Kriza in recesija

2. okt 2007
3.777
2.264
113
bravo, USA bodo dosegle dvoje, gospodarsko uničile EU, ter ekonomsko oslabile Rusijo, to je zelo nevaren precedens

ker so do nedavnega bli woke. tak ko cela evropa, do trenutka ko pač vdari realnost.

bi rekel da je vzrok drugje - predvsem v tem da se je v jugi to postavljalo in Juga je bl ainlove with Rusija, tam se je pa zgodil Černobil

danes so proti domala iz istih vzrokov, samo poglej stručnjake ki so recimno ocenjevali količine premoga predn osmo šli v projekt teš6 ..da ti tak laufa nuklearko gre pol EU u luft

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jest5

Guru
18. avg 2007
25.863
-8.614
113
danes so proti domala iz istih vzrokov, samo poglej stručnjake ki so recimno ocenjevali količine premoga predn osmo šli v projekt teš6
No, dejansko je dostopnega premoga dovolj za teš6. Vsega premoga pa še za teš7 zraven(samo šment, ker je ta premog pod hišami, ki so jih gradili tam, kjer naj se ne bi gradilo(po načrtih, ko so odpirali rudnik), tako da se tega ne bo kopalo. Zdej je malo težje potopiti naselje, kot v Jugi:evil:).
Glede teš6 in količine premoga je problem, da nihče ne bo šel na veliko vlagati v širitev in posodabljanje rudnika, ki je praktično v zapiranju. Že tako so komaj sproti dohajali potrebe teš6, zdej po nesreči bo pa vsaj eno leto pomanjkanje, dokler ne uredijo novi kop

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.510
889
113
No, dejansko je dostopnega premoga dovolj za teš6. Vsega premoga pa še za teš7 zraven(samo šment, ker je ta premog pod hišami, ki so jih gradili tam, kjer naj se ne bi gradilo(po načrtih, ko so odpirali rudnik), tako da se tega ne bo kopalo. Zdej je malo težje potopiti naselje, kot v Jugi:evil:).
Glede teš6 in količine premoga je problem, da nihče ne bo šel na veliko vlagati v širitev in posodabljanje rudnika, ki je praktično v zapiranju. Že tako so komaj sproti dohajali potrebe teš6, zdej po nesreči bo pa vsaj eno leto pomanjkanje, dokler ne uredijo novi kop
Premoga je dovolj pod zemljo. Glede na strategijo (zapiranje), pa bi ga zadostne kolicine spravili na povrsje cez 10 let. Pod pogojem, da sedaj pricnejo pripravljati vse za izkop.
Tu se pozna cincanje okoli energetske strategije ze iz casa Pahorjeve vlade.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
The Economist je po novem agent Kremlja

V članku je sicer veliko bullshittinga in apeliranja na obojestransko koristnost evroatlantskega zavezništva, ki pa je seveda brezpredmetno, saj gre v konkretnem primeru obeh geopolitičnih vojn izključno za soliranje ZDA in za izključno zasledovanje zgolj lastnega geopolitičnega in ekonomskega interesa. Evropa je tukaj zgolj v funkciji statista, ali če hočete – koristnega idiota. ZDA pobirajo vse koristi – tako v tej vojni v Ukrajini (z izvozom energentov v Evropo in deindustrializacijo Evrope) kot v vojni s Kitajsko, kjer bodo ZDA z nedovoljenimi subvencijami počrpale investicije perspektivnih evropskih podjetij.
...
Ni mi jasno, kako to ni jasno evropskim “voditeljem”, ki so plačani za to, da delajo v korist blaginje in interesov evropskih subjektov. Tako nebogljene, intelektualno šibke, dezorientirane in podrejene evropske politične elite se ne spomnim. Mar ni vrhunska ironija, kadar je največ modrosti in vizionarstva skoncentrirano pri Orbanu? Orbanu!

Članek

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če je cel nemški politični vrh bil, kaj ne bi bil en JPD, ali pa Economist. Tekom 1970ih in začetka 1980ih je pol ameriške demokratske stranke verjelo v ekonomske statistike Sovjetske zveze.
No, da ne omenjamo, da je KGB bil v top vrstah MI5, in CIAe. In to že nekaj desetletij.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
The Economist je po novem agent Kremlja

V članku je sicer veliko bullshittinga in apeliranja na obojestransko koristnost evroatlantskega zavezništva, ki pa je seveda brezpredmetno, saj gre v konkretnem primeru obeh geopolitičnih vojn izključno za soliranje ZDA in za izključno zasledovanje zgolj lastnega geopolitičnega in ekonomskega interesa. Evropa je tukaj zgolj v funkciji statista, ali če hočete – koristnega idiota. ZDA pobirajo vse koristi – tako v tej vojni v Ukrajini (z izvozom energentov v Evropo in deindustrializacijo Evrope) kot v vojni s Kitajsko, kjer bodo ZDA z nedovoljenimi subvencijami počrpale investicije perspektivnih evropskih podjetij.
...
Ni mi jasno, kako to ni jasno evropskim “voditeljem”, ki so plačani za to, da delajo v korist blaginje in interesov evropskih subjektov. Tako nebogljene, intelektualno šibke, dezorientirane in podrejene evropske politične elite se ne spomnim. Mar ni vrhunska ironija, kadar je največ modrosti in vizionarstva skoncentrirano pri Orbanu? Orbanu!

Članek

Ne bom niti šel v samo vsebino, (ker je pravzaprav nepotrebno), ker sem se ustavil že pri samem metodološkem pristopu.

Vzameš članek, v katerem "V članku je sicer veliko bullshittinga in apeliranja na obojestransko koristnost evroatlantskega zavezništva, ki pa je seveda brezpredmetno,", ampak ta v preostanku (ka daš ven brezpredmetnosti in bullshittinga), seveda članek potrjuje tvoje teze. Kot se temu reče, "govori o tem, o čemer jaz že vseskozi razlagam."

Seveda ni presenečenje, da taka metodologija (in miselni preobrati) povsem navduši takšne mojstre dialéktike, kot je Ytbnd, ki se je s svojo pronicljivostjo proslavil v COVID-19 tematiki (samo še mirsi se mora oglasiti)