Kreaitvni najemi - izkušnje?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne dobim.
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Jaz potrebujem firmo ki bi avto uvozila in nato tukaj uredila financiranje. Če bi imel celotno kupnino v žepu bi šel tako sam po njega ali z MTL-om, ki ima človeško ceno za takšno storitev.

taki so najbolj rizični

1.) firma mora založit svoj denar
2.) firma ne more vnaprej vedet če ti bodo sploh odobrili financiranje

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne, niti še nisem fiksno za R odločen, gledam še Cupro 280, M135i, najbolj smotrna odločitev bi tako bila Cupra za 30k nova, ampak mi noter nikakor ni všeč.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Je postal GTI prešvoh oz. si se že preveč navadil moči? Ali je razlog 4WD?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
20k bi tako dal pologa, tako da tukaj ne bi bilo nič rizičnega.

20k€ pologa ne dam nikomur, ki ni podoben podjetju. Moj pogoj bi bil vsaj 5 let na trgu, bonitetna ocena vsaj B, brez blokad vsaj 1 leto in premožanja na firmi vsaj 100k€.

Sem pač nezaupljiva narave.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sej zato pa sprašujem o izkušnjah.
smile-1.gif

Pa tudi če jim dam 10k, še vedno lahko avto prodajo z dobičkom takoj v kolikor se meni kaj zalomi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
a to je to, ko vidim nekatere lokalce, ki se s tujimi tablicami vozijo?? a to je prov najem, al je leasing?
Pri nas se je to tudi razpaslo, vendar večinoma niso Slovenci.
Imamo hudega CLS-a na nemških tablicah, novega S Coupeja na slovaških (ali čeških), pa še kaj bi se našlo.
Toliko o tem, kako naša država uspešno pobira davek na kubike.
hysterical-1.gif

Slovenski uvoznik po zaslugi tako imenovanega davka na luksuzna vozila zanj (500 coupe) zahteva 178.400 evrov, v Nemčiji, na primer, enak avtomobil stane slabih 126 tisočakov.

Pri s 63 coupe je verjetno faktor x 2 vse. Sick. Valjda da ima potem botswana table. Kein problem.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Jaz potrebujem firmo ki bi avto uvozila in nato tukaj uredila financiranje. Če bi imel celotno kupnino v žepu bi šel tako sam po njega ali z MTL-om, ki ima človeško ceno za takšno storitev.

Mislim da jih avto Planet (nekaj takega) iz Kr. uvaža po tvojih željah + njihova provizija.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
A pogoje za lizing izpolnjuješ? Predvidevam, da za kredit ne.
Ker če ne, potem bo težka pri bilokaterem uvozniku. Razen, če bi rad ostal brez vložka.
Več ali manj vsi itak sodelujejo z lizing hišami, ki pa vemo, kakšne zahteve imajo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri takšnem pologu pa res ni noben problem dobiti lizinga, na Porscheju sem ga s 50% pologa dobil takoj in to brez poroka.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
pa koliko to kaj gledajo pri lizingu? Dobro res ni bil neki znesek pri meni, cca 13k€, ampak polog je bil minimalen (jurja pa pol, nekaj takega). Prišla v štacuno, izbrala avto (nov), vprašala koliko je minimalni možen polog, ostalo lizing. Noben ni rekel ne za plačo, ne za poroka, ne za nič... OK, recimo da pogleda na sisbon. Tam vidi najbrž to, kar vidim jaz, če sebe pogledam. Ali imam kaki kredit. Nobenega podatka o tem koliko imam plače in koliko na TRR? Ali pač? Zanimivo je tudi, da nekateri pravijo, da imajo lizinge na sisbonu, o mojem ne duha ne sluha, se pa takrat prav zatežila, da hočem lizing, ker ga ni na sisbonu in da hočem položnice, ki jih lahko plačam s kateregakoli TRR potem, ker nočem da se mi vidi obrok kot "reden" odhodek za katerega bi mi banka lahko "nižala" kreditno sposobnost.

Kot da bi kilo kruha kupila...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Kruh ne kupiš na lizing.
wink-1.gif

Lažje je prit, dobit predračun, nakažeš in greš na prevzem. Pa si sam svoj gospod.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
1.) govorila sem o težavnosti, ne o samem načinu plačila
2.) začuda ne. z nakazilom 15k€ je več dela, ker ne morem nakazati naenkrat. ali pa moram iti na banko. Gre seveda za arbitrarne razlike, ampak če vzamem lizing s tako nizkim pologom, da mi ga še banka na telefonu skozi spusti, imam lahko vse rešeno za šalterjem v štacuni, kjer mi zaradi 5min daljšega postanka, prinese trgovec še eno kavo.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Res ne vem, kaj je problem se zapeljati v Nemčijo in sam uvozit avto ??! S kolegom/kolegico gresta z enim avtom gor in z dvema nazaj. Tako sem jaz naredil pred leti! Pa še vožnja nazaj v novem avtomobilu ima nek svoj čar/spomin !

Lp