Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.637
113
Sam ne upam vec kot 4900 nakazat, me pa zanima, kako je, ce za en flat dobis na trr in nekega uk racuna itd..?
Ne vidim problema, trgovanje s kripto valutami je popolnoma legitimna zadeva in neobdavčena, torej nimajo kaj težit. Oz. lahko vprašajo o izvoru in jim pokažeš izpisek. Drugo je, če potem ne znaš dokazat od kje denar, ki si ga dal na crypto račun...

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Ne vidim problema, trgovanje s kripto valutami je popolnoma legitimna zadeva in neobdavčena, torej nimajo kaj težit. Oz. lahko vprašajo o izvoru in jim pokažeš izpisek. Drugo je, če potem ne znaš dokazat od kje denar, ki si ga dal na crypto račun...
Izpisek? Cesa? Nekatere borze nimajo logov za vec let (bitstamp ima), da ne omenjam EVM walletow s par tisoc TX, kdo to preglejuje tam?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
A kdo ve za kakršenkoli primer, da je davkarija koka zjebala zaradi crypta?

Se mi zdi da je zadeva vseeno malo preveč zmuzljiva, da bi se jim dalo ubadat s tem.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.637
113
Neobdavčena, če ne trguješ redno. Al kako že gre to.
Kaj je redno, je pa odvisno od trenutnega navdiha tistega, ki te ima v obdelavi.
Mislim, da se tu nihče ne kvalificira pod redno trgovanje. Redno pomeni ogromno transakcij praktično dnevno, rudarjenje, biti vpleten v organizacijsko strukturo, ki se ukvarja s to dejavnostjo, itd.. To kar dela večina ni redno trgovanje. In, če si potem nakažeš v večjem znesku vse dol še ne pomeni nič. Ni podlage pod katero te lahko obdavčijo. Seveda je na koncu lahko vse odvisno od navdiha, ampak mislim, da povprečni alteraš le ni na nivoju osebe, ki paše pod obdavčitev kripto.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Tu gre za obdavčitev tradinga kot dejavnosti.

A ni vseen v igri še un 10% davek ki ga moraš plačat ob vsaki prodaji.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ni nobenega davka na kripto trenutno, razen če gre za dejavnost (okvirno 1000 trejdov letno in 100 trgovalnih dni).

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
razumem. Ampak 99% jih je skočlo v kripto, da bodo obogateli ko satani. Je tako ali ni tako.
Ne vem, če je kakšna druga nadčloveška agenda tu. In če nadaljujemo, kakšen je cilj, porš, unicef, kurjenje fizičnega denarja, potem after. Ali pa bolj temna resnica, da "so me nategnili". ?
Ti si pošteno napisal.
Tudi sam kliknem temo, da mal vidim kaj se dogaja... pa vidim da bolj malo, kljub navdušenju. Zdaj pa sem mal podrezal. Neuspešno.
Vsi investirajo, da bi zaslužili. To ni samo kripto. Je pa res, da nekateri pridejo v kripto, ker bi radi obogateli čez noč in taki na koncu izgubijo.
Praviloma je to zato, ker mečejo prihranke v shitcoine in trgujejo z vzvodi.

Sanjati o nekih milijonih je brez veze. Da bi nekdo zaslužil več deset/sto milijonov, mora biti že v štartu premožen.

Tisti, ki ne vejo kako trg deluje, ponavadi skočijo na vlak takrat, ko je hype. Ko berejo v medijih o rekordih in ko vsi okoli govorijo, kako bodo obogateli.
Hype je ponavadi zadnje dejanje pred kakšno večjo korekcijo oz . začetkom bear marketa.

Večina mojega denarja je dolgoročna investicija. V kriptu sta to BTC in ETH, altcoine imam samo za bull market. Ko sem z profiti zadovoljen preprosto prodam. Se ne obremenjujem s tem ali bo šla cena še gor ali ne.
Pri meni sta dolgoročno samo BTC in ETH kar se kripta tiče.

Pri delnicah imam pa bolj razpršeno.

Pri dolgoročnih investicijah so grafi nepomembni. Vse tiste črte so brez veze. Pomembna je samo človeška mentaliteta. Takrat, ko vsi govorijo da gre vse do nule, takrat kupujem. Ko so vsi bogataši in razmišljajo o tem, kako jim ne bo treba več delat, takrat prodajam.

Trgovanje je pa druga stvar. Tam so črte pomembne. Zakaj? Ker trejderji gledajo, kjer je demand oz. supply zona. in naštimajo nakup pri določeni ceni (demand). oz prodajo na supply. Torej, spet psihologija, ampak drugačna kot pri dolgoročnem investiranju. Črta še ne pomeni, da se bo cena 100% odbila, ampak ti pomagajo pri planiranju.
Za tebe so črte neumne, za mene pa niso, ker točno vem kje naštimani long oz. short pozicijo, ter kje naštimati stop loss in TP oz. TP1, TP2 itd..
Če mi trejd ne uspe, je izguba minimalna. Nisem nekdo ki rad shorta trg, zato je moja uspešnost okoli 40%, ampak sem še vedno v profitu zaradi risk managementa.

Zakaj trgujem? Ker me veseli
Zakaj sem začel z investicijam? Ne zato, da bi imel porša, ampak ker bi bil rad finančno preskrbljen, ter da bi ustvaril nekaj za prihodnost mojih otrok.
Prve profite sem investiral v nepremičnino, ter jo oddajal za turizem. Potem sem z zaslužkom kupil še drugi apartma. Danes imam štiri apartmaje in se bom verjetno tukaj tudi ustavil. Cene v turističnih mestih so se zelo napihnile. Za sebe sem poskrbel, za otroke tudi do neke mere. Učim jih o ekonomiji in denarju, tako kot je mene oče. Če bodo vse skupaj zafurali, bo to njihov problem.

Sem pa eden tistih čudakov, ki rajši dela kot pa poležava :)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
sem mislil prodat kripto pa dat v slogenezuela obveznico pa sem naredil napako pa graf ošvrknil prej :D

1706370208012.png

EdisonCrowd

Zelenc'
29. jan 2024
1
0
1
I want to share my experience of using a mobile phone BTC to CAD to exchange cryptocurrency AXS for PHP. In our time, as cryptocurrency becomes increasingly popular, the convenience of exchange becomes an important aspect for many of us.

I regularly use a mobile app for cryptocurrency exchange, and I can confidently say that it simplifies many processes. In particular, exchanging AXS for PHP has become much easier, thanks to the user-friendly interface and intuitively clear exchange steps.

An important aspect for me was also ensuring the security of my funds. The mobile app I use provides two-factor authentication and other security measures, allowing me to feel confident when conducting cryptocurrency operations.

If you have any questions on this topic or would like to share your experience using a mobile phone to exchange AXS for PHP, let's discuss it here! I'm also interested in hearing about your preferences regarding apps and platforms for cryptocurrency exchange on mobile devices.