Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Dobro nima veze kaj kdo dela in za kaj dnar zapravlja, dajte no tole temo pustit na miru s spamom, sajkek ti pa ze kupi tale bitcoin, ker vidim da te mika :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
pa ne resno me zanima...ker tile v okolici ki jih poznam so zasluzli s platformo ne s samimi kovanci. Itak "porš" scena na dan 1 ko je kapnilo, cez eno leto pa dalje, za minimalca. To so pol kvazi kripto bogataši.

Zato sprašujem. Ker na prvi vrg uča zgleda kot da boste ene par tule cuknili ene pol mio at least, za vid prdeža... pa me zanima, če je to to.

Zgleda da ne, da ste tako nastopili agresivno nazaj.

v kripto imam par 100€, ostanki miniranja, lani ali dve leti nazaj. Ne spremljam.

še en spomin, oni iz rogaške... ko je bilo potrebno čez noč zapravit, kar je dobil na loteriji, prej pa 20 let vsak cent v srečke... verjetno prej zagonil, 2x tolk kolk je dobil z obrestmi vred.

Zato me zanima, če je kaj izplena, ali je samo imaginarno? Ker nekomu je potrebno ta fiktivni denar spipat. To ni zlata ruda, ki jo folk ukrade Zemlji. Upam da se še štekamo.

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Pac je to hobi, ki preraste v ne vem...redno spremljanje. Ker sem sam se na na polno v airdropih, vzamejo veliko casa, zraven pocasi dcajam. Si pa z vsakim ciklom (na 4 leta) previdnejsi :)

Btw, da nekdo dobi, mora drugi izgubit.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
ja, imam žlahtnika, pubec, par kilo€ v kojnih, vsakih 5 minut na telefonu in drka na % +/-. Ga moram tud vprašat če bo porš padel.
Oni ko imajo pa MRD noter se pa režijo, ko bodo prodali, bo spet jok in članki na RTV ter SL novice. Pa potem grafi in odboji in ostale smeharije bodo samo še lanski sneg.
Zato me zanima, če je kdo dejansko naredil preboj? Al tistih ni več na alterju?

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Hmm, preboj je za vsak3ga drugacen, za enega 100k, za drugega 5mio, o tem nima smisla debatirat.
Tema je namenjena nasvetom in novicam iz kripto sveta in komu pase, spremlja.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.935
-8.633
113
pa ne resno me zanima...ker tile v okolici ki jih poznam so zasluzli s platformo ne s samimi kovanci. Itak "porš" scena na dan 1 ko je kapnilo, cez eno leto pa dalje, za minimalca. To so pol kvazi kripto bogataši.

Zato sprašujem. Ker na prvi vrg uča zgleda kot da boste ene par tule cuknili ene pol mio at least, za vid prdeža... pa me zanima, če je to to.

Zgleda da ne, da ste tako nastopili agresivno nazaj.
Lej, jaz se oglašam samo zato, ker mi je totalno glupo razmišljanje, da bi se moral nekdo ven metati, če ima denar. Pa ni važno, a je to kripto ali ne.

P.S. Drugače trenutno nimam nič v kriptu. Sem pa nekoč malo imel, pač za firbec. Pa miniral tudi. Se mi ne da s tem ukvarjati, raje občasno malo vržem v ETFje

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
razumem. Ampak 99% jih je skočlo v kripto, da bodo obogateli ko satani. Je tako ali ni tako.
Ne vem, če je kakšna druga nadčloveška agenda tu. In če nadaljujemo, kakšen je cilj, porš, unicef, kurjenje fizičnega denarja, potem after. Ali pa bolj temna resnica, da "so me nategnili". ?
Ti si pošteno napisal.
Tudi sam kliknem temo, da mal vidim kaj se dogaja... pa vidim da bolj malo, kljub navdušenju. Zdaj pa sem mal podrezal. Neuspešno.

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
uf, torej trda tema bolj kot ne vse skup? v alter reali?
Trda tema je takrat, ko se v tej temi nic ne dogaja :D
Cudi me to, da si minal, videl, koliko so kripte stale recimo 10 let nazaj, koliko 6 let, 2 leti, koliko so danes...in te v vsem casu ni nic pritegnilo, samo bravo, ocitno si poln :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
ne poln, al pa ja, napišimo: dovolj imam... (kar je za vsakega relativno).

Ja vidim kak bo to spet padlo dol v klet, in potem grupno razočaranje, pa nekaterim še kar ne bo potegnilo. Mam kolege ko so minali BTCje pred 20 plus leti, tist je pa kar kruta bila, ker so vse "zapravli" pred prvo zmago pred leti. Bi bili danes milijonarji z vilami in več poršeji, dubaj in podobne scene...tako pa so k sreči še vedno kolegi :evil:

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113

Ja vidim kak bo to spet padlo dol v klet, in potem grupno razočaranje, pa nekaterim še kar ne bo potegnilo. Mam kolege ko so minali BTCje pred 20 plus leti, tist je pa kar kruta bila, ker so vse "zapravli" pred prvo zmago pred leti. Bi bili danes milijonarji z vilami in več poršeji, dubaj in podobne scene...tako pa so k sreči še vedno kolegi :evil:
Hja, vsakemu svoje. Vecina je zapravila profit po prvem hajpu, kot sem napisal pred par posti, v tretji rundi si ze previdnejsi (pomeni ne tvegas tako veliko, dcajas ven, podrobneje spremljas token, ki ti je vsec itd..).
Najvecji problem pri tej sceni pa je dnar potegnit na trr.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.637
113

Pred 20+ leti malo težko...Bitcoin je aktiven od 2009 naprej....

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.637
113
Hja, vsakemu svoje. Vecina je zapravila profit po prvem hajpu, kot sem napisal pred par posti, v tretji rundi si ze previdnejsi (pomeni ne tvegas tako veliko, dcajas ven, podrobneje spremljas token, ki ti je vsec itd..).
Najvecji problem pri tej sceni pa je dnar potegnit na trr.
Zakaj je problem potegnit na TRR? A psihično v smislu lej kaj zamujam ali dejansko fizično (kar ni noben problem, samo nakazilo)?

• Všeč mi je
Reactions: igi

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83

Ocitno nimas dovolj, da zamortizirane avte kupujes. :evil:
Btc 20 let se sploh ne obstaja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
Pred 20+ leti malo težko...Bitcoin je aktiven od 2009 naprej....
tnx za info, v glavnem da so bili v štartu poleg, vsi BTCji so šli nazaj v grafične in podobno. vse pokurli že pred prvim mehurjem.. v tistem ta zadnjem bomu je imel vsak po 1 ali pa 2 samo. dovolj sicer za kak izlet. _Mislim da niti nista prodala... al samo pol, ne poznam več zgodbe. V glavnem, žal ni bilo zmage.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.698
113
ah, ona pa sploh ne verjame v te čungalunge. Ona bi samo imela milijone :evil: Mogoče če bi kdo mel, sam je štajerka... pesa ne rabiš pol.