Kriza in recesija

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.003
4.281
113
Kmetje plešejo:
Kmetom bodo namenili le 4,5 milijona evrov, ocenjena vrednost škode zaradi suše pa je 89 milijonov evrov.

Kmeri že v akciji......

Seveda rabijo še 3 dodatna ministrstva...kmetje ne razumejo tega.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.040
3.555
113
41
Lj
A ni tko da 90% firm pri nas živi od države, državnih projektov, državnega denarja, subvencij itd.? Dejansko ideaj komunizma ni nikoli odšla, samo od zunaj zgleda kot da je.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.401
3.715
113
Zakaj ne bi bila "odvečno pridelana elektrika" rentabilna?
Ne vem, prosim povej...
Ker jo imaš odveč točno takrat kot vsi.

ko boš imeli viške (lepo vreme, poletje), bomo tudi doma in v sosednjih državah, kamor bi jih prodajali imele viške el. energije in obratno. Baterije so pa bolj ideja kot praksa - in to za ne tako kratko obdobje.

Čez dan jo bo pa preveč pa je noben ne bo želel kupit od tebe

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: kajpace in Kamele0N

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.123
6.926
113
No ja tudi potrebe so cez dan visje kot ponoci. Karkoli dolgorocnega se je samo o dodatnih blokih JE Krsko za menit in nic drugega. Soncne so lepe ampak stratesko nepomembne zaradi vsega goraj opisanega.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in erikson

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Neumno je da se je vse forsiralo na elektriko in plin. Sedaj pa jok.
Isto takonsuperduper pečinna drva. Sedaj k so draga se pa kurinz vsem kar gori. Briga koga če smrdi ali se kadi črn dim.

Tonje tisto kar je neumno iz skrajnosti v skrajnost.

Isto NEK2. Kolikor se spomnem je nila ideja že pred leti ampak so bili avstrijci proti. Oz.oni bi še to ki jo imamo zaprl.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.401
3.715
113
Budi
Potem pa je zadnji cajt da se tarife obrne in naj bo ponoci drazja elektrika kot podnevi. Pa pozimi drazja kot poleti.
No ja tudi potrebe so cez dan visje kot ponoci.
Nisi kaj dosti gledal dvotatifnih cenikov zadnja leta, a? Razlika je minimalna v primerjavi z leti nazaj. Ker razlika v porabi ponoči in podnevi je danes samo še cca. 30% (1,4 ponoči, 2.0 podnevi), sončne pa vse delajo samo podnevi (in tiste v gradnji niso nič drugačne).

Pa pozimi ko sončne celice pozimi v mraku, ledu in snegu ne bodo ravno efektne ti bodo sigurno elektrarne nazaj dale elektriko, ki si jo pridelal med pripeko ko si bil poleti v Barbarigi in nisi rabil (in je btw. pol evrope imelo kolektivca... pozimi bi se pa greli s koriferji).

Da ne govorimo kako bo veslo ko bodo vsi pričakovani električni avtomobili ponoči polnili... "ampak do takrat bomo imeli že zalogovnike s shranjeno dnevno energijo"... (a bomo?)

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: sad in Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.561
6.647
113
pri taščici
Nisem jaz v tisti polovici evrope.
Poleti za hlajenje porabim bistbveno vec energije kot pozimi za gretje s kaloriferji.
Se vedno je 30 % razlike. V korist NT. Naj se obrne ce je tak problem sonce podnev.
Za vikend naj bo pa "zastonj " podnev (ker se je ze zgodilo da si dobil placan odjem) pa dvignem roko, da bom preko vikenda podnev vse vecjenporabnike vkljucil..

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja tem februarja boste v dolgih gatah ob sveči lacni sanjali električne avtomobile ...in hvalili sončne...

• Všeč mi je
Reactions: BuDi
Neumno je da se je vse forsiralo na elektriko in plin. Sedaj pa jok.
Isto takonsuperduper pečinna drva. Sedaj k so draga se pa kurinz vsem kar gori. Briga koga če smrdi ali se kadi črn dim.

Tonje tisto kar je neumno iz skrajnosti v skrajnost.

Isto NEK2. Kolikor se spomnem je nila ideja že pred leti ampak so bili avstrijci proti. Oz.oni bi še to ki jo imamo zaprl.

nagradno pitanje...zakaj so jodlarji proti?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zakaj ker manjka še zadnji del. Kar jemo spravi iz eu da bomo še bolj odvisni od drugih. Ampak tega ne vidite ,še.