Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
ja za kolk, ce se btc cena oblikuje glede na tiste eure, cena potem nima veze, ker je vezena na eur ne na btc. ce pa je cena 1btc tudi ko bo padel za 50% potem pa ok, ampak tega filma ne bomo vidli. anede.
Predvidevam , da se cena postavi glede na trenutne cene na borzi. Zdej, oni lahko ta znesek v pol leta pomnožijo, ali pa naredijo bulo. Ampak, če držiš (hodlaš) v tem primeru btc/eth, se mi to ne zdi slaba naložba. Je pa definitivno riziko.
Sej tudi dolar je bil svoje čase vezan na zlato, pa je šel pol svojo pot. Zdej sploh nima nobenega kritja. Mogoče v orožju :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Tron zadnje čase tako lepo raste, da ga je fino gledat. A pozna kdo čemu? Je to pumpa?

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Eno vprašanje, da kvalitetno zaključimo debato v gostilni in sicer a je pri nas trgovanje s kriptovalutami (dobički) obdavčeno ali ne? Jaz trdim da ja, nekdo pa trdi da ni in da je bil zgolj dan prelog ampak ni bilo sprejeto?
pri fizični osebi ni , pri pravni je.....
workaround je nakup zlata direkt z kripto in prodaja zlata to ni obdavčeno....

• Všeč mi je
Reactions: B81 in aljoman

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Še ja, ravno jutri pride BCUT na borze, sel noter preko coinlista.
Drugace Flow je bil moj eden najuspesnejsih kovancev preko coinlista, dal 740$ not na topu bilo vredno cca 350k, ampak imel se polovico zaklenjeno. Prodal na koncu za 120k, od tega je polovico slo skoraj na nic, ker sem dal v UST (od 60k ostalo 5k$) :norec:

B81

22. jul 2007
36.912
10.487
113
Še ja, ravno jutri pride BCUT na borze, sel noter preko coinlista.
Drugace Flow je bil moj eden najuspesnejsih kovancev preko coinlista, dal 740$ not na topu bilo vredno cca 350k, ampak imel se polovico zaklenjeno. Prodal na koncu za 120k, od tega je polovico slo skoraj na nic, ker sem dal v UST (od 60k ostalo 5k$) :norec:
Lepe cifre tole :)

sam sem dobil kar nekaj vstopov, najboljša bila mina in bico, ampak neprimerljiva s Flow, vmes polno brezveznih, zdaj čakam zkLink in Nibiru, če bo kaj iz tega :D

• Ljubezen
Reactions: amacar

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ja mina je bila tudi lepo, prisel not z dvema racunoma, prodal vse pri 4.5$. Dober je bil tudi IMX, ne vem koliko sem sicer dal not, verjetno 1k$, mogoce 2k$, ampak je bilo vredno 45k takrat. Seveda nisem nic prodal, sedaj je vredno le se 17k$, vseeno kr ok.
Vcasih sem s priority prisel v vsakega, sedaj pa niti to ni vec zagotovilo...

B81

22. jul 2007
36.912
10.487
113
To je zanimivo dogajanje, naredi se x20, pa ne prodamo vsega skupaj takoj, ker je pač nekdo napisal, "this is 100$ coin" :evil:

Aja btw, airdrope farmaš tudi?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Hehe tocno to, najtezje je prodati, ker vedno upas, da bo slo se visje.

Za airdrope pa tu pa tam malo poizkusim, vecinoma ne dobim kaj pametnega oziroma vrednega. Kar je vrednejsega v zadnjem casu, da sem dobil je, ker sem stejkal ATOM sem dobil 260 TIA, pa 100 DYM, vredno skupaj cca 6k$ trenutno, jutri dobim se 1800STRK (bo tudi okoli 3k$ vredno verjetno), ampak za to nisem nic naredil, samo svoj github profil sem povezal. Farmal sem npr. SEI, pa dobil za par $, potem te pa mine, ko je tako malo vredno. :bonk:

Niso pa to sajkekovi milijoni :aplauz:

B81

22. jul 2007
36.912
10.487
113
Kul, sam sem dobil 160 TIA pa tudi 100 DYM, nič STRK, pa delal pol leta, drugače pa slabih 14k skupno (ARB, OP, PYTH, MANTA in ostali), zaenkrat držim ločeno od portfelja, pa da vidimo, kaj bo poleti ali jeseni :)
Aja btw, STRK bo imel še en drop, ker ga bodo ljudje raztrgali drugače :D

• Všeč mi je
Reactions: amacar

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
:aplauz: Nice, congrats - lepa cifra, meni se zaradi takih primerov, kot si rekel, ko pol leta farmas pa dobis nic, ne da aktivno farmati. Dobil sem se JUP pa LFG pa par teh manjsih, ampak to je bilo v rangu par stotakov, za sladoled . Se pa da dobiti kar nekaj s prakticno minimalno vlozka, da bi le imeli kaksen inside info, bi lahko se precej vec dobili zastonj.

• Všeč mi je
Reactions: B81