Kriza in recesija

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.003
4.281
113
Zagotovo ne bo škodilo malo diete. Meni je ta podražitev hrane taman motivator, ravno pravi čas.
Resnica je ta da z dražjo hrano, pride več junk fooda.... Ko je žemljica v mercu 1 eur, hamburger pa 3 eur. Franšize grosisti so takrat nadvse konkurenčni, in folk leti tja...

Skratka tvoja ocena je zelo napačna. Tisti ki pazi na prehrano in tudi vnose in šteje kalorije ni (po navadi) reven in že sedaj pazi na to.... Seveda tukaj ni denar motivator ampak postava, zdravje in počutje....

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.713
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Ti primerjaš delavca in sebe. Ti si pisarniški molj . Ti ne rabiš nekaj kalorij Jaz delam po terenu in verjemi da rabim konkreten zalogaj futra. Na malice večino ne hodim futr je domač. Na hitro prehrano pa grem mogoče dva krat letno, da so otroci zadovoljni. Ti pa kar žulji tisto travo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.419
113
Resnica je ta da z dražjo hrano, pride več junk fooda.... Ko je žemljica v mercu 1 eur, hamburger pa 3 eur. Franšize grosisti so takrat nadvse konkurenčni, in folk leti tja...

Skratka tvoja ocena je zelo napačna. Tisti ki pazi na prehrano in tudi vnose in šteje kalorije ni (po navadi) reven in že sedaj pazi na to.... Seveda tukaj ni denar motivator ampak postava, zdravje in počutje....

Zgrešil si, to ni moja ocena, to je bil le sarkazem. Je pa ena stvar, hrana je bila draga že prej ampak se s tem nismo ubadali, nismo o tem sploh razmišljali. Sedaj je hrana bistveno dražja in postal sem alergičen na hrano ki jo zavržemo, hrano ki ji je potekel rok itd. Torej od tega sranja s cenami dalje več moja ne kupuje brezglavo ker tega ne dovolim in se je prilagodila ker sicer ve da bo spet dretje v hiši. Torej pod črto, hrana nas ne stane nič več kot lani januarja, manj se zavrže, manj je ostankov. Da se bom pa odrekel kvalitetni hrani bo pa moralo res škripati. Prej se bom odrekel vsemu ostalemu luksuzu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.561
6.647
113
pri taščici
Znanec ima vpogled, koliko živilskim izdelkom pretece rok uporabe v trgovini.
Pa to ne tistim, ki imajo rok uporabe teden ali mesec, ampak leto in vec recimo....
Nekaj rezerve je tudi se v trgovini ;)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.003
4.281
113
Zgrešil si, to ni moja ocena, to je bil le sarkazem. Je pa ena stvar, hrana je bila draga že prej ampak se s tem nismo ubadali, nismo o tem sploh razmišljali. Sedaj je hrana bistveno dražja in postal sem alergičen na hrano ki jo zavržemo, hrano ki ji je potekel rok itd. Torej od tega sranja s cenami dalje več moja ne kupuje brezglavo ker tega ne dovolim in se je prilagodila ker sicer ve da bo spet dretje v hiši. Torej pod črto, hrana nas ne stane nič več kot lani januarja, manj se zavrže, manj je ostankov. Da se bom pa odrekel kvalitetni hrani bo pa moralo res škripati. Prej se bom odrekel vsemu ostalemu luksuzu.
Dan ko se bom jest začel z babo ukvarjat kva u trgovin kupuje in ji pridigat, pol bo pa zame konec... Nasprotno če neki kup kar ni dobro v familiji pizdimo, kva te jajca kupuje, ponavad je izgovor, da tistega niso mel.

