Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
CENOK pa Guiness: piramidne sheme drugače predstavljajo kaznivo dejanje, preberita si svoje poste kaj delata pa se najdita v 212. členu KZ-1, da bosta vedela kaj bo če vaju kdo prijavi organom pregona - in ne, nista anonimna če to mislita, obramba v stilu vsak se sam odloči pa ne bo ravno "palila":

Organiziranje denarnih verig, nedovoljeno prirejanje iger na srečo in nedovoljeno prirejanje rezultatov športnih tekmovanj

212. člen

(1) Kdor organizira, sodeluje ali pomaga pri organiziranju ali izvajanju denarnih verig, pri katerih udeleženci vplačujejo določene denarne zneske organizatorjem ali drugim udeležencem, ki so se pred njimi vključili v igro ali dejavnost in pričakujejo plačilo določenih denarnih zneskov od udeležencev, ki naj bi se za njimi vključili v tako igro ali dejavnost, se kaznuje z zaporom do treh let.

(2) Enako se kaznuje, kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil večjo protipravno premoženjsko korist, priredi, sodeluje ali pomaga pri prirejanju iger na srečo, za katere ni bilo izdano dovoljenje ali koncesija pristojnega organa.

(3) Enako kot v prvem odstavku tega člena se kaznuje oseba, ki se zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobila premoženjsko ali kakšno drugo korist, dogovori za nedovoljeno spremembo rezultata ali poteka uradnega športnega tekmovanja ali za tako spremembo kaj stori ali opusti.

(4) Če si je z dejanji iz prvega ali tretjega odstavka tega člena sam ali kdo drug pridobil večjo premoženjsko korist ali povzročil drugemu večjo premoženjsko škodo, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(5) Če si je z dejanji iz prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena sam ali kdo drug pridobil veliko premoženjsko korist ali povzročil drugemu veliko premoženjsko škodo, se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
Prjatu, zaznavanje sarkazma ti ni ravno močna plat a ne?

• Všeč mi je
Reactions: igi in shift

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Ne moreš tega pod šalo prodajat. Mogoče kdo ne bo delil tvojega smisla za humor, recimo kdo ki bi ga ti s svojim kvazisarkazmom namamil v piramidno shemo in bi izgubil denar. So stvari ki ne spadajo pod sarkazem. Temu se reče prevara drugega in je kaznivo (tudi če izkoristiš njegovo naivnost), mogoče bi bilo smiselno da tudi ti raje za trenutek odložiš tipkovnico in se ne delaš Jacka.

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: tgrzan in shift

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ne moreš tega pod šalo prodajat. Mogoče kdo ne bo delil tvojega smisla za humor, recimo kdo ki bi ga ti s svojim kvazisarkazmom namamil v piramidno shemo in bi izgubil denar. So stvari ki ne spadajo pod sarkazem. Temu se reče prevara drugega in je kaznivo (tudi če izkoristiš njegovo naivnost), mogoče bi bilo smiselno da tudi ti raje za trenutek odložiš tipkovnico in se ne delaš Jacka.
Ma ne, resno. Napisal sem 3,4 poste v zelo kratkem obdobju na isti strani teme, kjer sem jasno dal vedet, da smatram, da gre za totalen nateg. Ne delam se Jacka, če si butthurt in si zaznal, da ljudi napeljujem k piramidni shemi te tukaj pozivam, da me kazensko ovadiš in bom z veseljem organom pregona predstavil svoj pogled na stvar, zdaj pa bodi Jack in mene in tistega nateguna, ki je s tem začel ovadi, hvala.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Aja pa prosim javi mi, ko me boš ovadil, ker ne želim, da policija izgublja svoj čas z iskanjem moje identitete preko ISP-ja, zato bom takrat, ko boš vložil ovadbo sam poklical na pristojno postajo in se identificiral.
Svašta, res.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Ne bom nič naredil, ne skrbi. Samo ne piši stvari s katerimi lahko koga spraviš v zmoto. Itak bi morali admini potalat par banov, pa pač tega niso naredili. Pri napeljevanju na kaznovi dejanje ni časa za humor, lahko kdo razume drugače, saj vidiš da je folk čist zmešan, mislijo da se denar kar sam od sebe generira... danes daš pod poušter en euro pa se zbudiš in sta dva spodaj.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Še enkrat, jasno sem dal vedet, da smatram da je tip nategun. Potem me pa vsaj adminu prijavi, ker me res zanima, če je še kdo drug tukaj gor, ki misli da sem kogarkoli napeljeval v piramidno shemo. Mogoče bi se ljudje na splošno morali malo manj sekirat za vsako bedarijo in ne jemat pisanja anonimnih ljudi na forumih, kot finančne nasvete, kako obogateti. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Upam, da se vsaj NPU začne ukvarjati z mano, aja pa prosim vse, ki mi nakazujete denar, da ga vložim v to shemo, da prenehate, ker me iz banke prosijo, da nimajo več kritja za ves denar na mojem računu in jih je strah, da bom naenkrat vse dvignil!

