Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

B81

22. jul 2007
40.250
12.826
113
si sigurn, da niso indikatorji čista matematika? ker mislim....kam bo všteto kdo bo vpisal, nastavil? Kaj pa mahinacije?

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
91
11
8
si sigurn, da niso indikatorji čista matematika? ker mislim....kam bo všteto kdo bo vpisal, nastavil? Kaj pa mahinacije?
Seveda so čista matematika, no vsaj tisti, s katerimi ocenjujemo prihodnost. Tisti za nazaj so pa statistika.

Zato pa govorimo o oceni. V trgovanju nikoli ne veš točno kam in kdaj bo šlo, lahko pa z večjo verjetnostjo oceniš. Zato pa kupujemo po DCA strategiji, ker nobeden ne ve ali bomo šli do 40+K ali do 30-K. Pa ali bo to ta mesec ali pa decembra.

Ali napovedi delujejo zato, ker jih uporablja večina trgovalcev in imajo potem podobne nakupne/prodajne cene, ali pa zaradi psihologije množic (recimo FOMO) ti ne znam povedat. Verjetno vsakega malo.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
91
11
8
Tole gre prehitro, moral bi se počasi začeti predzadnji val na gor (ABC) in potem do dna.... Če se zdele kmalu ne odbije bom pa presenečen. ETF skladi pa neverjetni odlivi in to vsak dan..

Upam, da se nisem zajebal, ker sedaj pa sem kupoval....
Vsi se občasno zakoljemo, to je pač del trgovanja.

Jaz trenutno čakam, da se BTC malo zjasni kam bi rad šel. gre pa ponavadi ravno tja, kamor večina misli da bo šel, tako da mogoče ti pa ne bo hudega :)

Osebno se mi tudi zdi najbolj smiselen še kak odboj navzgor, potem pa jeseni padec, kapitulacija in dno. cikla.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.247
3.002
113
Če bi bilo tako enostavno, da bi šel vedno obratno od večine, bi bilo super. Dejansko je pa zadeva bolj kaotična.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
91
11
8
Ok, seveda sem tole zelo poenostavil, ampak v realnosti trg vedno lovi likvidnost. Ko so mojstri na X in Youtube (posledično pa retail) zelo bearish, bo smart money to izkoristil in trg pognal v nasprotno smer. Potem se zgodi FOMO, začnejo se nakupi in 100X vzvodi, takrat gremo pa potem dol.

Verjetno smo bili vsi že na tem, pa tudi nemalokrat beremo kak komentar v stilu...jaz sem kupil, zdaj bo šlo sigurno dol.

B81

22. jul 2007
40.250
12.826
113
Ne razumem zakaj vso stokanje če pa vsi youtube moonboysi čakajo ceno na 40+ k :evil:

Ok resno - ste vsi prilepljeni izključno na btc ali je kdo dejansko gambler tu? Kr za btc se nekako ve, kdaj ga kupit in pozabit in ne boš zgrešil.

• Haha
Reactions: aljoman

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.760
4.807
113
Ne razumem zakaj vso stokanje če pa vsi youtube moonboysi čakajo ceno na 40+ k :evil:

Ok resno - ste vsi prilepljeni izključno na btc ali je kdo dejansko gambler tu? Kr za btc se nekako ve, kdaj ga kupit in pozabit in ne boš zgrešil.
80%btc ostalo alti....
Mislim target je tam nekje, vendar... Tukaj loviš priložnostil. Pa naj si bo downtrend ali uptrend... Večina itak kupuje v distribuciji v akumulaciji prodaja.
1782550610441.png
predvsem pa je zanimiv tale
1782550776804.png

B81

22. jul 2007
40.250
12.826
113
fora, človek kupil na 20k in prodal vse pri 100... potem pa gre na 120 in bi si "žile rezal" :D

