Če že glih o ponzi sceni, fiat valuta je največja ponzi shema, pa še vsi verjamejo v njo.Kje pa je vrh?
Priblizno se lahko doloci glede na cas, ker ta cela ponzi scena deluje po ciklih
Če že glih o ponzi sceni, fiat valuta je največja ponzi shema, pa še vsi verjamejo v njo.Kje pa je vrh?
Priblizno se lahko doloci glede na cas, ker ta cela ponzi scena deluje po ciklih
Ti si še tega ne moreš.s kripto si lahko kupiš kaj? pamet? haha
so true, že imam, ne rabim več , že tak me piga, ko vidim kolk je butlov okolTi si še tega ne moreš.
Ni, razen, če se te lotijo in ti dokažejo, da trguješ, torej je to tvoj "biznis". Kje je meja (koliko tradov na teden recimo), pa nihče ne ve.Eno vprašanje, da kvalitetno zaključimo debato v gostilni in sicer a je pri nas trgovanje s kriptovalutami (dobički) obdavčeno ali ne? Jaz trdim da ja, nekdo pa trdi da ni in da je bil zgolj dan prelog ampak ni bilo sprejeto?
ja, ker brez tele valute si tezko kruh kupiš, zato hočeš nočeš moraš verjet...
s kripto si lahko kupiš kaj? pamet? haha
Kaj je zate trgovanje?Eno vprašanje, da kvalitetno zaključimo debato v gostilni in sicer a je pri nas trgovanje s kriptovalutami (dobički) obdavčeno ali ne? Jaz trdim da ja, nekdo pa trdi da ni in da je bil zgolj dan prelog ampak ni bilo sprejeto?
Kaj je zate trgovanje?
ja za kolk, ce se btc cena oblikuje glede na tiste eure, cena potem nima veze, ker je vezena na eur ne na btc. ce pa je cena 1btc tudi ko bo padel za 50% potem pa ok, ampak tega filma ne bomo vidli. anede.
Tile tudi avte prodajajo za BTC ali ETH (kliknil sem prvi oglas)
Sprašujem zato, ker se je omenjalo, da če narediš določeno št. tradov (12 če se ne motim) to FURS smatra za trgovanje in te obdavči. Verjetno te pozovejo v vsakem primeru, če so večje transakcije na račun, pa potem dokazuješ.Teoretično to da skoz prodajaš in kupuješ. Ne govorim o tem da kupim 3 BTC in jih držim 5 let ter nato prodam. Če pa dnevno drkaš in trejdaš bi skoraj rekel da je to dejavnost. Kar se pa tiče hobijev. Hja... Jaz za hobi pijem, igram košarko. Isto kot da bi rekel da vsak dan zijaš in gor drkaš športne stave in je to hobi. Hobi je težko, zagotovo gre za denar ali pa zasvojenost. Nevem tako jaz gledam, ne trdim da imam prav.
Narobe, v uradni fursovi razlagi je okvirno 1000 trejdov na leto.Sprašujem zato, ker se je omenjalo, da če narediš določeno št. tradov (12 če se ne motim) to FURS smatra za trgovanje in te obdavči. Verjetno te pozovejo v vsakem primeru, če so večje transakcije na račun, pa potem dokazuješ.