Kostanj

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
vrž na peki papir, v protfan pa v pečko na 220. Pa prej jih mal prereži. In so odlični, preverjeno.
 
Nazadnje urejeno:

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
s čim jih pa premažeš? z vodo? a z moštom?
grin1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
al pa na eni stari ponvi.
če se jih na začetku za pa rminutk pokrije s krpo ali papirjem, da zašvicajo, in se jih potem še skos po malem meša se super lupjo.
mi jih prerežmo po obeh straneh, če jih pa še mal čez "ovink" se pa že skor sami olupjo med peko.
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
učeri smo ga pekl
smile-1.gif
prou dobr bil...sam da je fotr to tk narezal, da je ene dve razneslo :crayz1:
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Po peki , da se" lepše od juža ", bi rekli Kozijanci. Pr nas doma pa da se lažje lušči.

lp D
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Lažje se lušči le, če je kostanj dovolj pečen, da se le ta skrči in odstopi od lupine. Razne mokre cote in podobno je brez veze.
 

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za lepše lupljenje jih takoj po pečenju daš v pleteno košaro pa pošteno streseš. Velik del lupine bo odpadel.