Kritika

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
467716-post_slo.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
slo-tech-loža

Na slo-techu so zadnji, ki lahko kaj komentirajo o tem. Tam je precej vec mladoletnikov ter precej vec srednjeletnih zafrustriranih bedakov, ki niti v resnih temah (npr. tista o "nadsvetlobnih" nevtrinih iz CERNa nekaj dni nazaj, kjer se res ne da privleci v temo politike, rasizma, populizma in podobnih stvari - oziroma se ne da tukaj, tam jim je vseeno uspelo) komunicirajo na nivoju sintetika, Davidoffa, bokyja, malcolma, wacka in se nekaterih.

Njihov forum z malimi oglasi je pa samo se cesnjica za vrhunec popolnosti - trop zlatarjev, ki jim niti Bolha ne seze do kolen.

Zelo redko bom nekoga poimenoval z vzdevkom, ki ima negativno konotacijo, prej pa bom debelo premislil, ce navedeno drzi. No, tukaj sem preprican, da imam prav: zaradi tega, ker je slo-tech zbiralisce idiotov, kakrsnega se pri najboljsi volji ne morem spomniti v Sloveniji, so od njihovega foruma dvignili roke clani, ki bi jih lahko bil vsak vesel. Najprej naj torej poskrbijo za svoj kupcek gnoja, potem pa sele pljuvajo drugam.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.112
4.081
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
slo-tech-loža

Na slo-techu so zadnji, ki lahko kaj komentirajo o tem. Tam je precej vec mladoletnikov ter precej vec srednjeletnih zafrustriranih bedakov, ki niti v resnih temah (npr. tista o "nadsvetlobnih" nevtrinih iz CERNa nekaj dni nazaj, kjer se res ne da privleci v temo politike, rasizma, populizma in podobnih stvari - oziroma se ne da tukaj, tam jim je vseeno uspelo) komunicirajo na nivoju sintetika, Davidoffa, bokyja, malcolma, wacka in se nekaterih.

Njihov forum z malimi oglasi je pa samo se cesnjica za vrhunec popolnosti - trop zlatarjev, ki jim niti Bolha ne seze do kolen.

Zelo redko bom nekoga poimenoval z vzdevkom, ki ima negativno konotacijo, prej pa bom debelo premislil, ce navedeno drzi. No, tukaj sem preprican, da imam prav: zaradi tega, ker je slo-tech zbiralisce idiotov, kakrsnega se pri najboljsi volji ne morem spomniti v Sloveniji, so od njihovega foruma dvignili roke clani, ki bi jih lahko bil vsak vesel. Najprej naj torej poskrbijo za svoj kupcek gnoja, potem pa sele pljuvajo drugam.

Se strinjam na ST berem samo še novice, pa sem bil nekaj (deset) let nazaj dosti aktiven član oz. celo soustvarjatelj. Tam je bil zbran cvet slovenskega underground ITja, danes je veliko njih že uspešnih "podjetnikov" ampak na ST je ostal očitno samo poden. Par je izjem ki jh še vedno spoštujem, ampak na forumu ne sodelujem. Koneckoncev za tehnično pomoč dobiš precej več info na tujih strokovnih forumih (ki so tudi strikno moderirani) o tem kako nabijat igrce in katere ter kako grafično navit v višave pa sam ne mislim debatirat.

Itak so tam vse debate flamewarovske, če že primerjamo alter je tu precej manj debat partizani vs. domobranci kot pa na STju apple vs. M$ vs. Linux. V bistvu kdorkoli omeni eno od teh besed (npr. tema o tem da ne more odpirat PDFjev ker ne more namestit acrobata, nekdo omeni da na Linuxu PDF nativno podpira "document reader" ki je del vsake distribucije [pač dobronamerno mišljeno da obstaja še kajdrugega kot adobe acrobat]) je isto kot da bi na janševem forumu (ako bi obstajal) omenil Titota, najprej 10 uporabnikov začne vojno in zakaj je njihov tič boljši, potem pa moderator tebe resno opozori da si začel flamewar in da tega ne počni več!
rolleyes-1.gif

In recimo sam se trudim da tu na alterju celo komu pomagam z nasvetom s podoročja kjer sem domač (ja kje tudi pametujem), na STju ko sem nazadnje to poskušal je najprej 5 ljudi moj nasvet označilo za butast, ko je avtor teme objavil da deluje so bili pa pametni ko stomater, da čudno da deluje pa da to ni najboljša rešitev!
10.gif

Ja ST naj najprej pred svojim pragom počisti, ker iz dneva v dan postaja slabši, celo novice izgubljajo kvaliteto (ker pač ni več kvalitetnih piscev).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ja ST naj najprej pred svojim pragom počisti, ker iz dneva v dan postaja slabši, celo novice izgubljajo kvaliteto (ker pač ni več kvalitetnih piscev).

