Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

zeki

Pripravnik
7. avg 2017
43
2
8
Vidim, da je tukaj trg veliko bolj divji kot na Bitstampu, zato sem želel nastavit stoplimit. Zanima me kako pravilno nastavit stop limit.

Pod zavihkom Limit sem nastavil ceno na kateri bi rad prodal ( z zaslužkom )
pod zavihkom Stop Limit pa želim nastavit ceno, po kateri bi prodajal, če cena preveč pade.
V primeru, da imam nastavljen prvi limit za prodajo z zaslužkom, ne morem več nastavit stop limita, ker nimam sredstev?

Vprašanje je torej, kako nastavit oba limita. Limit za prodajo z zaslužkom, ter stop limit.

Hvala

• Všeč mi je
Reactions: krajcar

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
A mi lahko kdo razloži zakaj vse valute tako zelo sinhrono padajo oz. rastejo? Tole mi res ne gre v račun. Skoraj malol dvomim, da bi pri vseh valutah začeli istočasno na veliko prodajat ali pa obratno, ko raste??

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Na Zekijevo vprasanje ne znam odgovoriti, ker tega na Binancah se nisem delal. Na Bitstampu sem se lani nekaj s tem ukvarjal, vendar sem potem s prehodom na Binance to opustil, ker pri stoploose, ce tecaj prevec niha, ti pobere in potem gre zopet gor in se visje in si na suho nategnjen.

Cnpod, vse valute imajo osnovo oz slonijo na Btc-ju in kar naredi Btc, se potem izrazi isto se na ostalih. Ce pa Btc malo stagnira oz miruje, pa ostale valute zacnejo malo samostojno delovat, vendar, takoj, ko Btc prdne, se vse userjejo in zopet sledijo Btc-ju.
Ima pa v kriptosvetu zelo veliko vlogo tudi AI. Ja, to ze obstaja in ni samo v filmih ;)

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Zdravo.

Malce se igram z miningom. (Dobesedno igram, ker € še nisem vložil.)
Sprobal sem že nekaj programov - WinEth, NiceHash Miner 2, Awesome Miner, Electroneum Pool Miner, Electroneum EasyMiner,...do trenutno preizkušanih Simple Miner in WinMiner. Oba sta enostavna, a pri Simple Miner-ju je potrebno vpisati poole. Za ETN imam vpisana dva delujoča (main in failover), za ETH in BTC pa ne najdem primernih, ki podpirajo protokol stratum. Torej, če mi lahko kdo posreduje veljavna BTC in ETH pool naslova, bo super. :)
Ali pa zahtevajo registracije, poimenovanja ti. worker-jev, vnos pravega gesla...v tem primeru odprt port nima efekta.

ETN poola.PNG

P.s.: Morda bi veljalo zgornje premakniti v ločen topic 'Mining programi' ali kaj podobnega.

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Na zgornje vprašanje sicer ne znam odgovoriti, me pa zanima nekaj drugega. Na voljo imam nekaj delujočih računalnikov, ki so sicer "povoženi od časa", so pa bili pred nekaj leti kar zmogljive mašine. Se da s tako zadevo kaj "rude nakopat"? Vem, da najbrž ne, ker se menda že z namenskimi rigi ne da kaj dosti zaslužiti, pa vseeno me zanima, če je to sploh minimalno uporabno za to početje?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ce mas zastonj elektriko ja, drugace ne. Bos pac cente dobil, ki so lahko cez nekaj let vec vredni...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Ce mas zastonj elektriko ja, drugace ne. Bos pac cente dobil, ki so lahko cez nekaj let vec vredni...
Elektrike seveda nimam zastonj. Mislil sem, da morda s takimi računalniki sploh ne prideš zraven pri tem poslu. So pa to računalniki, ki so se pred leti uporabljali za poganjanje CAD programov in jih je povozil čas.
Mi je pa zadnjič prišla na misel kombinacija lastne sončne elektrarne in nekaj pravih rigov za minanje. Tu bi se pa najbrž dalo kaj nabrat, se mi pa zdi investicija rahlo tvegana.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ne splaca se. Soncna el. je predraga. Zlati casi rudarjenja so mimo. Ce mas poceni el. za 0.03 €/kwh pol ja, samo v Slo ne dobis tako ugodno. Mogoce lahko spekuliras in rudaris kak neznan altcoin pa se pol vserje, samo z vecjo investicijo dajat v tako neznanko ni smiselno...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vidim, da je tukaj trg veliko bolj divji kot na Bitstampu, zato sem želel nastavit stoplimit. Zanima me kako pravilno nastavit stop limit.

Pod zavihkom Limit sem nastavil ceno na kateri bi rad prodal ( z zaslužkom )
pod zavihkom Stop Limit pa želim nastavit ceno, po kateri bi prodajal, če cena preveč pade.
V primeru, da imam nastavljen prvi limit za prodajo z zaslužkom, ne morem več nastavit stop limita, ker nimam sredstev?

Vprašanje je torej, kako nastavit oba limita. Limit za prodajo z zaslužkom, ter stop limit.

Hvala
Na binance nemores nastimati oba limita lahko samo enega. Za nakup ali za prodajo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ja, to je slabost tega. Mogoče je rešitev uporaba kakšne zunanje platforme, ki se poveže na menjalnico preko API.

007James

Pripravnik
21. jul 2008
135
3
18
Pred cca. mesec dni sem iz spectrocoin walleta nakazal 345,00 xem. Problem je nastal, ker znesek nikoli ni prišel na poloniex. Odprl sem ticket na supportu in dobil generičen odgovor, da so jim znane težave s spectrocoinom in da so medtem problem že rešili, kljub temu pa mojega nakazila še ni na poloniexu. Ponovno sem odprl ticket na poloniex supportu in dobil naslednji odgovor:

"We were unable to locate any transactions using the transaction ID you provided, as that transaction ID (SC004955124) is a proprietary one for spectrocoin. Please provide a valid transaction ID compatible with a block explorer for your deposit so we can investigate the issue. "

Lahko kdo pomaga razložit kje torej dobim ta "valid transaction ID compatible with a block explorer for your deposit" ?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Pisi na spectrocoin ali njihov chat. Kopiraj odgovor od poloniex, da vejo kaj rabis in to je to.