optiplex: tole da se da karkoli predvidet je precej pogumno. Domnevam, da imaš že zdavnaj za penzijo in se igraš zgolj iz hobija - če bi jaz znal vse vnaprej predvidet bi mogoče točno to delal, zato sprašuje.
To ni predvidevanje, da ko pade MA da imaš stop loss... sorry. Govoriš kot da bi pravil šloganje... Če se držiš temeljnih načel in imaš stop loss na katerikoli valuti, ti take situacije ne morejo do živega...
V tem je keč ne v predvidevanju... Večinoma začenikov ne dela sl. to je prvi fail. MA zna gledat vsak in si ga nastavt na tradingview.
Zgoraj poglej 20MA ko je izgubil 20 MA je šlo samo še u kvanc. Če bi imel sl se nebi kej preveč sekiral in bi trenutno čakal da se trend obrne. Če nisi izsopil je bila naslednja zelo velika podpora na 200MA.
Pol samo še gledaš RSI, da se gor obrne in pride v vijolčno polje in nazaj nakup z tesnim stop lossom. Dokaj simpl, priznaj pa da se ne držiš tega.
ps izgubil sem veliko denarja preden nisem začel uporabljati sl.... Ponavadi se vsi na hard naučimo.
Tukaj sem samo povedal enostavno forumulo, da ne boli glava... pa ne rabiš šloganja... Če pade pač pade.