Ce potrebujes njihove novice, mi povej, pa ti dam moj spisek RSS feedov, s katerega potem berem zadeve dva dni kasneje na slo-techu
hysterical-1.gif

V mlajsih letih sem bral eno knjigo, katere naslova se ne morem spomniti, je pa v njej glavni junak poimonoval take novice "starice", ker je atu vsakic poturil isti izvod Dela, ne glede na dan. Ata je casopis vsakic prebral, pomisli, da je "Pa se to" ze nekje videl, a vseeno pozrl isto vsebino, ker se tako ali tako nic posebnega ne dogaja. Na slo-techu imajo take "starice".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.112
4.081
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:

Ce potrebujes njihove novice, mi povej, pa ti dam moj spisek RSS feedov, s katerega potem berem zadeve dva dni kasneje na slo-techu
hysterical-1.gif

V mlajsih letih sem bral eno knjigo, katere naslova se ne morem spomniti, je pa v njej glavni junak poimonoval take novice "starice", ker je atu vsakic poturil isti izvod Dela, ne glede na dan. Ata je casopis vsakic prebral, pomisli, da je "Pa se to" ze nekje videl, a vseeno pozrl isto vsebino, ker se tako ali tako nic posebnega ne dogaja. Na slo-techu imajo take "starice".

V bistvu berem novice kot trač, najprej preberem original tujo novico ... potem čez en teden je objavljena na STju malce čudno prevedena (smeh prvič) in potem kliknem še komentarje (smeh drugič)!
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
slo-tech-loža

Se strinjam na ST berem samo še novice, pa sem bil nekaj (deset) let nazaj dosti aktiven član oz. celo soustvarjatelj. Tam je bil zbran cvet slovenskega underground ITja, danes je veliko njih že uspešnih "podjetnikov" ampak na ST je ostal očitno samo poden. Par je izjem ki jh še vedno spoštujem, ampak na forumu ne sodelujem. Koneckoncev za tehnično pomoč dobiš precej več info na tujih strokovnih forumih (ki so tudi strikno moderirani) o tem kako nabijat igrce in katere ter kako grafično navit v višave pa sam ne mislim debatirat.

Itak so tam vse debate flamewarovske, če že primerjamo alter je tu precej manj debat partizani vs. domobranci kot pa na STju apple vs. M$ vs. Linux. V bistvu kdorkoli omeni eno od teh besed (npr. tema o tem da ne more odpirat PDFjev ker ne more namestit acrobata, nekdo omeni da na Linuxu PDF nativno podpira "document reader" ki je del vsake distribucije [pač dobronamerno mišljeno da obstaja še kajdrugega kot adobe acrobat]) je isto kot da bi na janševem forumu (ako bi obstajal) omenil Titota, najprej 10 uporabnikov začne vojno in zakaj je njihov tič boljši, potem pa moderator tebe resno opozori da si začel flamewar in da tega ne počni več!
rolleyes-1.gif

In recimo sam se trudim da tu na alterju celo komu pomagam z nasvetom s podoročja kjer sem domač (ja kje tudi pametujem), na STju ko sem nazadnje to poskušal je najprej 5 ljudi moj nasvet označilo za butast, ko je avtor teme objavil da deluje so bili pa pametni ko stomater, da čudno da deluje pa da to ni najboljša rešitev!
10.gif

Saj tole lahko objavim na slo-tech ane?
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ne, on ne bo tega naredil
smirk-1.gif
Na slo-tech fehta nasvete, da lahko tukaj pametuje. Se ne bo hotel zameriti

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
slo-tech-loža

Pa boš lahko zbral misli? Nekateri uporabniki te tako nervirajo, da resno razmišljaš o odhodu s foruma. Jaz pravim, pojdi.

Stein je pa itak prva liga, piše tam, kjer so "kratene" pravice. Burka, cigani in podobni. Tisti, ki ga vzema za kredibilen vir, je tudi malo poseben.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.112
4.081
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
slo-tech-loža

rolleyes-1.gif

10.gif

Saj tole lahko objavim na slo-tech ane?
evil.gif

A ni očitno da sem napisal konstruktivno kritiko, celo potrudil sem se in napisal argumentirano, s čimmanj napakami (ker na STju se najdejo ultratoporišiči, ki vse kar delajo tam je da lektoriajo poste in novice uporabnikov) ... vse samo zato da bo nekdo postal na ST!
grin1.gif

Sicer pa forumi se načeloma ne slabšajo, mi postajamo stari in sitni!
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zelo redko bom nekoga poimenoval z vzdevkom, ki ima negativno konotacijo,
Tu sem že hotel citirati primere le tega tedna, ko sem opazil, da si uporabil prihodnjik.
Čestitam ti za ta namen izboljšanja! Vse se začne s prvim korakom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To je to.

