Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Se hecaš a ne?

Kaj je narobe v tem, če nekdo poda svoje mnenje oz videnje trenutne situacije? Sej je samo debata, kaj kdo naredi v tem primeru je pa čisto stvar posameznika.
Jaz osebno hodlam že od leta 2017-18. Med tem časom sem bil 70% v minusu, v zlatih časih sem pa naredil 15x od vložka.
Moja strategija je pa dokupovanje in trenutno se mi ne zdi slab čas za dokup, čeprav bom sam osebno še malce počakal.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Kaj je narobe v tem, če nekdo poda svoje mnenje oz videnje trenutne situacije? Sej je samo debata, kaj kdo naredi v tem primeru je pa čisto stvar posameznika.
Jaz osebno hodlam že od leta 2017-18. Med tem časom sem bil 70% v minusu, v zlatih časih sem pa naredil 15x od vložka.
Moja strategija je pa dokupovanje in trenutno se mi ne zdi slab čas za dokup, čeprav bom sam osebno še malce počakal.
En nasvet samo holdanje je sicer ok... samo ko pride neka valuta na večjih intervalih v prekupljeno območje boš začni delat sl....
Samo v info.. BTC hodlat se ni ravno splačalo oz bi količino konkretno povečal. Hodlaš kakšne alte, ki so recimo perspektivno, da daš to kot neko naložbo.

Primer, če hodlaš imaš enkrat btc 60k drugič pa 10k. Naredil stem nisi kaj dosti.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
BTC-ja niti neki nimam oz res minimalno. Moja aduta sta ETH in ADA, oboje sem k sreči kupoval precej nizko v prejšnjem bear trendu. Trenutno imam največjo "izgubo" s polkadotom in chainlinkom. Mi je pa žal, da nisem kupil solane, ko je bila pod 10$, samo takrat se še ni čist vedelo, če se bo sploh pobrala kdaj.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Si naredil dosti, ce kupujes, ko je BTC skoraj mrtev in prodajas potem ns poti navzgor.
Temu se reče vodoravno gibanje..... Ni point povedanega, ko valuta naredi določeno rast se naredijo nove podpore in na te je treba biti pozoren + trendlinija. Ko je pribita je prebita je stop loss.
Gre se za katerokoli valuto ne samo btcja.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
BTC-ja niti neki nimam oz res minimalno. Moja aduta sta ETH in ADA, oboje sem k sreči kupoval precej nizko v prejšnjem bear trendu. Trenutno imam največjo "izgubo" s polkadotom in chainlinkom. Mi je pa žal, da nisem kupil solane, ko je bila pod 10$, samo takrat se še ni čist vedelo, če se bo sploh pobrala kdaj.
Izguba je posledica dveh stvari nikoli ne kupuj v bullrunu, zmeraj počakaj na popravek, preveri ko vstopaš kje je RSI uporabljej stop loss.
Simpl.

Če se ne držiš tega je problem. Zmer si naredi za alte plan izhoda, zmeraj. Ne čakaj na čudež. Ena je tudi prodaja pred odporami, in če jo prebija testira, vstopiš ponovno z stop loss v to valuto.. Dobiček je manjši je pa sigurn. Ponavadi je pri popravkih retracement so 0,61. Če se odbije je buy, če si v njej in pade pod njo sell. Glej še bearish in bullish divergence, da veš kje si..

par simpl stvari. Ada je pogreb trenutno boga in če si ostal v njej je škoda.
Spodaj na hitro analiza. Imamo prebit 20MA, ampak se ni obdržal nad njo
pozitvna je bullish divergence, ki kaže na obrnjen trend, ko vidi bearish divergence prodaj! alte gledaš na 4h intervalu, jest uporabljam za short še 15 - 30m.

Če se trend obrne imamo pri vsaki MA neko odporo in ponavadi valuta testira preboj!
Predlagam ti da gre k res dobremo mojstru Edvard Kurnik. Da te nauči osnove. Splača se.

Dokler dobro ne poznaš osnov ne vstopja v future!
1678535479681.png

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Temu se reče vodoravno gibanje..... Ni point povedanega, ko valuta naredi določeno rast se naredijo nove podpore in na te je treba biti pozoren + trendlinija. Ko je pribita je prebita je stop loss.
Gre se za katerokoli valuto ne samo btcja.

Ni tko ajnfoh. Mas vsak dan vec fakeoutov, swing failov, kjer se dobesedno lovi stop losse in nato odpihne ceno v nasprotno stran. Ni hujsega za trejderja. Razen ce jih lovis.

• Všeč mi je
Reactions: disc

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Glede ADA.. Bull div na dnevni karti lahlo traja tudi tedne, da se izpelje. Najbolj pomembno pa je, kaj dela kralj (BTC). Ce bo sel naprej dol, lahko ma ADA bull dive na vseh kartah, pa ne bo pomagalo.

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
Za tole presneto ado sem vzel friški ledger in počakam samo še da vidim kaj bo Hydra naredila, ko pač bo. Testne transakcije so bile ok, ampak bomo videli...

