Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Včasih je veljalo začetek decembra ven, februarja/marca nazaj noter.....letos kot izgleda to ne velja več.

• Všeč mi je
Reactions: keber

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Neke korekcije že kr lep čas od nikoder.... čakamo nek nov FAKE news... al pa FUD.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Včasih je veljalo začetek decembra ven, februarja/marca nazaj noter.....letos kot izgleda to ne velja več.
Ker je toliko let tradicije da se res lahko razberejo pravila.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Vse kar gre gor mora enkrat dol
smile-1.gif
ker to vec ni normalno.... če se vzdržim en mesec pri takem tempu.... rečem samo "aufiderzen" kredit.

IVY222

Zelenc'
18. dec 2017
4
0
1
Pozdravljeni!
Že več časa spremljam vaš forum in tudi sama bi se rada preizkusila v trgovanju. Imam par vpašanj na katere na forumu nisem zasledila odgovorov, glede varnosti.

Imela bi nov računalnik samo za namen trgovanja, pa me zanima, če kupim najcenejši prenosnik z karateristikami: RAM pomnilnik 2 GB (1x2 GB), Kapaciteta trdega diska 32 GB to že dovolj oz kaj svetujete...

Kateri operacijski sistem ter antivirusni uporabljate ter a imate nameščene še dodatne programe za kriptiranje tega kar tipkate itd...

Vnaprej hvala
smile-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ne rabiš za to posebi novega računalnika. poskrbi za osnove varnosti pri prijavljanju na borzo pa 2 factor authentication pa bo.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik IVY222 pravi:
Pozdravljeni!
Že več časa spremljam vaš forum in tudi sama bi se rada preizkusila v trgovanju. Imam par vpašanj na katere na forumu nisem zasledila odgovorov, glede varnosti.

Imela bi nov računalnik samo za namen trgovanja, pa me zanima, če kupim najcenejši prenosnik z karateristikami: RAM pomnilnik 2 GB (1x2 GB), Kapaciteta trdega diska 32 GB to že dovolj oz kaj svetujete...

Kateri operacijski sistem ter antivirusni uporabljate ter a imate nameščene še dodatne programe za kriptiranje tega kar tipkate itd...

Vnaprej hvala
smile-1.gif

Za trgovanje ne rabiš posebnega računalnika, nekaj kar ti bo omogočalo hitro brskanje po spletu pa da maš nekaj GB prostora.

Če bi pa rada imela denarnice gor, ki podpirajo blokchani tehnologijo in bi rada te kovance plemenitila s "staking" - PoS, potem boš pa morala nabavit kar nekaj GB prostora oz. še lepše kar TB. Če ne veš kaj PoS pomeni, potem se ne lotevaj tega
smile-1.gif

Trguješ lahko tudi preko telefona če želiš, ni nekaj zahtevno razen to, da veš kdaj kupiti/prodati. Za dolgoročno enkratno investicijo pa pomoje ni treba nič, saj pozabiš za par let na to...

Nazadnje urejeno:

IVY222

Zelenc'
18. dec 2017
4
0
1
V bistvu sem mislila kupit za cca 200 € kovancev ( npr.: ripple, iota) in to pustit pa čakat (lahko leto ali več). Samo kako pa naj to varno hranim, če npr. denarnica porabi tolk placa? tenx

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
To lahko na borzi pustiš... Denarnico imaš lahko tudi na telefonu, samo za 200€ ne vem če se ti splača neki pošiljat sem in tja. IOTA tak in tak ne bo še wallet. XRP, ne vem če se ti splača držat dolgoročno...

IVY222

Zelenc'
18. dec 2017
4
0
1
Ok. Katera borza bi bila pa za hrambo na njen najbolj zaupanja vredna? Kako je pa z paper walet (Bitaddress.org ali Blockchain.info)?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Borze naj bi imele vse v cold storage, glih za primer če jih napadejo hekerji tako, da so kriptovalute zaščitene.

Za te valute ki jih ti želiš si lahko povlečeš dol Jaxx ali Coinomi wallet na telefon, pošlješ na naslov, ki se ti tam generira in to je to.

Bitstamp, Bitfinex, Coinbase, Spectrocoin, Kraken so borze, ki sprejemajo FIAT denar, ko se verificiraš.

Mislim da je Coinbase edini, ki te verificra v par minutah, ker imajo avtomatsko slikanje preko web kamere. Če želiš se lahko prijaviš čez moj link in dobiš 10$ za nakup nad 100$. To lahko potem porabiš za provizije pri transferju na wallet: https://www.coinbase.com/join/593f99967dd1745ce7846e0e

Ko pošiljaš denar pošiljaj preko online banke in izbereš SEPA oz. UPN obrazec. V 1-3 dneh bi morala imeti na borzi in potem lahko kupiš ETH, BTC... Če želiš pa kaj drugega boš pa morala drugo borzo odpret, ki podpira ostale valute. Jaz uporabljam Binance, tam imaš tudi IOTA, ki si jo omenjala. Tu je še moj link za ta exchange: https://www.binance.com/?ref=11331689

Če boš kupovala druge kriptovalute ne kupuj BTC ampak ETH ali XRP, ker je hitrejši in cenejši prenos. Potem ko boš na Binance borzi si te ETH ali XRP pretvoriš v BTC ali pa poglej če se da kupiti kar z ETH, IOTA/ETH je celo za 3 cente nižja cena kot IOTA/BTC, tako da lahko kar tako kupiš.

Nazadnje urejeno:

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kupljene imam Waves in Verge. Bi katerega od teh dveh holdali dalj časa (vsaj pol leta). Oz. katere planirate držati malo dalj časa (ne BTC, LTC ali ETH).

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
jest vse holdam in zanimivo je videt kako se e delež spremenil. je bil svoje čase btc 70% zdej je samo še slabih 53% pri tem da je seveda tudi ta že zrastel nominalno.

Bitcoin 52,76 %
Verge 12,07 %
Stellar Lumens 8,85 %
Cardano 5,10 %
Euro 3,78 % tole je dnar ki še čaka na plasiranje
NEM 2,69 %
Ripple 2,64 %
Blockchain Index 2,40 %
Litecoin 2,15 %
Stratis 2,05 %
Waves 1,95 %
NEO 1,27 %
Lisk 1,02 %
Hive 0,94 %

f5jfreak

Pripravnik
27. maj 2017
65
0
6
Js sem ga nekaj kupil in bom za nekaj časa pozabil nanj...pa da vidimo kaj bo

Nazadnje urejeno:

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
netko kakšno mnenje imaš o Stellar Lumens, vidim da jih imaš kar veliko v portoflju