Če pojačajo "proizvodnjo" smo sploh rešeni.Demografija se nadomešča z uvozom. Število prebivalcev stalno narašča pri nas. Kosovo in Albanija še imajo kar nekaj mio šiptarjev za uvoz, tako da ni straha da bi jih zmanjkalo
Problem je, ker pri nas obstanejo nesposobni.Ta bazen se je efektivno izpraznil.
Ta sposobni od tam itak uidejo severneje od nas.
Kateri projekti bodo nasedli se bo videlo čez čas.. so mi pa povedali večji investitorji, s katerimi sem delal da so morali spustiti ceno za cca 10% pod pričakovano da so prodali nepremičnine. Poleg tega so zaenkrat ustavili nove projekte. Jih ob priliki vprašam zakaj...Sami analitiki.
nemcija bi mogla bit po napovedih tu gor ze dve leti prakticno na pragu prezivetja, cene nepremicnin so tam menda tako padle da so napol zastonj, zdej bodo pa se v LJ…
dejmo s stevilkami na plano, ne sam neke kvazi analize iz pete potegnjene kle gor pisarit.
napiste kje so te nepremicnine k jim pada cena, kje so nasedli projekti….investitorji za to obstajajo, se procente vam bo kdo dal.
nemcija cene nepremicnin so tam menda padle
dejmo s stevilkami na plano, ne sam neke kvazi analize iz pete potegnjene kle gor pisarit.
Tudi zato ker ni vec zastonj kreditov na bankah, kupci pa tudi ne zelijo biti vec banka (kupovati/placati stanovanja na sliki, sicer kmet se travo kosi letosKateri projekti bodo nasedli se bo videlo čez čas.. so mi pa povedali večji investitorji, s katerimi sem delal da so morali spustiti ceno za cca 10% pod pričakovano da so prodali nepremičnine. Poleg tega so zaenkrat ustavili nove projekte. Jih ob priliki vprašam zakaj...
Najdi mi na slo obali/primorski stanovanje za manj kot jurja pa pol/m2.Sami analitiki.
nemcija bi mogla bit po napovedih tu gor ze dve leti prakticno na pragu prezivetja, cene nepremicnin so tam menda tako padle da so napol zastonj, zdej bodo pa se v LJ…
napiste kje so te nepremicnine k jim pada cena, kje so nasedli projekti….investitorji za to obstajajo, se procente vam bo kdo dal.
Turisti in tajkuni se niso slisal za Trst?
In to očitno traja že kar nekaj časa, sem se spomnil na prenovo bajte kakih 7 let nazaj. Glavni mojster starejši možakar, one man band gradbena firma, mali tovornjaček / kombi s kesonom, izkušen mojster svojega posla. Ampak zgaran, prej bi ga poslal v penzion, kot na gradbišče. Pa je sam mešal malto in gonil štemarco, pri 60+ letih. Je povedal, da se je dolga leta trudil povečati ekipo, zaposliti enega pomočnika, pa je obupal.Kar nekaj jih je zaprlo oziroma so se prestrukturirali zaradi pomanjkanja sposobne delovne sile..
In potem pravimo, da ne rabimo “južne” delovne sile? Je pod črto draga (slabo narejeno zaradi neznanja, pride cela familija gor in imamo z njimi datne stroške…) ampak brez njih izgleda, ne prezivimo vec.In to očitno traja že kar nekaj časa, sem se spomnil na prenovo bajte kakih 7 let nazaj. Glavni mojster starejši možakar, one man band gradbena firma, mali tovornjaček / kombi s kesonom, izkušen mojster svojega posla. Ampak zgaran, prej bi ga poslal v penzion, kot na gradbišče. Pa je sam mešal malto in gonil štemarco, pri 60+ letih. Je povedal, da se je dolga leta trudil povečati ekipo, zaposliti enega pomočnika, pa je obupal.
Torej pomeni, da naj pride cela familija, ki bo požrla 2k eur od države zato, da bo ded tu delal in zaslužil 2k eur, vse z namenom, da bomo mi gradili? Dobra matematika toleIn potem pravimo, da ne rabimo “južne” delovne sile? Je pod črto draga (slabo narejeno zaradi neznanja, pride cela familija gor in imamo z njimi datne stroške…) ampak brez njih izgleda, ne prezivimo vec.
Saj lahko delajo pri nas, denar pa pošiljajo domov v Kosovo Republjik. Zakaj jim omogočat da uvažajo žene, otroke, dobivajo stanovanja...In potem pravimo, da ne rabimo “južne” delovne sile? Je pod črto draga (slabo narejeno zaradi neznanja, pride cela familija gor in imamo z njimi datne stroške…) ampak brez njih izgleda, ne prezivimo vec.
Ker drugače ne bodo prišli.... bodo raje šli severneje.Saj lahko delajo pri nas, denar pa pošiljajo domov v Kosovo Republjik. Zakaj jim omogočat da uvažajo žene, otroke, dobivajo stanovanja...
Hja... ce bi radi bli svica, pac ne bomo menjali avtov na par let in obiskovali bora bora in bomo zapufani za flat malo dlje, kot 20 let, ker bo flat pac drazji, ker ne bo toliko ponudbe...Ker drugače ne bodo prišli.... bodo raje šli severneje.