Glede na to, da smo si merjenje časa sam izmislili, kako je potem lahko zimski čas edini pravi čas Ravno toliko je pravi kot je pravi poletni. In če mene vprašaš je tudi poletni veliko bolj logični, saj je na ta način večji del leta dan ob normalni uri. Z zimskim časom poleti bi imel dan že ob 4 zjutraj, noč pa ob nekaj čez 20.00. Kaj je torej boljše, da imamo ob 4 dan ko še vsi spimo ali da imamo uro dlje do nočiTrenutni "zimski" čas je edini pravi čas! Jeseni prestavimo nazaj in tako pustimo.
Crknil bom od smeha, ko bodo nekateri po ukinitvi pozivali delodajalce, da bi pozimi raje hodili malo pozneje na šiht in potem še bentili nad javnim prevozom, ki nima temu prilagojenih voznih redov.
Pa - zakaj pa ne vstaneš torej ob 4h in greš suvereno na šiht? Zakaj vsi delodajalci (razen mene) zahtevajo da se šiht začne ob 8h ali še kasneje?Glede na to, da smo si merjenje časa sam izmislili, kako je potem lahko zimski čas edini pravi čas Ravno toliko je pravi kot je pravi poletni. In če mene vprašaš je tudi poletni veliko bolj logični, saj je na ta način večji del leta dan ob normalni uri. Z zimskim časom poleti bi imel dan že ob 4 zjutraj, noč pa ob nekaj čez 20.00. Kaj je torej boljše, da imamo ob 4 dan ko še vsi spimo ali da imamo uro dlje do noči
Glede na to, da smo si merjenje časa sam izmislili, kako je potem lahko zimski čas edini pravi čas Ravno toliko je pravi kot je pravi poletni. In če mene vprašaš je tudi poletni veliko bolj logični, saj je na ta način večji del leta dan ob normalni uri. Z zimskim časom poleti bi imel dan že ob 4 zjutraj, noč pa ob nekaj čez 20.00. Kaj je torej boljše, da imamo ob 4 dan ko še vsi spimo ali da imamo uro dlje do noči
Dajmo še enkrat:
- zimski čas ne obstaja
- obstaja GMT+1 - to je naš časovni pas in to je dogovor
- obstaja poletni čas, tudi to je dogovor, izmišljen zaradi prihranka energije in to relativno pozno (1916 Nemčija)
Ti pa povej kako razlo ti žit sosedovemu petelini ki se danse že od 5.30 oglaša s kikiranjem.sicer navijam za poletni čas... samo naj nehajo prestavljat....
ker 2. in 4. letnik ne razumeta tega najbolj - sploh njuna biološka ura
Povprečnega človeka bi motilo tudi to, da bi bila poleti zvečer ena ura prej tema, pa motilo bi ga tudi, da bi bila pozimi dopoldan ena ura dlje tema. Pa bi otroci po temi hodili v šolo, ko bi lahko po svetlem. Medtem ko skoraj nihče ne potrebuje svetlega dneva poleti ob 4 zjutraj.Da. Če mene moti - moti vsakega povprečnega človeka. Teh nas je pa okoli 80%. Imaš tudi zraven okoli 10% idiotov ki sploh ne dojemajo sveta, ter okoli 10% genijev, ki si pa znajo organizirat svoje življenje tako da jih ta malenkost ne moti oz. so jo uporabili kot orožje za podreditev ostalih 80% povprečnežev.
Zakaj bi življenje bilo enostavno, če ga pa lahko zakompliciramo. In - če neka združba treh ti. "genijev" sklene nek trapasti zakon, ki je pisan zgolj na njihovo kožo, bo to takoj postal "zakon". Ko se potem preostala 80% populacija temu zakonu upre, postane zadeva nerazumljiva, neracionalna, grozljiva ... kolesarjenje in biciklijada proti določbam zakonu ki ga je sprejela skupina zgolj treh "genijev". Ljudje pa temu celo ploskajo in navijajo, kdo bo zmagal in koliko let bo trajalo do zmage.
Bravo.
Verjetno bi ga, če bi bil dan nenadoma uro daljši/krajši. Ker pa je sprememba postopna, se nanjo ta povprečni človek zlahka prilagodi.Povprečnega človeka bi motilo tudi to, da bi bila poleti zvečer ena ura prej tema, pa motilo bi ga tudi, da bi bila pozimi dopoldan ena ura dlje tema.