv in šokanten način spodbujanja spopadov...že viden v Siriji.."Upravičene" demonstracije katere "ugrabijo" skrajneži za svoje namene..
Torej streljaš tako nad policijo kot na demonstrante....s tem sprožiš spopad za katerege krivijo eden drugega... Bizarno...in hkrati briljantno.
Potrebuješ samo nekaj strelov...nato se zadeva sama nadaljuje....

In kdo so skrajneži? .... link

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.180
6.350
113
blizu močvirne prestolnice
Se prav vidi, kdor je protislovensko nastrojen podpira tudi izbrisane, muslije in sedaj Ruse, ampak vsi pozabljate da so Rusi eni največjih kršiteljih pravic, pa vam je vseeno. Sicer pa razen Krima se Rusi nimajo nikjer po Ukrajini mešati, ker drugod so priseljeni Rusi, kateri lahko samo spokajo nazaj od koder so prišli!

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se prav vidi, kdor je protislovensko nastrojen podpira tudi izbrisane, muslije in sedaj Ruse, ampak vsi pozabljate da so Rusi eni največjih kršiteljih pravic, pa vam je vseeno. Sicer pa razen Krima se Rusi nimajo nikjer po Ukrajini mešati, ker drugod so priseljeni Rusi, kateri lahko samo spokajo nazaj od koder so prišli!

Lej kdo si je vzel copyright za "Slovensko"....Vem boli, ko se ljudje približajo resnici....

Ja tudi v slovenskem primeru....so delali zdraho skinheadi in neonacisti....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.642
7.105
113
March 2, 4:15 p.m. -- Leader of the Right Sector ultranationalist organization Dmytro Yarosh said that Right Sector is mobilizing its members to protect the country against Russian intervention. According to him, the Right Sector coordinates its actions with State Security Council and its head Andriy Parubiy.

"We guarantee safety to all civillians in Crimea," Yarosh said at the press conference in Dnipro hotel in Kyiv.

He called for Ukrainians to join the squads of the Right Sector that are being formed all around Ukraine.

Yarosh also said that Right Sector established military headquarters that coordinates the actions of the Right Sector's squads.

"The very first task of this headquarters is to work out the plan of protection those regions which can suffer from Kremlin intervention," Yarosh said.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Želijo splošno mobilizacijo...mislim pa da so že začeli vpoklic rezervistov....zadeva je bedna....ukrajince bo bolela glava...zelo...še posebej potem ko bodo videli kdo stoji za vso maškarado....ukrajince reši samo še pravi "vojaški udar"...in nove volitve brez nacistov in "deal" z Rusi.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ampak vsi pozabljate da so Rusi eni največjih kršiteljih pravic, pa vam je vseeno

Po moje nič večji kot Turki, pa so le-ti vseeno člani Nata.

Sicer pa, če lahko ZDA delajo red, kjer jim paše, ga lahko zaradi mene Rusija mirno v svojem dvorišču dela.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.210
8.068
113
iz hrvaškega foruma:

upravo sam pročitao jednu činjenicu o Krimu koju nisam znao i koja može Ukrajincima dati dugoročnu prednost u ovom nadmetanju nad Krimom...Dakle ukoliko Rusija otme Krim život tamo neæe biti lagan Bez vode i jeftine opskrbe kopnom.

Ne znam koliko znate o klimi tamo na Krimu ali ima manje padavina nego LA Most of the Crimea is basically a desert, with less annual rainfall than Los Angeles.
http://www.slate.com/articles/news_a...lculating.html

There is an important strategic point: all the water in Crimea comes from the north Don river, and in response to the occupation of the Crimea, Ukraine may simply shut off the fresh water.

To see why, just open a map. That narrow strip of land tethering northern Crimea to the Ukrainian mainland, called the Perokop Isthmus, is the peninsula’s lifeline. What’s left out of most Western analyses of Putin’s brazen military intervention is the Crimea’s complete economic dependence on the mainland, which provides nearly all of its electricity and water and about 70 percent of its food.

A krimske Tatare koje je Staljin raselio neæe nikad primiriti a oni su starosjedioci tamo

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
iz hrvaškega foruma:

upravo sam pročitao jednu činjenicu o Krimu koju nisam znao i koja može Ukrajincima dati dugoročnu prednost u ovom nadmetanju nad Krimom...Dakle ukoliko Rusija otme Krim život tamo neæe biti lagan Bez vode i jeftine opskrbe kopnom.

Ne znam koliko znate o klimi tamo na Krimu ali ima manje padavina nego LA Most of the Crimea is basically a desert, with less annual rainfall than Los Angeles.

There is an important strategic point: all the water in Crimea comes from the north Don river, and in response to the occupation of the Crimea, Ukraine may simply shut off the fresh water.

To see why, just open a map. That narrow strip of land tethering northern Crimea to the Ukrainian mainland, called the Perokop Isthmus, is the peninsula’s lifeline. What’s left out of most Western analyses of Putin’s brazen military intervention is the Crimea’s complete economic dependence on the mainland, which provides nearly all of its electricity and water and about 70 percent of its food.

