Kopiranje .iso datoteke

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Torej, iso datoteko, ki je precej velika, bi rad prenesel s ključkom na drug računalnik, pa ne znam. Lahko prosim za pomoč ?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Desni klik na datoteko --> kopiraj potem pa odpri ključek pa desni klik pa prilepi.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Če je pa iso večji kot gre na ključek pa z winzip razbij na več delov, bo sicer nekaj tekanja sem in tja a problem vseeno rešen
cool-1.gif

Lp.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ne gre, ker mi po ukazu copy odgovori, da je flash memory poln, čeprav je čisto nov in zadosti velik. Še celo formatiral sem ga, pa ni nič bolje. Medtem ko klasičen .txt file popolnoma v redu kot običajno posname.

Nazadnje urejeno:

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
To sem najprej probal, pa mi dovoli samo FAT 32 format. Je pa Corsair, 8 GB velik. File za kopiranje pa 5,5 GB.

Nazadnje urejeno:

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Windows je XP Pro z vsemi tremi SPji, licenčen itd, kupil pred pol leta. Ne vem, zakaj mi za tale flash dovoli samo FAT 32, ker imam sicer sistem na NTFS.
Sem pa pravkar za poizkus uspešno prekopiral .iso fajl, ki je velik (samo) nekaj čez 700 MB, tako da to deluje. Tega, ki je 5,5 GB, pa ni hotel, kao da je flash poln. Upošteval sem idejo od S57BMU in odprl fajl s 7-zip. To se je pa lepo prekopiralo na flash, čisto brez problema, samo pol ure je trajalo. Sedaj grem probat, če je prekopirana zadeva tudi zdrava. (Hvala, S57BMU ).

Je mogoče kak medpomnilnik kriv za tale hec ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kriv je še vedno FAT32, ki ga imaš na ključu, ker ne omogoča datotek večjih od 2 GB. Ko si razpakiral pa si dobil manjše datoteke in ni bilo problema. Če boš kdaj imel za prenest fajl, ki bo večji od 2 GB pa ga z zipom/rarom razdeli na kose manjše od 2 GB, pa bo šlo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
hecno! jest sm tud zanč dobu 8gb ključ, pa sm ga hotu na ntfs sformatirat, pa tud ni hotel... v čem je to fora? v windowsih?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To so glupi Windowsi...
smile-1.gif

1. Raziskovalec.

2. Desni klik na USB ključ. Properties.

3. Zavihek hardware. Še enkrat izbereš USB ključ in še enkrat properties.

4. Zavihek policies. Izbereš optimize for performance.

Sedaj lahko v Raziskovalcu normalno formatiraš v NTFS. Malo zapleteno, ampak se splača...

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Dela
zmaga.gif
!

Bo menda držalo tole s FAT sistemom. Kot rečeno sem razpakiral .iso fajl s 7-zip na posamezne datoteke in zadeva se je gladko uredila.

Lepa hvala za pomoč in vesel božič vam želim.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Sedaj je tudi to formatiranje na NTFS urejeno. Mislim, da bi bilo ta postopek za spraviti v bazo znanja oz. v FAQ.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Obvezno ni, je pa priporočljivo, ker se lahko sicer zgodi, da naslednjič ko ga vtakneš not ne najde nič in ga je treba na novo formatirat (zato pa so ključi FAT32).

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Sem malce prebral zadeve, ampak ne preveč. Sem imel pa sledeči problem.
Imam 2,5" zunanji disk na USB. Kake 14 dni nazaj se mi je konektor zmajal in pač disk ni več delal (le občasno, če si konektor malce navrl). Seveda je to delalo le nekaj časa. Ker zmajani konektorji niso predmet garancije, sem se ga postopil popravit sam. Zadevo lepo polotam, priklopim zadeve in najde mi le disk U, a brez podatkov na njem. Cel teden merim kablovje če je ok, če sem dobr zalotal in že skoraj obupam in mislim, da sem kaj skuril, pa mi je po temle topicu užgalo, kaj če se je tudi vse sesulo. In lepo v DiskManagementu zbrišem in na novo ustvarim particije in stvar spet lepo dela. Zej se bo potrebno edino še poigrat, če se da kak podatek še dol dobit.

Ker nisem vsega dobr (še) prebral, zakaj se NTFS sesuje, FAT pa ne?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem več na pamet, ampak če se prav spomnim mora NTFS zapisat podatke dodatno v access control list, journal in še nekam in če tega ne naredi (ali ga prekineš vmes) se lahko zgodi, da neha delat. Sigurno obstajajo tudi kakšna orodja, za takšno particijo popravit, mogoče stein ve kaj več o tem.

Zakaj potem ne uporabljajo vsi FAT32? NTFS se da zakriptirat, omogoča večje datoteke in daljša imena, večjo zasedenost diska pri malih fragmentih itd. Na USB pa ga pač proizvajalci raje ne dajejo, da nebi ljudje brez podatkov ostali in preklinjali preko zanič ključev.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Torej : če lučka na ključu ne utripa, ga lahko mirno odstraniš iz USBja? (če ni preveč naivno
tongue-1.gif
)