Ksz
a upad prometa glede na lansko leto za vas ni problem?
Seveda je problem, se pa mi zdi da se tega pogoja oz. člena vsi spretno izogibajo, tako vlada kot mediji, in vsi zavajajo da je pogoj samo promet februarja 2020.
Ksz
a upad prometa glede na lansko leto za vas ni problem?
Če ti ta pogoj predstavlja hudo oviro, potem pomeni da ta pomoč že v osnovi in po samem namenu ni namenjena tebi.Seveda je problem, se pa mi zdi da se tega pogoja oz. člena vsi spretno izogibajo, tako vlada kot mediji, in vsi zavajajo da je pogoj samo promet februarja 2020.
Nič ne tretirajo. Rečeno je bilo, da bo postopke upravičenosti vodil FURS in takšne primere kot jih recimo konkretno navajaš, individualno presojal tudi na podlagi premoženja posameznikov.
Te dni sem govoril z mnogo prijatli, tudi doma v familiji imam dva ki sta na čakanju. V povprečju so vsi zelo zadovoljni, nihče nima doma tako urejeno (okolica, vrt, ..) že leta, marsikdo si bo spočil skratka vsi so ultra zadovoljni, zraven tega bo padlo še 80% plače za nič. A jaz bom dobil kaj za "nič"?
Tole nima veze s s.p.?Seveda tretirajo. Pri zakonu ni nič "rečeno", ampak zapisano.
22. člen (upravičeni delodajalec)
(2) Do pomoči so upravičeni tisti delodajalci, ki jim bodo po njihovi oceniprihodki v prvem polletju 2020 upadli za več kot 20 % glede na isto obdobje leta 2019 in v drugem polletju 2020 ne bodo dosegli več kot 50 % rast prihodkov glede na isto obdobje leta 2019. V primeru, da ta pogoj pomoči ob predložitvi letnih poročil za leto 2020 ne bo dosežen, bo moral upravičenec naknadno vrniti celotno pomoč iz prejšnjega odstavka. V primeru, da niso poslovali v celotnem letu 2019, so do pomoči upravičeni tudi tisti delodajalci, ki so utrpeli:
- vsaj 25 % zmanjšanje prihodkov v mesecu marcu 2020 v primerjavi s prihodki v mesecu februarju 2020 ali
- vsaj 50 % zmanjšanje prihodkov v mesecu aprilu ali maju 2020 v primerjavi s prihodki v mesecu februarju 2020.
Ima za delavce pri s.p., za nosilca s.p. pa ne.Tole nima veze s s.p.?