Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

B81

22. jul 2007
40.240
12.811
113
si sigurn, da niso indikatorji čista matematika? ker mislim....kam bo všteto kdo bo vpisal, nastavil? Kaj pa mahinacije?

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
89
10
8
si sigurn, da niso indikatorji čista matematika? ker mislim....kam bo všteto kdo bo vpisal, nastavil? Kaj pa mahinacije?
Seveda so čista matematika, no vsaj tisti, s katerimi ocenjujemo prihodnost. Tisti za nazaj so pa statistika.

Zato pa govorimo o oceni. V trgovanju nikoli ne veš točno kam in kdaj bo šlo, lahko pa z večjo verjetnostjo oceniš. Zato pa kupujemo po DCA strategiji, ker nobeden ne ve ali bomo šli do 40+K ali do 30-K. Pa ali bo to ta mesec ali pa decembra.

Ali napovedi delujejo zato, ker jih uporablja večina trgovalcev in imajo potem podobne nakupne/prodajne cene, ali pa zaradi psihologije množic (recimo FOMO) ti ne znam povedat. Verjetno vsakega malo.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
89
10
8
Tole gre prehitro, moral bi se počasi začeti predzadnji val na gor (ABC) in potem do dna.... Če se zdele kmalu ne odbije bom pa presenečen. ETF skladi pa neverjetni odlivi in to vsak dan..

Upam, da se nisem zajebal, ker sedaj pa sem kupoval....
Vsi se občasno zakoljemo, to je pač del trgovanja.

Jaz trenutno čakam, da se BTC malo zjasni kam bi rad šel. gre pa ponavadi ravno tja, kamor večina misli da bo šel, tako da mogoče ti pa ne bo hudega :)

Osebno se mi tudi zdi najbolj smiselen še kak odboj navzgor, potem pa jeseni padec, kapitulacija in dno. cikla.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.243
2.989
113
Če bi bilo tako enostavno, da bi šel vedno obratno od večine, bi bilo super. Dejansko je pa zadeva bolj kaotična.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
89
10
8
Ok, seveda sem tole zelo poenostavil, ampak v realnosti trg vedno lovi likvidnost. Ko so mojstri na X in Youtube (posledično pa retail) zelo bearish, bo smart money to izkoristil in trg pognal v nasprotno smer. Potem se zgodi FOMO, začnejo se nakupi in 100X vzvodi, takrat gremo pa potem dol.

Verjetno smo bili vsi že na tem, pa tudi nemalokrat beremo kak komentar v stilu...jaz sem kupil, zdaj bo šlo sigurno dol.

B81

22. jul 2007
40.240
12.811
113
Ne razumem zakaj vso stokanje če pa vsi youtube moonboysi čakajo ceno na 40+ k :evil:

Ok resno - ste vsi prilepljeni izključno na btc ali je kdo dejansko gambler tu? Kr za btc se nekako ve, kdaj ga kupit in pozabit in ne boš zgrešil.

• Haha
Reactions: aljoman