kosilnica klina

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pogosto pa brusite? (ob kaksni površini ki jo kosite)

Kosi se hektar in pol
crazy1.gif
razgibane površine

Brusim parkrat na sezono... največji problem so kamni v travi (klina jih razseka ali izstreli) in krtine, katerih se mi ne da prej razgrabit
tongue-1.gif

Klino preveriš vizuelno.. tudi če rob ni oster na otip, važno da nima udrtin od kamenja, samo da je rob še v kajlo... ker tudi nova klina nima ostrine na kateri bi se urezal.. travo odseka zaradi hitrosti, ne pa odreže kot npr z nožem

ob košenju lepih ravnih zelenic klino le stežka zjebeš, tako da zadostuje brušenje enkrat na sezono

Softi: šraufštoka lih ne rabiš, v eni roki držiš tamalo fleksarco, z drugo pa klino ki jo še nekam nasloniš.. dobr če nisi fleksarce navajen pol je res bolš da klino nekam vpneš in flesaš obojeročno

... v izogib -->
evil.gif

2212658-Auch1.jpg

Priponke

• 2212658-Auch1.jpg
    2212658-Auch1.jpg
    93,2 KB · Ogledi: 276
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
1,5ha kosiš s čim?
Softi: vsak servis ti bo rad na dom prišel nabrusiti klimo za ena pivo (lidl bo Ok, tisto brezalkoholno ker je cenejše ker ni trošarine na alko)

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Husa traktorček
Husa samohodka
Husa nitkarca

Pač dober servis za Huse mam v neposredni bližini
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Na vrtec brusni kamen gre super, ampak jest sem imel cist topo in jo zbrusil na noz pa nikakor ne opazim razlike da bi kosilnica delal bolje/hitreje ali podobno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem jo ta vikend prvič brusil. Je bila pa pošteno zjebana. Sem jo kar na kamen, ki sem ga kupil enkrat v hoferju za nože. Ma pa 200, 300, 400 in 600 granulacije. Na 200 sem jo na grobo, potem pa še na 400 na fino (čeprav nebi rabil, ker je za faking kosilnico ne za zrezke
smile-1.gif
)

Časa sem pa ene 10 minut porabil.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pogosto pa brusite? (ob kaksni površini ki jo kosite)

Kosi se hektar in pol
crazy1.gif
razgibane površine

Brusim parkrat na sezono... največji problem so kamni v travi (klina jih razseka ali izstreli) in krtine, katerih se mi ne da prej razgrabit
tongue-1.gif

Klino preveriš vizuelno.. tudi če rob ni oster na otip, važno da nima udrtin od kamenja, samo da je rob še v kajlo... ker tudi nova klina nima ostrine na kateri bi se urezal.. travo odseka zaradi hitrosti, ne pa odreže kot npr z nožem

ob košenju lepih ravnih zelenic klino le stežka zjebeš, tako da zadostuje brušenje enkrat na sezono

Softi: šraufštoka lih ne rabiš, v eni roki držiš tamalo fleksarco, z drugo pa klino ki jo še nekam nasloniš.. dobr če nisi fleksarce navajen pol je res bolš da klino nekam vpneš in flesaš obojeročno

... v izogib -->
evil.gif

imel si sreco. je zajebano to sivat, ko ti falijo celi trakovi koze ... samo ti nisi sel globoko v roko... kako pa se ti je zadeva zacelila?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dobro se je zacelilo, brazgotina sicer je, a se komaj vidi sedaj ko so se kocine nazaj zarasle
tongue-1.gif

Dobro da nisem šel globje do kite...tisto bi bilo pa potem malo bolj zajebano