Ti pa nimaš čisto prav in ti pretiravaš. Hočem ti samo povedati, da ima danes (na žalost) vse svoje meje.Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Tudi ti imaš prav pa vendar rad tudi pretiravaš. Osnovni namen nosilca je da nosi in torej če ne opravlja svoje naloge je zame zanič.
Seveda je deklarirana določena teža. Ne vem ali se nikamor ne zapelješ pošteno, da trobiš koliko se nalaga
Jebela cesta nikoli nisem stehtal kovčka in ga nikoli tudi ne bom, moped lahko pelje 400kg skupne teže in toliko bo peljal, če grem na dopust z mopedom, dekletom in kamp opremo in ima da pelje tudi kakšen pir.
A se razumemo?
Pa veselo in varno motorčkanje
Pa še enkrat.
Če moped lahko pelje 400kg skupne teže, in če imaš ti 60kg, to ne pomeni, da lahko naložiš v kovčke 340kg.
Potovalni mopedi imajo original nosilce in kovčke narejene za večje teže, kot standard.
Ne trobim kolk se lahko nalaga v kovčke, ampak skušam nekaterim objasniti, zakaj je menda enim počil nosilec.
Zaradi mene pa ti lahko naložiš v kovček kolko hočeš... še sosedovo deklino in gajbo pira.... ampak to ti ne bo zdržalo na "pošteni furi".
Tudi jaz nikol ne tehtam kovčka, ker tudi volumen v 52l ne dovoli nekih težkih stvari. (zlata pa nimam).
Lahko ti pa predlagam iz lastnih izkušenj, da se da kar lepo normalno napakirat original zadnji kovkek, tank torbe so tud super zadevšna (celo dvonadstropne, če ti dovoli tip motorja-da še vidiš kaj čez njo), pa še nahrbtnik, če zmanjka prostora (ne govorim o planinskem rukzaku), če pa še nimaš dovolj, so pa tukaj še stranska (dva) kovčka, pa torboca za okol pasa .... če pa to ni dovolj, potem pa ne vem kaj vse vlačiš sabo.
PS Kaj ti šteješ pod kamp opremo??? Tukaj je lahko stvari, ki je z kombijem ne odpelješ. Če misliš samo šotor za dve osebi (iglu)
pa dve zložljive blazine lahko brez problema naložiš ... to ni nobena teža.
Tudi jaz tebi želim veselo in varno motoriranje.