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.760
4.807
113
Eh polemiziranje tukaj je brezveze, tisti ki ima disciplino stop loss je vedno na profitu. Seveda se včasih ne izide, najprej v mojem primeru pušiona na pušiono..... Po pravici zgubil par btcjev... Potem reset ... uporaljam par tehnik pri altih braeke of structure mi ratuje v 75% je pa stop loss tisti ki me drži v +. BTC pa je večina je pa res da sem pogosto na futures......

važn je procent tukaj, tehnik je ogromno, edini alt ki ga osebno holdam je xrp... to pa je že pri meni obsedenost.... tukaj sem butast beliver.... in ves dobiček prepljam v xrp...

budala vem.... ampak to priznam pa je loterija enkrat penzija za več generacij ali pa idiot totalen. tukaj je edini moj gamble, čeprav ga večinoma nakupa imam pr 0.4 centov, sem ga dokupoval tudi v hypu........

• Všeč mi je
Reactions: Crypto

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.760
4.807
113
Še to ko vsi govorijo kripto bo počil samo buy btc za tiste ki nimajo pojma, je pa umetnost it ven vsaj pri meni je blo tko v začetku..... Ko dobiš lekcijo vzameš profit in takrat ga dejansko imaš...

B81

22. jul 2007
40.250
12.826
113
Eh polemiziranje tukaj je brezveze, tisti ki ima disciplino stop loss je vedno na profitu. Seveda se včasih ne izide, najprej v mojem primeru pušiona na pušiono..... Po pravici zgubil par btcjev... Potem reset ... uporaljam par tehnik pri altih braeke of structure mi ratuje v 75% je pa stop loss tisti ki me drži v +. BTC pa je večina je pa res da sem pogosto na futures......

važn je procent tukaj, tehnik je ogromno, edini alt ki ga osebno holdam je xrp... to pa je že pri meni obsedenost.... tukaj sem butast beliver.... in ves dobiček prepljam v xrp...

budala vem.... ampak to priznam pa je loterija enkrat penzija za več generacij ali pa idiot totalen. tukaj je edini moj gamble, čeprav ga večinoma nakupa imam pr 0.4 centov, sem ga dokupoval tudi v hypu........
A xrp... torej ciljas na malo vec kot stari ATH?
Sicer poslusam, da je prvi alt eth, potem pa vse ostalo.

kot sem pisal prej, ce se kupi btc pod 200 MA, se ne more zgresit, ne bo pa nagrada tako visoka kot pri kakem altu :)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.760
4.807
113
A xrp... torej ciljas na malo vec kot stari ATH?
Sicer poslusam, da je prvi alt eth, potem pa vse ostalo.

kot sem pisal prej, ce se kupi btc pod 200 MA, se ne more zgresit, ne bo pa nagrada tako visoka kot pri kakem altu :)
XRP verjamem v zgodbo da bo to funkcionalen coin in na mass adoption.... Glede da menjalnice izginja xrp in to bo povzročilo povpraševanje... Kot rečeno čista špekulacija.
Drugače pa ja za spot itak 200MA na 2W, samo ne lovit pdajočega noža nakupi do tja sekvenčno... Jaz lovim valove.. Pri futures imam posebno tehniko, da prodam pred odporam in to mi dela profit, precej manjši ampak zanesljiv.

Ko rečeno danes kjer imaš AI samo graf z različnimi intervali in parimi indikatorji kopiraš v AI in dejansko dobiš vse podatke tudi stop loss ti zračuna. Trenutno računam na dvih do 66k tam kjer je fvg.......

Bearish sem zato, ker so veliki odlivi ETF skladov in ker je 100MA izgubljen, pazi gledam 2W intervar, ko so vsi MA izgubljeni šaltaš na večji interval da ti da sliko!
1782563477367.png

B81

22. jul 2007
40.250
12.826
113
Je neka zanimiva teorija.
Trenutno je edini omembe vredni kovanec z adopcijo Canton. Ostale samo še držim, tega pa vlačim na kup tudi čisti gamble.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.155
326
83

Ma berem tvoje pametne objave in bi si človek mislil da si že več let v 'penzija za več generacij' :)

• Všeč mi je
Reactions: aljoman