AI ste kaj nakupili po ponovoletnem runu? Malo se je že umirilo zdaj.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Ni tko ajnfoh. Mas vsak dan vec fakeoutov, swing failov, kjer se dobesedno lovi stop losse in nato odpihne ceno v nasprotno stran. Ni hujsega za trejderja. Razen ce jih lovis.
dve stvari je anjfoh... vidim, pa da delaš iste napake kot sem jih jaz... Ne veži se na alt, naj ti bo agenda btc. Ada je pogreb, če holdaš.. 80% vedno v btc ostalo v altih. Alte imaš za daily trade.

Stop loss morš znat naštimat, ker če ga imaš preblizu ti ga z wicksi takoj potriga... to so pa vzvodi, ko zlikvidirajo nato v nasprotno stran. Se morš naučit.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Glede ADA.. Bull div na dnevni karti lahlo traja tudi tedne, da se izpelje. Najbolj pomembno pa je, kaj dela kralj (BTC). Ce bo sel naprej dol, lahko ma ADA bull dive na vseh kartah, pa ne bo pomagalo.
divergence ali pa hidden divergence je orentacija. Drgač pa odvisno na katerem itervalu ga gledaš! Seveda ne rineš notr dokler ne vidiš dejansko rast pri recimo bull div. Če poznaš valuto, tudi veš kje je podpora tako močna, da veš da je ne bo kar tako prebilo, recimo trenutno je tak token xrp. Bolj je btc padel boljše je bilo razmerje...

Če se resnično zajebeš, počakaj da cena pride k tebi! Vedno je prišla. Še nekaj v alte ne rini nikoli all in. Stop loss naštimej z glavo ne 1-2% spodaj. Če se ti indikatorji zdijo ok tvegej več 5-10%, takrat se ti za brezveze ne bo sprožil..

..
veliko je teh for. Samo morš it skoz to, če ti ene pove je precej lažje. Največji problem trejderjev za moje pojme so čustva, ta pokopleljo največ trejderjev v kriptu. To je pa moje mnenje...

Drži se načela 80% btc ostalo alti..

Vzvodi so pa drugo poglavje, pa alter ni primeren za to...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.013
113
Kolk pa se je sploh za zanašati na indikatorjev v teh čudnih časih (korona, ukrajina, propad banke...)?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
optiplex to je meni popolnoma vse jasno. Nic od tega, kar si omenil, da delam napake, ne delam. Niti ne trejdam. Ze par mesecev le paper trade.

In vse kar pises, je meni jasno. Gladko. Jaz vedno cakam, da cena pride k meni. Jebe se mi za vse, ne forsiram vstopov, samo da bi klikal in trejdal.

Oznacim mocne supporte/resistance, nato pa cakam, da pride cena tja in tam pocne dolocene stvari (divergence, oversold, overbought...). Cist simple. Le kot si ze sam povedal, custva izklopit in na te zadeve gledat striktno kot robot pot dolocenimi pravili.

• Všeč mi je

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Kolk pa se je sploh za zanašati na indikatorjev v teh čudnih časih (korona, ukrajina, propad banke...)?

Zanasati? Nikakor. So le dolocena pomoc, ki lahko potrdi ali ovrze tvoje vnaprej dolocene predpostavke.
Pa ne pozabit, ni ti potrebno dobit vsakega trejda. Primer. Ce mas R:R faktor 2 in uspes v 50% trejdov, si noro profitabilen.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113

Seveda delam z stop loss.
Zanasati? Nikakor. So le dolocena pomoc, ki lahko potrdi ali ovrze tvoje vnaprej dolocene predpostavke.
Pa ne pozabit, ni ti potrebno dobit vsakega trejda. Primer. Ce mas R:R faktor 2 in uspes v 50% trejdov, si noro profitabilen.
Smo dodam, vse je res ampak zgubit pa ne smete preveč stop loos je obvezen. Ne da čakaš da ena valuta leti čez podpore.
Indikatorjev je toliko da se kamot oreintiraš, prvo so svečniki, drugo je RSI in seveda trend linija... samo ti trije indikatorji so dovolj da uspešno trguješ. Fino je gledat še volume.

Still vsak po svoje, jest imam oreintacijo na short tradanje z vzvodi.. Sem pa rabil precej cajta da sem uspešen in da vem kdaj pri vzvodu it ven preden menjalnice začnejo likvidacijo...

Pri 10x vzvodu poberem ko valuta gre cca 1-2% potem grem ven. Šele takrat nisem več bil v -

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Evo, trenutno dogajanje je dober razlog, zakaj ne trejdam. Raje držim in dokupujem. Mislim, da takega (trenutnega) skoka cen najbrž ni nihče pričakoval.
Se mi je že zgodilo, da sem imel stop loss in je naredilo samo hitro špico navzdol, pol pa tkoj višje ... . Sej vem, da bi mogu nastavit še nazaj za nakup, sam jebi ga. Men je hodlanje manj stresno :D

• Všeč mi je
Reactions: Ateis