Kozmus v penzijo

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Je kdo prebral njegovo "zadnjo kolumno"?

Jaz ga ne bom kritiziral... Dosegel je pač tisto, kar je želel doseči. Edina stvar, ki bi si jo še želel doseči je svetovni rekord, a lepo prizna, da tega ni sposoben...

Ja, tudi sam bi si ga še želel videvati na vrhu, da pokaže, če je bilo vse skupaj le "ena muha enodnevnica". Vendar bi tudi sam raje odšel na vrhu...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Evo, da si boste lahko prebrali njegovo kolumno in potem sodili...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Men je ubistvu vseen. kar se športa tiče je dosegel veliko več od marsikaterega šprtnika. Tko da razen svetovnega rekorda mu ubistvu nič ne manjka, ker pa misli da ga nemore sesut je pač odnehal.

KAr se denarja tiče ga pa zgleda ima dovolj našparanega da lahko živi brez športa. Kako bo preživel me pa ne zanima.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
sponzorjev nima?

ne vem če ima on tolk, da bo lahk celo življenje od tega živel, če bi mel se verjetno ne bi tolk izpostavljal in še naslednjih 5-10 let molzel kravo...

Verjemi, da tiste Mobitelove in podobne reklame na majci prinesejo kar nekaj denarja. Pomoje je realno stanje daleč od tega, da bi šel Kozmus v minus zaradi priprav in treningov. Saj ne vozi Rally-a da bi rabil miljone za vzdrževanje opreme.
crazy1.gif

Gotovo pa v njegovem športu ni toliko denarja, da bi do konca življenja lagodno delal zaradi parih uspehov v mladosti. Če je imel to v mislih, ko je začel kariero naj bi se spustil v košarko, golf, nogomet ali kakšen drug bolj donosen šport. Da zdaj pričakuje, da bo na račun države živel do konca življenja je pa navadna bedarija. Kar naj se upokoji, če misli, da ni prihodnosti v športu. Mogoče bo začel drugače razmišljat, ko bo moral za mesečno plačo oddelat 160 ur...

Spoštujem vse njegove vrhunske uspehe ampak tudi meni se je zameril, ko je začel jokat glede denarja. V času, ko folk ostaja na cesti ni ravno primerno debatirat o rentah za dve povprečni plači. Ogromno folka je 30+ let trdo delalo vsak dan, pa jim noben ne more garantirat stabilne finančne prihodnosti, on bi bil pa pri 35 v pokoju? jeah right...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Na kozlanje mi gre. En športni prdec se naveliča trenirat in reče da ma dost, pa je v medijih kao cela nacionalna katastrofa. Bolano. Koga briga zanj ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Koga briga za Bajuka? Dotični model vseen kasira, kljub penziji pa metlam.... Dej kozlaj še naprej...

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kozmus je pač nehal. Njegova odločitev. Ne bo nas pobralo, če bo od države dobil rento. No nekatere bo pobralo od faušije.
Ni pa res, da športniki ne vem kako prispevajo k promociji države in da to kaj pomaga navadnim državljanom pri njihove poslu. Če pomislim na Nemčijo, pomislim tudi na BMW, Merzedes, Bosch, nobenega športnika pa se ne spomnim v prvi sekundi. Če pomislim na Finsko, se spomnim na Nokio, spet ne vem, če imajo kakega športnika... To je promocija države.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kozmus je pač nehal. Njegova odločitev. Ne bo nas pobralo, če bo od države dobil rento. No nekatere bo pobralo od faušije.
Ni pa res, da športniki ne vem kako prispevajo k promociji države in da to kaj pomaga navadnim državljanom pri njihove poslu. Če pomislim na Nemčijo, pomislim tudi na BMW, Merzedes, Bosch, nobenega športnika pa se ne spomnim v prvi sekundi. Če pomislim na Finsko, se spomnim na Nokio, spet ne vem, če imajo kakega športnika... To je promocija države.

ja recimo jaz tudi pri nemcih najprej pomislim na avte, samo če razmišljam pa naprej pa je že tu Bayern isto finska, najprej dežela tisočerih jezer, pol pa profesionalni dirkači (reikonnen itd), šele potem bi se na nokio spomnil

pač odvisno od interesov, bi bila pa za slovenijo definitivno večja promocija recimo uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva v nogometu, kot pa zlata kozmusova medalja na OI, ker je le bolj specifičen šport

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
da pa je o tem moral spregovoriti še vrh politike je i.diotsko brez primere

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
KSZ: Zanimivo je tole branje mulčkov o izsiljevanju, model je samo oznanil da bo nehal. Konec. Kakšno izsiljevanje ? Peki eni, komentirat hitro vse, pa čeprav nimajo blage.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
KSZ: Zanimivo je tole branje mulčkov o izsiljevanju, model je samo oznanil da bo nehal. Konec. Kakšno izsiljevanje ? Peki eni, komentirat hitro vse, pa čeprav nimajo blage.

Kozmus je nedavno izjavil, da če ne bo dobil rente, bo pač prekinil športno pot.....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Kozmus je nedavno izjavil, da če ne bo dobil rente, bo pač prekinil športno pot.....

izjava /= grožnja

on je pač rekel, da pač brez tega ne bo več nadaljeval s športom, ker se mu pač ne da, in ker se noben ni za to pobrigal je pač nehal, šlus fertih aus...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dejstvo je, da bo raje lenaril in fehtal penzijo kot pa nadaljeval in dobil še kar nekaj možnih nagrad in sponzorskega denarja.

Na vrhuncu se lahko upokoji Federer, Woods in taki modeli ne pa Kozmus.
bonk.gif
Verjetno trenutno nima prave konkurence, ker so ostali tekmovalci prezaposleni z drugimi stvarmi in se ukvarjajo s športom bolj polprofesionalno.

Če bi bila to konkretno plačana disciplina bi tudi Kozmus mel za opravit s 1000x več konkurence kot sedaj.

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Naj le gre.
Naj le gre.
In na delaborzo naj se prijavi. Ker v policiji ali vojski ni več upravičen vegetirati.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mene zanima nekaj drugega..

Ko, je Kozmus zacenjal s sportno potjo je razmisljal kako?:

- matr, nekoc si pa zelim postat svetovni prvak / nekoc si pa zelim priti na olimpijado, ce bi pa se medaljo fasal, bi bilo pa sploh noro / zelim si biti v glavnem uspesen sportnik...

ali

- evo, xx let preguram tale sport (klinc boljse to, kot v fabrko it za tekoci trak ali studirat). Upam da bom kdaj kaj dosegu, ko se mi pa ne bo dal vec me bo pa itak drzava financirala do konca lajfa..

Skratka je sel v sport zaradi lastnega veselja ali za to, da bo pri 30 letih sel v penzijo in cesljal jaja do konca lajfa?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Verjetno je zgubo interes, drugače že ne bi odnehal...razen če je tako v glavi zmeden, da bo sedaj to namerno naredil, ker vidi da ga ne jebemo 5 posto.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Eh ko hebe luzerja Kozmusa, mene bolj skrbi kaj bo, ko bo kariero končal pravi tr00 šampion in legenda Jure Rovan.
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
za mene pravi šampion ni to, kar je bil kozmus.

pravi šampion ne odneha.

čudi me, kako to, da je prišel tako visoko, ker zgleda ni nek pretirano sposoben človek, ki bi iz sebe - olimpijskega in svetovnega prvaka - naredil kaj pametnega.