Kriza in recesija

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
Se ne strinjam, cene malic so šle bistveno gor in edino normalno je, da se neobdavčen znesek za malico dvigne. Podobno kot so zadnja leta "neobdavčili" regres in delno 13. plačo. Sicer pa vlada na ta način želi vsaj nekoliko zajeziti nezadovoljstvo glede visokih cen (in ne tako visokih) plač. Sploh glede na dejstvo, da bodo ustavili dohodninsko reformo prejšnje vlade in zvišali obdavčitev najemnin.

na hitro se to bere kot da bo država primaknila kaj zraven, konec koncev je spet na delodajalcih, realni sektor da rodi stvori, javni pa itak "vzame"

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Nadomestilo za malico bi se moralo korigirati vsako leto ali vsaj na dve leti. Ali z vsakim dvigom minimalne plače. Znesek 6,12 je bil verjetno 10 let. Tako malo po spominu smo včasih s sodelavci hodili na malice, ki so bile od 3,5 € naprej, ko je že veljalo to nadomestilo. Malic po tej ceni seveda že dolgo ne dobimo več, minimalna plača se je verjetno podvojila.
Gre za maksimalni neobdavčen znesek, ki se sedaj povečuje. Doslej se ni povečeval, ker politika konstantno ne zaupa gospodarstvu, da je to dejansko nadomestilo za malico in ne neobdavčeno plačilo dela. Sedaj mu naenkrat zaupa :sprasujemse:.
Delodajalci bodo seveda lahko plačevali nižja nadomestila ali pa poskrbeli za prehrano med delom za vse in ni finančnega nadomestila.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To pomeni, da je Emaster v resnici en navaden 30 let star rdeč zyeban renojev kombi iz Žabjeka, poln indijancev in pokradenih akumulatorjev? :sprasujemse:

Kamele0N , če si ti primeren za moderatorja, sem jaz PecikelTereza :mad: . Vse kar je prav!

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nadomestilo za malico bi se moralo korigirati vsako leto ali vsaj na dve leti. Ali z vsakim dvigom minimalne plače. Znesek 6,12 je bil verjetno 10 let. Tako malo po spominu smo včasih s sodelavci hodili na malice, ki so bile od 3,5 € naprej, ko je že veljalo to nadomestilo. Malic po tej ceni seveda že dolgo ne dobimo več, minimalna plača se je verjetno podvojila.
Gre za maksimalni neobdavčen znesek, ki se sedaj povečuje. Doslej se ni povečeval, ker politika konstantno ne zaupa gospodarstvu, da je to dejansko nadomestilo za malico in ne neobdavčeno plačilo dela. Sedaj mu naenkrat zaupa :sprasujemse:.
Delodajalci bodo seveda lahko plačevali nižja nadomestila ali pa poskrbeli za prehrano med delom za vse in ni finančnega nadomestila.
čas je da se ukine prevoz in malica bo kmalu ideja, seveda bodo rekl minimalc bo jurja...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
To pomeni, da je Emaster v resnici en navaden 30 let star rdeč zyeban renojev kombi iz Žabjeka, poln indijancev in pokradenih akumulatorjev? :sprasujemse:

Kamele0N , če si ti primeren za moderatorja, sem jaz PecikelTereza :mad: . Vse kar je prav!
...đems, da se ti besede pozlatijo, da mi je še enkrat 30 let, nebi levnuharji po sloveniji harali...

...me pa zanima, če se ti je dizl oprvičil???

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Moja menza beri gostilna je že teden dni nazaj rekla da s prvim 1. septembrom viša malice za 1-2€ in se mi bolj splača a la carte naročit ker tam pa ne bodo višal cene.
Druga menza ukinja določene vegi menije, da ne omenjam petkov. Prej si imel tri ribe na izbiro zdaj pa oslič iz kvibota.
Najbolj jim ceno viša plin in elektrika brez tega ne morajo kuhat.
Resno razmišljam, da bi nesel na šiht mikrovalovko in pogrel/odtajal od doma. Al pa Mcdonalds tam še pike lahko nabiram.
Cestitke za siht :cheer:

I

Izbrisan uporabnik #9334

...đems, da se ti besede pozlatijo, da mi je še enkrat 30 let, nebi levnuharji po sloveniji harali...

...me pa zanima, če se ti je dizl oprvičil???

Ker si mene repliciral, sklepam da si pisal meni ?
Ne, dragi moj, jaz ne vem kdo je tvoj @đems. Piši njemu če ti bo besede pozlatil.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Če bi nadomestilo za malico igralo svojo vlogo, bi moralo biti tudi prilagojeno regijam in cenam v teh regijah. V ljubljani so 50% drazje malice kot v prekmurju, beli krajini itd…
Saj je tudi plača drugačna v ljubljani.

Kar se sedaj gredo je da se vse skup ukine na račun višje minimalne plače.

Si boš pač nesel od doma pa pogrel na šihtu. Konc sveta.

• Všeč mi je
Reactions: roCkY

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Ukinitev nadomestila za malico samo pomeni povečanje davčne obremenitve za delo. Državna malha dobi več, zaposleni in delodajalci pa poskrbijo za to.
To nima nobene resne povezave s tem, kak vir za hrano med delom ima kdo v primerih, ko podjetje ne poskrbi za prehrano in izplačuje nadomestilo. Če je zaposleni resen musliman in en mesec med delom ne je, nadomestilo vseeno dobi, če ga dobijo tudi drugi.
Kar se sedaj gredo je da se vse skup ukine na račun višje minimalne plače.

Si boš pač nesel od doma pa pogrel na šihtu. Konc sveta.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ukinitev nadomestila za malico samo pomeni povečanje davčne obremenitve za delo. Državna malha dobi več, zaposleni in delodajalci pa poskrbijo za to.
To nima nobene resne povezave s tem, kak vir za hrano med delom ima kdo v primerih, ko podjetje ne poskrbi za prehrano in izplačuje nadomestilo. Če je zaposleni resen musliman in en mesec med delom ne je, nadomestilo vseeno dobi, če ga dobijo tudi drugi.
Resen musliman tisti mesec malica ponoči. :)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Vem, smo jih imeli nekaj na izmenjavi v študentskih časih. Gre zato, da nadomestilo za malico nima veze s tem, kaj, kje in če sploh zaposleni je med službo. Gre za neobdavčen del plačila za delo.
Resen musliman tisti mesec malica ponoči. :)