Tebe lahko boli falus, jaz pa mislim, da nikogar ne briga, komu jest telefoniram in po katerih straneh sem surfal, ter kje sem se vozil, da bi moral te podatke o meni zbirati, jaz naj bi pa to zbiranje in hranjenje še plačal. Ni res, da so ti podatki neuporabni, če ne gre za prekrškarje. A nebi bilo zanimivo, če bi odkrili da je Uranov ali pa Pahorjev avto vsako soboto parkiran pred kuplerajem v zgornjem dolu? (kar ni kaznivo) Ali pa da bi odkrili, da Janša obiskuje tointo banko v Švici? ali pa da se je Turk srečeval z kakim mafijcem? Bi to vplivalo na izid volitev in na življenje vseh nas? In kako da celo midva veva, da je Njavro poslal SMS Brezigarjevi, če nihče nima dostopa do teh podatkov?Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Lej.... mi je jasno, da podatki so, samo me boli falus če so nekje zabeleženi moji telefonski klici in če jlahko do teh podatkov pride samo policija z ustreznimi papirji. Isto je z internetom, isto je s cestninjenjem. Tehnologija omogoča zbiranje podatkov ampak so v osnovi neuporabni, če ne gre za prekrškarje. Nekaj je nadzor par 10 avtobusov LPP-ja, drugo je pa nadzor vseh vozil v državi in kasneje tudi kaznovanje. Že zdaj se folk pritožuje pri stacionarnih radarjih, precej pritožb je tudi sprejetih, pa je vozilo z voznikom slikano....
In zakaj se folk pritožuje, če ga dobi stacionarni radar? In zakaj so pritožbe sprejete? Mi lahko poveš kak razlog? Tud pri satelitskem kaznovanju se bo kdo pritožil, upravičeno ali neupravičeno. sicer pa v zakonu piše, da če ne ugotovijo lastnika, da plača lastnik, ta je pa znan. da bi lahko tak način kaznovanja legalizirali, pa ni noben problem malce spremenit zakon.
A niso Italijani že imeli sistem, ki je meril čas med vstopno in izstopno postajo, in ti zaračunali še kazen, če si prehitro pripeljal? Pa je blo pametno it še na kavico na počivališče. Tako sem slišal lahko je res, lahko pa ni.
Satelitski sistem lokacijo določi na 1m natančno, preko mobilca pa je natančnost vsaj 1000x manjša, pogosto pa se lokacije celo ne da ugotovit tud na kilometre natančno, če do tebe prihaja signal samo z enega oddajnika.Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če bi hoteli določeni osebi slediti, bi to precej bolj elegantno storili preko mobilnega telefona. Pa ga vseeno uporabljaš, ane? Če te moti elektronsko cestninjenje, potem je skrajni čas, da mobilnik vržeš v smeti in se ga ne dotakneš nikoli več.
Sicer pa jest govorim o satelitskem cestninjenju, in ne o elektronskem ABC, ki manj posega v našo intimo kot satelitski.
Khmm, torej ne boš rekel "boli me falus" če synthman vidi, kaj počnem v stanovanju, saj ne počnem nič nezakonitega.Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Snemalnika za telefon ne rabiš kupovat, ker bi mi že lahko prisluškovali, če bi jim bilo v interesu. Pa jim očitno ni. Kamere ne bi pustil montirat v stanovanje, ker je to povsem druga oblika informacij, kot lokacija nekega avta. Lahko ti pa dnevno sporočam kje sem se gibal, kaj sem jedel in kje se je nahajal moj avto... pa potem ugotavljal strašno pomembne zadeve s teh podatkov
Pa saj bi bilo v tvoje dobro, če bi mi dovolil montažo kamere, saj se gre za tvojo varnost, lažje bi izsledili morebitnega vlomilca.