Kriza in recesija

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
Meni se pa zdi, da je v dobrih časih prodal energijo po nizki ceni za veliko predolgo obdobje. Zakaj ni cene podpisal le za eno leto?

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
Pa še nekaj, kako mislite znanje v energetiki? Znanje morajo imeti inženirji, šefe samo podpiše milijonske pogodbe o prodaji in MORA znat predvideti rezerve in količine za naprej. Ker tu se bere, kot da je ON iznašel način, kako dobiti dvakrat toliko elektrike za isto delo v pol časa.

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
Dejansko sem vprašal, kako mislite "znanje v energetiki"? Ni potrebe po napadanju "alterja", torej mene, ki sem vprašal, če me nekaj zanima. Z napadom braniš nekoga, malo plehko je to, tudi za tebe.

Če bi bil ne vem kak tip za to, bi bil previdnejši. Seveda hrabrost pri podpisovanju pogodb, ki zadevajo ama celo državo, pripisujem preteklim dobrim izkušnjam, ko je bil na svetu mir in mogoče malo tudi narcdisoidnosti.
On pa ima zdaj mir pred očitki ravno v politiki, kjer so druge teme na udaru, kot njegovo delo v geniju.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.781
6.456
113
nisem napadla tebe, ampak slovensko rajo, ki ji je Alter ogledalo. če se najdeš tu notri, že veš zakaj. če bi prebral moj pot do konca in ne planil po tem, kot da ga branim, bi morebiti tudi nazaj stopil.

ali pač ne... meni ni jasno, zakaj bogami, imate tale poltični peskovnik tako visoko postavljen v svojem vsakdanu, da sploh mimo ne morete. če v nekem izkrivljenem razumevanju samo slutiti da, da se "brani" napačnega, udri. z vsem, kar imaš... četudi sploh ni tema o politiki. rečem da mi niso všeč urškini čevlji, en pol ven pade in ne more biti drugega vzroka za to, kot da se politično opredeljujem. Mi ni všeč Kacin s svojo posmehljivostjo, pa sem anticepilka in morilka, ker covid je seveda politična tema (pa v osnovi ni, se je pa spolitizirala do skrajnosti, ker rabimo to).

tudi zdaj, rečem, da je golob elektroinženir in bodi brez skrbi, da ve stvari, za katere ti pa jaz in tudi gospod Daco sploh ne vemo, da obstajajo, kaj šele kaj več, ko pride do energetike. Itak sploh ni važno kaj ve in kaj ne, a kaj zna ali ne, kaj ne zna pa misli tudi on, da zna, važno je samo ali je naš ali ne. Tretje opcije, da se nekdo noče igrati v nobenem izmed obeh peskovnikov, ne priznavate. ni možno, oziroma moji so potemtakem vsi in nobeden.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Meni se pa zdi, da je v dobrih časih prodal energijo po nizki ceni za veliko predolgo obdobje. Zakaj ni cene podpisal le za eno leto?
To je lahko sedaj biti po bitki general.
Dejansko sem vprašal, kako mislite "znanje v energetiki"? Ni potrebe po napadanju "alterja", torej mene, ki sem vprašal, če me nekaj zanima. Z napadom braniš nekoga, malo plehko je to, tudi za tebe.

Če bi bil ne vem kak tip za to, bi bil previdnejši. Seveda hrabrost pri podpisovanju pogodb, ki zadevajo ama celo državo, pripisujem preteklim dobrim izkušnjam, ko je bil na svetu mir in mogoče malo tudi narcdisoidnosti.
On pa ima zdaj mir pred očitki ravno v politiki, kjer so druge teme na udaru, kot njegovo delo v geniju.
Kakšna hrabrost? Podpišeš tisto, da ti čimveč bonusov pade. Če gre zadeva čez je še več bonusov, če ne gre, pač greš in pustiš barko. Bodo že davkoplačevalci poravnali.
Niso to kmetje, ki s svojim kur… šlatajo po koprivah in dobro vedo, kaj bo, če gre narobe.
Za zmage so oni zaslužni, poraze bo pa itak davkoplačevalec poravnal.
Sicer je pa v pravo službo šel: lagat v kamero brez najmanjšega sramu zna dovolj.