A krimske Tatare koje je Staljin raselio neæe nikad primiriti a oni su starosjedioci tamo

Sorry ampak Don je v Rusiji...Verjetno je mislil na Dnepr ..
Drugač pa....kdo je rekel da je govora samo o Krimu? Govora je verjetno o tretini Ukrajine ali pa še več.. Krim je samo strateško pomemben...Sicer ne vem kolk je preverjeno...cca 650 000 Rusov želi zatočišče v Rusiji iz V in JV Ukrajine.

Ko bo prestopilo nekaj tisoč Rusov v Rusijo bo Putin imel Casus belli. Ukrajina potem de fakto ne bo več Ukrajina. Gre za tipično delitev države....že videno.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Sicer pa, če lahko ZDA delajo red, kjer jim paše, ga lahko zaradi mene Rusija mirno v svojem dvorišču dela.

Američani imajo vedno problem, da pomagajo tam, kjer je država razdeljena - pol je za te, pol za one in tako v taki državi ne bo nikoli mira, sirija na primer, tudi irak, kjer se polovico prebivalstva strinja s trenutno vlado, polovica pa ne, in ker so tam ljudje premalo razgledano, se pač dnevno množično koljejo ...
Ne vem od kje vam nekaterim dejstvo, da so američani delali probleme povsod.
Takšne stvari so se v siriji dogajale pred prihodom američanov - kemično orožje, na primer - pa med in po američanih ni nič manjšega ali večjega nasilja. Američani pač hočejo red delati tam, kjer ga ne morejo. Ko je država razdeljena, človeka ne boš mogel prepričati, naj drži raje z ono.

Isto kot bi meni nekdo rekel, naj "spoštujem" janšo, ker je edini dober politik, in to bi mi rekel nekdo, za katerega je janša "bog" ... jaz pa mu v življenju ne bom dal prav, pa če se mi na trepalnice postavi ...

Rusi pa so v tem primeru vdrli s silo v tujo državo, od katere si pod prisilo želijo prilastiti del države.
Če je tako, pa jutri naj slovenska vojska napade Trst in avstrijsko koroško. Če rusi lahko, zakaj pa ne bi tudi mi lahko ...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.210
8.068
113
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
iz hrvaškega foruma:

Sorry ampak Don je v Rusiji...Verjetno je mislil na Dnepr ..
Drugač pa....kdo je rekel da je govora samo o Krimu? Govora je verjetno o tretini Ukrajine ali pa še več.. Krim je samo strateško pomemben...Sicer ne vem kolk je preverjeno...cca 650 000 Rusov želi zatočišče v Rusiji iz V in JV Ukrajine.

Ko bo prestopilo nekaj tisoč Rusov v Rusijo bo Putin imel Casus belli. Ukrajina potem de fakto ne bo več Ukrajina. Gre za tipično delitev države....že videno.

Sem videl, da je kasneje popravil na Dnjepr, tako da imaš sigurno prav.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Američani so skoraj do zadnjega govorili, da podpirajo enotno Jugoslavijo.

Tako jaz razumem tudi njihove besede o podpori enotni Ukrajini.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Američani imajo vedno problem, da pomagajo tam, kjer je država razdeljena - pol je za te, pol za one in tako v taki državi ne bo nikoli mira, sirija na primer, tudi irak, kjer se polovico prebivalstva strinja s trenutno vlado, polovica pa ne, in ker so tam ljudje premalo razgledano, se pač dnevno množično koljejo ...
Ne vem od kje vam nekaterim dejstvo, da so američani delali probleme povsod.
Takšne stvari so se v siriji dogajale pred prihodom američanov - kemično orožje, na primer - pa med in po američanih ni nič manjšega ali večjega nasilja. Američani pač hočejo red delati tam, kjer ga ne morejo. Ko je država razdeljena, človeka ne boš mogel prepričati, naj drži raje z ono.

Isto kot bi meni nekdo rekel, naj "spoštujem" janšo, ker je edini dober politik, in to bi mi rekel nekdo, za katerega je janša "bog" ... jaz pa mu v življenju ne bom dal prav, pa če se mi na trepalnice postavi ...

Rusi pa so v tem primeru vdrli s silo v tujo državo, od katere si pod prisilo želijo prilastiti del države.
Če je tako, pa jutri naj slovenska vojska napade Trst in avstrijsko koroško. Če rusi lahko, zakaj pa ne bi tudi mi lahko ...

He he Američani nimajo problem...to delajo namenoma...

Mi Trst pa Koroško ? S čim? Si ti slučajno opazil, da mi nimamo več vojske? Imamo samo še izurjene NATO mirovnike za sodelovanje v NATO misijah...Sej to smo potrdili na referendumu...se spomniš?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Čisto laično: A kdo zdaj tepe te Ruse v Ukrajini, ali je Rusija samo izkoristila gužvo? Meni se zdi da to drugo?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.