Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Kaj počnete po tem padcu? Kupujete,prodajate... kakšna so ( kratkoročna) pričakovanja za naprej?

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Kupujem ene cudne kovance na arbitrumu, verjamem, da bo to slo nekam... kam, sicer ne vem :evil:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Nobene panike, če ste v btcju še notr pazite na 200MA
če to zgubi, zna konkretno zletet, ponavadi še enkrat testira potem zleti (če gre pod).

RSI pa se bo pomoje začel gor obračat...
Še enkrat če izgubi 200MA je problem, stop loss je triki ker ne veš kam se bo odbil, lahko te hitro zajebe in ostaneš zadaj, jest bi dal oco v tem primeru...

1678445627605.png

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Nene, kripto temelji na TA, kjer ovce sledijo credi, in prerokovanju.

Druge nimas :D

Potem pride novica, da se obr.mera dvigne na 0.25% in paper hands naredijo galamo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Veš kaj mislim... sem mislil da ste ta prerokovanja že prerastli, tako z vidika svetovanj kot z vidika spraševanj :)
To je čisto tehnična analiza MA so zelo pomembni indikatorji. Ti dosti povejo, kako se bo cena gibala... MA so tudi velike odpore in podpore. Poleg RSI enden najbolj važnih indikatorji v cryptu..

Značilno je ko je neka podpora ali odpora prebita valuta še enkrat testira in takrat morate imeti alarm za sell ali buy odvisno od scenarija.

Aja še to, ko je prebit 20MA na D je alarm za sell obvezno oziroma more biti tam stop loss!
Tistim ki to upoštevajo se sedaj smeji.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Nene, kripto temelji na TA, kjer ovce sledijo credi, in prerokovanju.

Druge nimas :D

Potem pride novica, da se obr.mera dvigne na 0.25% in paper hands naredijo galamo.
moje mnenje je drugačno... problem kripta so ratali ne samo govorice ampak vzvodi.....
Menjalnice z algoritmi likvidirajo long in short pozicije! Trgovanje je postalo bistveno težje zaradi tega, včasih je bil samo spot.

Ampak kakorkoli se vse da predvidet če slediš filozoviji trend linij MA in RSI. Recimo da je neka valuta v uptrendu in je na D intervalu nad 20MA, kaj narediš stopl par % pod 20MA (govorim za btc)... in si vedno na varni strani.

Morš pa biti dosleden.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
optiplex: tole da se da karkoli predvidet je precej pogumno. Domnevam, da imaš že zdavnaj za penzijo in se igraš zgolj iz hobija - če bi jaz znal vse vnaprej predvidet bi mogoče točno to delal, zato sprašuje.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
optiplex: tole da se da karkoli predvidet je precej pogumno. Domnevam, da imaš že zdavnaj za penzijo in se igraš zgolj iz hobija - če bi jaz znal vse vnaprej predvidet bi mogoče točno to delal, zato sprašuje.
To ni predvidevanje, da ko pade MA da imaš stop loss... sorry. Govoriš kot da bi pravil šloganje... Če se držiš temeljnih načel in imaš stop loss na katerikoli valuti, ti take situacije ne morejo do živega...

V tem je keč ne v predvidevanju... Večinoma začenikov ne dela sl. to je prvi fail. MA zna gledat vsak in si ga nastavt na tradingview.
Zgoraj poglej 20MA ko je izgubil 20 MA je šlo samo še u kvanc. Če bi imel sl se nebi kej preveč sekiral in bi trenutno čakal da se trend obrne. Če nisi izsopil je bila naslednja zelo velika podpora na 200MA.

Pol samo še gledaš RSI, da se gor obrne in pride v vijolčno polje in nazaj nakup z tesnim stop lossom. Dokaj simpl, priznaj pa da se ne držiš tega.

ps izgubil sem veliko denarja preden nisem začel uporabljati sl.... Ponavadi se vsi na hard naučimo.
Tukaj sem samo povedal enostavno forumulo, da ne boli glava... pa ne rabiš šloganja... Če pade pač pade.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
"Tik pred odprtjem borz je CNBC poročal, da je dokapitalizacija Silicon Valley Bank (SVB) padla v vodo, nekaj pred 18. po našem času pa, da so ameriški bančni regulatorji SVB zaprli."
čez vikend bo reševanje bank. Če uspe buissnes as ussual, če ne ... :)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
V koliko ste ponovno vstopili ali če ste notri, pazite na 200MA! Padec pod to zna zgrmeti konkretno... RSI se sicer gor obrača, vendar to še zaenkrat ne pomeni kaj dosti. Imamo tudi bearish divergence, dobro bi bilo sicer če bi padli pod predhodnje dno (RSI), potem bi lahko se nadejali obrat trenda bullish divergence regular..

zaenkrat jeba. Če ste izstopili višje, vam svetujem da počakate v fiatu. Se ne splača tvegat. BTC zaenkrat ni ok.
moje mnenje...

1678525810963.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Poglej priponko 64405
Nekateri startupi so nasedli.
eh to je brezveze v tej temi pogrevat, to je samo ena izmed stvari naprimer
• Silicon valley bank troubles –
• Silvergate Collapse
• white house wants 30% tax on mining electricity
• Huobi coin flash crash
• Usag hits kucoin with a lawsuit
• Voyager liquidating assets
• Ny attorney labels eth a security"

itd...
potem je še SEC...

Razlog pa je drugod v likvidaciji short in long pozicij... to je največja jeba..
Treba se bo navadit trejdat s'tem, to je zdej res kr orng zajebano....
1678528624951.png