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
nisem napadla tebe, ampak slovensko rajo, ki ji je Alter ogledalo. če se najdeš tu notri, že veš zakaj. če bi prebral moj pot do konca in ne planil po tem, kot da ga branim, bi morebiti tudi nazaj stopil.

ali pač ne... meni ni jasno, zakaj bogami, imate tale poltični peskovnik tako visoko postavljen v svojem vsakdanu, da sploh mimo ne morete. če v nekem izkrivljenem razumevanju samo slutiti da, da se "brani" napačnega, udri. z vsem, kar imaš... četudi sploh ni tema o politiki. rečem da mi niso všeč urškini čevlji, en pol ven pade in ne more biti drugega vzroka za to, kot da se politično opredeljujem. Mi ni všeč Kacin s svojo posmehljivostjo, pa sem anticepilka in morilka, ker covid je seveda politična tema (pa v osnovi ni, se je pa spolitizirala do skrajnosti, ker rabimo to).

tudi zdaj, rečem, da je golob elektroinženir in bodi brez skrbi, da ve stvari, za katere ti pa jaz in tudi gospod Daco sploh ne vemo, da obstajajo, kaj šele kaj več, ko pride do energetike. Itak sploh ni važno kaj ve in kaj ne, a kaj zna ali ne, kaj ne zna pa misli tudi on, da zna, važno je samo ali je naš ali ne. Tretje opcije, da se nekdo noče igrati v nobenem izmed obeh peskovnikov, ne priznavate. ni možno, oziroma moji so potemtakem vsi in nobeden.
Sori ampak bluzis, kompliciras in se oddaljujes od teme.

Vprasanje je bilo, za kaksno znanje gre pri "robiju".
Ce ne ves, pa raje skoci prek, kot da odgovarjas.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.781
6.456
113
Ne vem. Jaz ne razumem energetike. Sam jaz to vem in priznam. Tezko mi je torej razložiti nekaj, ce se osnov ne poznam. Sploh brez "kompliciranja", da vse skupaj ostane znotraj mojega dometa in zmoznosti.

Samo zato, ker bi kokodakala, da vem in da on nic ne ve, ne bi nila nic pametnejsa in manj ignorantska. Dejstva to kaj dosti kljub morebitni zelji in zgreseni samozaverovanosti ne bi spremenilo. To pa vem, nekaterim je tudi to izven dometa.

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
Prava alterjevka si. Ne ves, ampak se vseeno oglasis.
Se vedno ne vem, kje je on pokazal, da je tako sposoben. Sposobni so tisti stopnjo ali dve pod njim, oni dejansko naredijo delo.

• Haha
Reactions: bizi in jest5

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.346
2.383
113
Pomurje
Višina cene elektrike na položnici pri poslovnih odjemalcih ni postavljena v Sloveniji.

Ceno postavlja trg in ne golob ali janša.

Za vse energetske probleme se je potrebno obrnit na "Bruselj", tam se kupuje in prodaja energetika na borzi.

Za to razumet ne rabiš biti elektroinžiner.

Ceno elektrike na borzi in še marsikaj lahko spremljate tukaj

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.399
3.715
113
Višina cene elektrike na položnici pri poslovnih odjemalcih ni postavljena v Sloveniji.

Ceno postavlja trg in ne golob ali janša.

Za vse energetske probleme se je potrebno obrnit na "Bruselj", tam se kupuje in prodaja energetika na borzi.

Za to razumet ne rabiš biti elektroinžiner.

Ceno elektrike na borzi in še marsikaj lahko spremljate tukaj
Ampak elektrarne so pa naše. Naše. Da bomo samozadostni, da nam jih ne bo nihče vzel kot nam ne sme železnic, NLB, Telekoma, turizma in Mercatorja. Naše. Nihče nam ne bo gospodar!
....
....
... aja

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.399
3.715
113
btw naše elektrarne drago prodajajo na borzah in so očitno po logiki potem super dobičkonosne (delajo za 50 prodajo za par stotakov)... si predstavljaš, da bi naše elektrarne te (naše) dobičke prekanalizirale nazaj in nam sofinancirale elektriko iz borznih cen.... huh...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N