Dajmo se raj držat teme tukaj in raje napišite kaj mislite o trenutni ceni kripta, je to že znak nove pomladi, al nas čaka še kruta streznitev?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
From now on: cash only :D

BMW, jaz še vednmo mislim, da bo TMC 500 mrd in btc na 10k.

Isto jih misli 95% ljudi, ki se na to razume in tudi najvecji veljaki napovedujejo crash vsega v 2023. Potem pa se zavedem, da BTC VEDNO naredi kontra, kot misli velila vecina, ko gre za TOP/Bottom.

B81

22. jul 2007
36.888
10.457
113
No to je pa tudi res. Sam mislim zato, ker ni nič jasno, kaj bo ZDA naredila z obrestmi, če bo slučajno pizdarija s tajvanom in čajno (baje da ne, ker so kitajci sami začeli z izdelavo), vojna RU-UA in vpletanje amerike, pač nič perspektivnega se ne kaže za naprej, zato sem bolj pesimist.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Men se vseeno zdi, glede na to da bo btc halving marca 2024, da bo do takrat rahla rast oz. vsaj stagnacija, potem do konca 24 bi moralo iti gor, nato pa ugibanje kdaj bo spet vse skupaj usekalo dol. Se pa seveda vse to lahko obrne na glavo ob kakšni nepričakovani zadevi kot je propad kakšne borze, eskalacija vojne, prepoved/regulacija kripta s strani kakšne velesile,…

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
no vidiš... že napredujemo... tukaj ni nobenih vstopnic... naložiš toliko kok tebi paše, izplačila si narediš kadar želiš...

Seveda ni vstopnic, od takrat ko so bile vstopnice pa razne VIP fore po 5 jurjev so se ti vaši majstri že naučili, da so najboljša stranka butasta masa. In ne boš verjel, butastih z malo denarja je bistveno več od tistih ki pa nekaj imajo in jim je jasno kako se dela denar.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Men je še vedno malce žal za solano,da jo nisem kupil,ko je bila pod 10$. Sam sem bil takrat mnenja, da se po ftx-u ne bo več pobrala. No,mogoče pa pride še šansa čeprav vprašanje, če bo še prišla do ATH

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
iščem aplikacijo

sedaj imam portfolio live preko cryptowatcha

iščem aplikacijo, kjer bi vnesel koliko katere kripto valute imaš pa bi ti izračunala trenutno stanje na borzi - FAKE PORTFOLIO

tako bi lahko spremljal namišljen portfolio ot. stanje tvojega, ki ga vmes prodajaš in kupuješ - da imaš primerjavo pred in potem

a kaj takega obstaja?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
jaz uporabljam coinstats in si lahko razlicne portfelje gor ustvarjaš in jih poimenuješ poljubno.