Kriza in recesija

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Tisti, ki nimate potrebe malicati, imate ali prekratek delovni čas ali pa si lahko privoščite nižjo storilnost.
Dejansko imam kolega, ki dela več kot 12 ur na dan. Ampak naredi pa silno malo ... Mi smo delovni čas skrajšali, plače pustili enake, neki kazalci pa kažejo, da naredimo več. Prisotnost na delovnem mestu nam ne prinaša nič, oziroma je strankam ne moremo prodajati. Čas za odmor in malico pa imamo kar razkošno določen.
Tisti, ki imate čas malicati imate čisto premalo dela.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in ynos

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.213
3.616
113
Če bi nadomestilo za malico igralo svojo vlogo, bi moralo biti tudi prilagojeno regijam in cenam v teh regijah. V ljubljani so 50% drazje malice kot v prekmurju, beli krajini itd…
Itak.
Pa moralo bi biti različno tudi glede na potrebe posameznega delavca, njegovo težo, vrsto dela, prehranjenost/podhranjenost itd...
Nek gradbeni delavec rabi pojesti več, bolj kalorično malico, če naj bo kaj od njega.
Tam pisarniška 40 kg birokratka, ima pa dovolj 2 lista solatke - in ta iSkoriščevalska prasica bo na mal'ci potem še služla.
Moramo postaviti PRAVIČEN sistem.
Vlada naj določi zdravstvene koncesionarje nutricionistične stroke in delodajalci morajo vsakega zaposlenega na 3 mesece poslati na pregled (seveda ga tudi plačat.. ..recimo kakšnih kakšnih 350 € se zdi čisto OK šifra + seveda en dan odsotnosti zaposlenega.)
Ta prehrambni strokovnjak z vladno koncesijo, bo za vsakega določil, koliko je njegov primeren vnos kalorij za 8-urno delo v naslednjih 3 mesecih.
Ustanovi se posebna vladna agencija, ki bo za vsako občino mesečno izračunavala povprečno vrednost polnovrednega obroka z ustrezno količino kalorij, ter ta podatek sporočala vsem delodajalcem v dotični občini.
In na tej osnovi bodo potem lahko delodajalci svojim zaposlenim za naslednji mesec izplačevali neobdavčen dodatek za prehrano.
=BEMU MATR sej imamo vse znanje, da sistem naredimo RES PRAVIČEN ZA VSE - OK, za najšibkejše bomo morali narediti kakšne izjeme. :evil:
.
Ja, se za=bavam.
Ampak upoštevajoč kakšno vlado imamo... ...se niti nebi kaj preveč čudil, če...:bonk::nigladek:

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Eno vprašanje glede tega povišanja malice, a to so priporočila ali bo ta znesek zakonsko določen tako v javnem kot privatnem sektorju?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Ne ve, al sem jest narobe zastopil, sam kolikor vem je to neobdavčen maksimum. lohk ti pa delodajalec plača tud manj, ali pa več.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Aha potem itak to ni nič vredno če je tako. Malica bi morala biti neobdavčen del ter zakonsko DOLOČENA in za vse enaka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Kaj ne gre tako? Oprosti ampak ti si res eno "obično" levičarsko budalo. A znaš ti kaj razmišljat ali znaš samo dobesedno brat in replicirat? Seveda imajo firme interne menze, pravzaprav ima vsako večje podjetje interno menzo kjer je ponudnik izbran na razpisu. Zakaj ima firma interno menzo? Veliko je razlogov. Predvsem pa ta, da olajša delavcu da ne rabi hodit ven iz podjetja in se ukvarjat še z logistiko pri tistem omejenem času ki ga za malico ima. Odlično če firma poskrbi za tvojo malico, sploh če je ta dobra. Zakaj sem rekel da bi znesek moral biti določen, zato ker se marsikdo pa te možnosti menze na firmi nima in marsikje se zaposlen za mizerno plačilo za malico ki jo dobi od delodajalca ne more dostojno najesti. Saj koliko je zdaj minimalno kar morajo dajati? 4,7€?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
tisti ki ima 100 kg mora shujšat... manj trpijo kolena, holesterol, sladkorne in podobna šara. potem manj poje, hitrej se lahko zasuče, ko je potrebno kaj naredit.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Pa kako naj bi bilo s to malico? Jaz sem vedno mislila, da je to pac tipa prigrizka, ne pa kosilo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Orescki so zelo kalorični, si hitro fertik za zadovoljevanje potreb. Ostane se kar nekaj casa za druge stvari. Poleg tega ne obtezijo za nadaljni 2h, ko "malice", s katerimi se "dostojno naješ".

Vprašanje pa ostaja. Kaj je misljeno pod malico, ko se je ta termin vpeljal. Prigrizek ali glavni obrok?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ko se je ta termin vpeljal, se je fizično zelo delalo. No ja, danes se pa dela bolj z možgančki, za katere pa pravijo da pokurijo 1/3 vnešene energije. Če jih uporabljaš. Če pa samo prekladaš papir iz enega kupčka na drugega, bo pa menda res solatka čisto dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_