Eno je znanje iz energetike, drugo pa je realnost, v kateri sedaj plavajo.Samo obcutek... Raja še popraska ne po tem, kar on ve o energetiki. Zal ima problem, kot vecina Janezov, da to prenasa na vse probleme in še on praska tam, kjer pojma nima, pa misli, da vse ve.
To je lahko sedaj biti po bitki general.Meni se pa zdi, da je v dobrih časih prodal energijo po nizki ceni za veliko predolgo obdobje. Zakaj ni cene podpisal le za eno leto?
Kakšna hrabrost? Podpišeš tisto, da ti čimveč bonusov pade. Če gre zadeva čez je še več bonusov, če ne gre, pač greš in pustiš barko. Bodo že davkoplačevalci poravnali.Dejansko sem vprašal, kako mislite "znanje v energetiki"? Ni potrebe po napadanju "alterja", torej mene, ki sem vprašal, če me nekaj zanima. Z napadom braniš nekoga, malo plehko je to, tudi za tebe.
Če bi bil ne vem kak tip za to, bi bil previdnejši. Seveda hrabrost pri podpisovanju pogodb, ki zadevajo ama celo državo, pripisujem preteklim dobrim izkušnjam, ko je bil na svetu mir in mogoče malo tudi narcdisoidnosti.
On pa ima zdaj mir pred očitki ravno v politiki, kjer so druge teme na udaru, kot njegovo delo v geniju.
Sori ampak bluzis, kompliciras in se oddaljujes od teme.nisem napadla tebe, ampak slovensko rajo, ki ji je Alter ogledalo. če se najdeš tu notri, že veš zakaj. če bi prebral moj pot do konca in ne planil po tem, kot da ga branim, bi morebiti tudi nazaj stopil.
ali pač ne... meni ni jasno, zakaj bogami, imate tale poltični peskovnik tako visoko postavljen v svojem vsakdanu, da sploh mimo ne morete. če v nekem izkrivljenem razumevanju samo slutiti da, da se "brani" napačnega, udri. z vsem, kar imaš... četudi sploh ni tema o politiki. rečem da mi niso všeč urškini čevlji, en pol ven pade in ne more biti drugega vzroka za to, kot da se politično opredeljujem. Mi ni všeč Kacin s svojo posmehljivostjo, pa sem anticepilka in morilka, ker covid je seveda politična tema (pa v osnovi ni, se je pa spolitizirala do skrajnosti, ker rabimo to).
tudi zdaj, rečem, da je golob elektroinženir in bodi brez skrbi, da ve stvari, za katere ti pa jaz in tudi gospod Daco sploh ne vemo, da obstajajo, kaj šele kaj več, ko pride do energetike. Itak sploh ni važno kaj ve in kaj ne, a kaj zna ali ne, kaj ne zna pa misli tudi on, da zna, važno je samo ali je naš ali ne. Tretje opcije, da se nekdo noče igrati v nobenem izmed obeh peskovnikov, ne priznavate. ni možno, oziroma moji so potemtakem vsi in nobeden.
Ti pa veš toliko o energetiki, da lahko mirne vesti obsojaš?Prava alterjevka si. Ne ves, ampak se vseeno oglasis.
Se vedno ne vem, kje je on pokazal, da je tako sposoben. Sposobni so tisti stopnjo ali dve pod njim, oni dejansko naredijo delo.
Bralno vse ok?Kje obsoja? Hoče mnenje od nekoga z znanjem....
Trg odloča o vsem, Bruselj samo spi v teh izrednih razmerah, ko bi že zdavnaj moral poseči po ukrepih.Torej bi bili na istem, ne glede na to, kdo bi vodil vlado, če Bruselj odloča o vsem.
Torej bi bili na istem, ne glede na to, kdo bi vodil vlado, če Bruselj odloča o vsem.
Ampak elektrarne so pa naše. Naše. Da bomo samozadostni, da nam jih ne bo nihče vzel kot nam ne sme železnic, NLB, Telekoma, turizma in Mercatorja. Naše. Nihče nam ne bo gospodar!Višina cene elektrike na položnici pri poslovnih odjemalcih ni postavljena v Sloveniji.
Ceno postavlja trg in ne golob ali janša.
Za vse energetske probleme se je potrebno obrnit na "Bruselj", tam se kupuje in prodaja energetika na borzi.
Za to razumet ne rabiš biti elektroinžiner.
Ceno elektrike na borzi in še marsikaj lahko spremljate tukaj