V smeti leti zmeraj polovica pr kosilu, neki še pes dobi, sam tud pr njemu pazmo, kva mu damo, poleg njegove hrane.
ps še nobenega sranja ni....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.419
113
Ne govorim o tem da se ukvarjam kaj kupi ker vem da kupuje boljše stvari, popizdim pa ko je hladilnik natrpan, 30 stvari odprtih naenkrat (pol jih potem itak pocrka), ko začnem od zadaj ven vlačit jogurte, paštete, namaze... katerim je potekel rok že kdaj. Tega več ne dovolim in tu mnogo privarčujemo kar prej nismo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
respekt, jaz sem zadnjič našel zmagovalca iz februarja zaprt nek eko jogurt v zadnjem kotu zgorja, ki se ga noben ni prtaknil. Smo naredili čistko, zdaj zgleda, kot da imamo prevelik hladilnik.
Furam isto politiko od letos bolj resno. ČE kupiš, požri, pa če se zadaviš poleg sistem. :evil: Potem se pa naučiš. Eni zlepa, drugi zgrda. Pa sama hrana še ni tak problem, gre v sekundarca v naravo, zivali pojejo, biotop. Ampak faking embalaža...

Zdaj so na vrsti mačke, kolk embalaže se to nagnete že na dan. Majku jim šabačku. Če bi bili kitajci, bi ta večje dve itak bile v skrinji, sta tak okrgle, da nogomet igramo z njimi.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Oprostite tile zgoraj. Sam kje v stacunah vidite kvalitetno hrano?
Ciljam predvsem na jajca in meso.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.781
6.455
113
Nikakor. Za prodajo je skoraj po pravilu vse slabse, kot v stacuni. Ce dobis tisto kar ima zase, ok, drugace pa se ognem. Placam kolikor rece, ko se gre pa za kako uslugo, pa ti ljudje hocejo kako pozornost nameniti, pa ne nosijo kave in cokolad. Vsi srecni.

Niti ni neke kontrole. Jajca seveda vzamem pri sorodniku, ampak tiramisuja ne bom z njimi delala. Da bi jih sla pa pa na kako popularno bioeko kmetijo iskat, kjer prodajajo celemu mestu jajce tistih 5 kur, ki jih vidis se poditi okoli,... Tista jajca so za doma in domace... Vsak hofer ima boljsa.

Kmetu, ki ga ne poznam in sem mu samo nakljucna stranka, ki pride in gre, ne zaupam prav nic.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.003
4.281
113
Ne govorim o tem da se ukvarjam kaj kupi ker vem da kupuje boljše stvari, popizdim pa ko je hladilnik natrpan, 30 stvari odprtih naenkrat (pol jih potem itak pocrka), ko začnem od zadaj ven vlačit jogurte, paštete, namaze... katerim je potekel rok že kdaj. Tega več ne dovolim in tu mnogo privarčujemo kar prej nismo.
Vidim da si capo di banda, tega ne dovolim.

Pr nas je vse počez, odprtih stvari bore malo dajemo nazaj v hladilnik, razen litrskih jogurtov ali pa kak večjo embalažo, kej v kozarcih. Privarčevali tudi v tvojem primeru nebi nič plunk v morje.

Edin kreg u bajt je če nasvinjamo po kavčih, sobah itd.... Kreg seveda, ko je treba pospravt. Pa še to da je gmah mamo eno k enkrat na teden pride pospravljat, samo da je mir.

Ženska pobere cca 200 eur na mesec, pršpara nam živcev za jurja!

pa smo vsi srečni....

Še enkrat kompliciraš za nič....

respekt, jaz sem zadnjič našel zmagovalca iz februarja zaprt nek eko jogurt v zadnjem kotu zgorja, ki se ga noben ni prtaknil. Smo naredili čistko, zdaj zgleda, kot da imamo prevelik hladilnik.
Furam isto politiko od letos bolj resno. ČE kupiš, požri, pa če se zadaviš poleg sistem. :evil: Potem se pa naučiš. Eni zlepa, drugi zgrda. Pa sama hrana še ni tak problem, gre v sekundarca v naravo, zivali pojejo, biotop. Ampak faking embalaža...

Zdaj so na vrsti mačke, kolk embalaže se to nagnete že na dan. Majku jim šabačku. Če bi bili kitajci, bi ta večje dve itak bile v skrinji, sta tak okrgle, da nogomet igramo z njimi.
pasemske al navadne? lahk kašno slikco?