Namesto, da se komentira sporočilo, se komentira avtor.
Kdo je?
Kako frizuro ima?
Katero stranko podpira?
A mu tič visi na levo ali desno? Nemara naprej?
Kje je lani bil na dopustu?

Zanimivo.

Tema je o alter, ampak vsi pišejo o drugih.

Ja, pogled v ogledalo najbolj boli.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.174
7.020
113
No pol pa prvi zacni s tem gledanjem.

Meni osebno se zdi, da so teme vcasih premalo moderirane. Kar pa se tice nivojev uporabnikov pa nisi ravno med prvimi, ki bi lahko kritizirali ostale.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zelo redko bom nekoga poimenoval z vzdevkom, ki ima negativno konotacijo,
Tu sem že hotel citirati primere le tega tedna, ko sem opazil, da si uporabil prihodnjik.
Čestitam ti za ta namen izboljšanja! Vse se začne s prvim korakom.

Ti saljivec, ti
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ksz

samo eni pa ste retardirani do konca. Kritika je v smislu kaki iztrebki se nahajajo na alterju in ugotovitev da takšen nivo tam ni dovoljen, kar je živa resnica, vsaj jaz še nisem zasledil tako debilnih debat kot se tukaj pojavljajo, vi pa se tukaj direkt spravljate na to, kakšni uporabniki se tam gor nahajajo
stupid-1.gif
wtf!? kaj je res tak težko sprejet kritiko, ne pa namesto tega it direkt v kontra napad?
sicer pa ni težko ugotovit da gre alter direkt po stopinjah mobisuxa. Nekoč odličen forum gre počasi ampak vztrajno po gobe iz 2 prepostih razlogov:
1. premalo oz se sploh ne moderira in ko se, je toleranca absurdno visoka. modi se osebno poznajo z najhujšimi spemerji in pogosto sodelujejo v sranju. pol pa se čudimo
2. peščica uporabnikov, močno retardiranih, kraljuje vsepovsod in zaserje ampak res čisto vse.

rešitev? ignorirat? ne moreš! probajte ignorirat softija recimo. Saj njegovega texta ne vidiš. ampak retard se pojavi v res čisto vsaki temi. brez izjeme. In potem replicirajo na njega, retard nazaj, tema speljana na retardiran nivo,..., bye
uf-1.gif
klasičen scenarij na alterju

rešite alter dokler še ni prepozno in bo eno samo smetišče. Poglejte malo po drugih forumih. Povejte mi kje se sploh (ne pa nekaj let) tolerirajo bolniki tipa suzica, snečer, softi, sintiæ, in še mnogo drugih? nikjer! vsi letijo nepovratno po hitrem postopku!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
suzica je bil vsaj hitro ohlajen. Dobil naziv v 2 urah po prijavi na slo-tech
grin1.gif

No, izpade ima še vedno. Samo so hitro pobrisani.

Sicer pa razen v čveku in politiki(ok, občasno smrdi sintič v avtomobilizmu) tudi na tem forumi ni debilnih debat. Preprosto ignoriraš ta dva podforuma in je stvar rešena.
Slo-tech ni kaj dosti boljši v "loži". Se pa res za razliko od tukaj teme hitreje zaklenejo. Da o idiotizmu z "anomimnim eksperimentom", ki sploh ni bil anonimni ne govorim
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sicer delov foruma zavestno ne spremljam (politika, cvek in podobno, kjer ze v startu ni pricakovati drugega kot gostilnisko debato in kreganje, te imam pa ponavadi raje v gostilni
evil.gif
), pri ostalem (tehnicne zadeve, sport, ekonomske zadeve in obcasno avti) se mi pa res ne zdi, da bi snecer pocel karkoli problematicnega - pomaga z nasveti tam, kjer je njegovo podrocje dela/izobrazbe, drugje pa pac napise svoje mnenje.

Cetudi se z njegovim mnenjem morda kdaj ne bi strinjal, raje vidim da nekdo pomaga drugim tudi ce napise kaksno z mojim mnenjem "nekompatibilno" stvar, kot pa da nekdo samo stresa bedarije in niti enkrat ne spravi skupaj koristnega sporocila, s katerim bi komu drugemu pomagal, pa cetudi se ves cas strinja z mano. V bistvu ravno od takega nimam absolutno nic.

Tudi sam se trudim pomagati z resitvami ali s podrobnejso razlago tam, kjer je moje podrocje, kjer ni, pa napisem mnenje, ki spet kdaj komu ni povseci ... tako pac je, nikoli ne mores biti vsem vsec, a ce vsaj priblizno normalno komuniciras in utemeljis svoje stalisce, te bo vecina pripravljena "brati".

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Alter ima res veliko Spema, a v temah kjer ljudje rabijo resen nasvet in pomoč se vedno najde kak dober odgovor. Sam v kakem manjšem offtopicu ne vidim škode!