Konec kajenja

Drugizvezdnik

Pripravnik
20. jul 2007
432
0
16
Se pač ne bo kadilo. Kaj se bo s tem doseglo ne vem in tudi koliko časa bo to veljalo, vendar mislim, da je kajenje odločitev vsakega posameznika.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Jaz raje nič ne rečem na to temo, ker je bilo že vse povedano, zagovornikom restriktivne zakonodaje pa nima smisla dajati povoda za vnovično masturbiranje in serijsko orgazmiranje.

Pravim le to, da za vsako rit palica raste.
Zato le brez skrbi, tudi zgoraj omenjeni drkađije pridejo na vrsto.

Ave!

Eno je sprejetne zakona, drugo pa izvajanje.

Psi se še vedno niso na povodcih....

slab izgovor
rolleyes-1.gif

enak izgovor so uporabili tudi za sprejetje tega novega zakona btw....

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Kakšne so pa kazni in kdo nadzira prepoved kajenja .???

Če so kazni takšne kot za prometne prekrške potem prepovedi ne bo upošteval nihče.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
glih v tem je problem...

sami gostinci naj bi nadziral....

če kakšen gost pokliče (nimam pojma kam) inšpektorje, češ, da se v lokalu kadi potem ful velko kazen plača gostinec ki je "dovolil" kaditi...

ful dobro...zdej bojo kao gostinci oz kelnarce morale težit da nej nekdo ugasne čik.

Bi pa rad videl tisto kelnarco ki bo kakšni pijani/ na pol pijani mrgi (vaški pretepači & co) težila da nej se spoka ven, da nima kej kadit notri.
bonk.gif

In če je mrga ne bo jebala 5%, pa da pridejo inšpektorji oz kifeljci, bo kazen kasiral lastnik lokala, kelnarca plus tista mrga; ampak problem je pa v tem, da mrga bo kasiral najmanjšo.
bonk.gif

narobe svet oz. Only in Slovenia
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41

[/QUOTE]

Če je dovolj šolan mu ni treba bit
smirk-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
kakor jaz vem, v mestu zmeraj + nagobčnik (vsaj ko sem nazadnje bral zakonik)

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
kolker jst vem, ko sm psa fural na tečaje pa se menil z inštruktorji.

Če ima pes višji izpit kot je "ISP C" , ali tega dotičnega ( to je najvišji izpit nižje stopnje) imaš lahko psa brez povodca. Za nagopčnik pa ne bom trdil, ker ga moj pes ne bo nikol videl. Ta izpit že vsebuje obrambo, poslušnost in sled, tak da ga ne dobiš kr tko.

Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
...zagovornikom restriktivne zakonodaje pa nima smisla dajati povoda za vnovično masturbiranje in serijsko orgazmiranje .

aplauz.gif

Je bilo fino?
Ti kar, če ti le prija!
Pa nič se ni treba bati, da bi se ti roka posušila. To so samo finte za butle, veš...

Ave!

P.S.:
Ampak brisat v zaveso... To bi se pa res lahko odvadil.
Razumi vendar, da mamici počasi preseda nonstop pralni stroj laufat.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
kzs

Po eni strani se z zakonom strinjam po drugi pa tudi ne. Ena same omejitve so jih, efekta pa nobenega (državo mislim), če imajo toliko jajc naj jih kar prepovejo, sploh. Naj zaprejo tovarne, zažgejo polja in namesto tega posadijo krompir ... če jim je toliko do zdravja državljanom. Sam dvomim, ker se na račun kadilcev kar lepo polni proračunska blagajna. Seveda to ne bodo priznali, hitro pa znajo povedati koliko pljučnih bolnikov zdravijo na leto zaradi tega. Isto je z alkoholom. Ne smeš ga reklamirat, ne smeš ga pit do te in te ure, pol si premalo star ... naj ga prepovejo, naj posekajo vse trte, če si upajo. A ne to pa ne, ni potrebe. Oni bi nas radi samo kulturno ga piti navadili, ker so sami presneto žejni.

Kar se tiče jokanja gostincev, da bodo oni sedaj igrali policaje, ma dajte no prosim vas. Enostavno umakneš pepelnik z mize, na vrata oz. na mizo pa napišeš hvala ker ne kadite. Vsak normalen se bo tega držal, težaki pa bolje, da se čim prej poberejo ven iz gosilne. Mislim, da je ogromno ljudi, ki ne kadi in ravno zaradi zakajenih prostorov sedaj ne hodijo po kafičih. Se bo pač struktura ljudi zamenjala. Gostilne bodo še vedno polne, mislim, da se ni za bat.

Sama sem kadila 10 let in pred 4 leti sem nehala. Odločitev za to je padla v trenutku, travm nisem imela ali pa sem nanje že pozabila.
cool-1.gif
V službi z kadilci nimamo problemov, saj noben ne kadi. Po kafičih pa skorajda ne hodim, če pa že pa sedim zunaj da ne smrdim po čikih in da se mi oči ne solzijo.

Smo šle zadnjič s sodelavkami na kavo, stopimo v lokal (seveda zakajeno do fula) pa se na vratih vstavim in se obrnem na petah proti terasi. Zraven sem pripomnila, u mater kako je zakajeno. Da bi videli poglede bližnjih kadilskih gostov, kot da bi jim mlade požrla.
stupid-1.gif

Pa še to. Dokler nisem nehala kaditi sploh nisem vedela, da kadilec tako zelo smrdi po cigaretih. Fuj svinjarija, kako sem mogla to početi.

_lily_

Pripravnik
27. jul 2007
66
0
6
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
kakor jaz vem, v mestu zmeraj + nagobčnik (vsaj ko sem nazadnje bral zakonik)
Na javnih površinah je obvezen povodec("22. Javno mesto je javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi.").
Nagobčnik je pa samo za pse, ki so nevarni ("23. Nevaren pes je pes, ki je neizzvano ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo: - službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti; - psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.").
Za tisto z IPO C pa ne vem ... ampak dvomim da drži.

lp

p.s.: pardon za offtopic
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
ksz

meni prav paše ta zakon... končno bom lahko šel ven ne da bom smrdel po čikih.... sem se že naveličal, da moram obleke po enkratni uporabi dat na pranje zaradi smrada cigaret... JUHU

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

meni prav paše ta zakon... končno bom lahko šel ven ne da bom smrdel po čikih.... sem se že naveličal, da moram obleke po enkratni uporabi dat na pranje zaradi smrada cigaret... JUHU

Nekako podobno velja pri meni. Sicer pa opažam, da je počasi usiha kajenje kot iniciacijski obred ...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
kolker jst vem, ko sm psa fural na tečaje pa se menil z inštruktorji.

Če ima pes višji izpit kot je "ISP C" , ali tega dotičnega ( to je najvišji izpit nižje stopnje) imaš lahko psa brez povodca. Za nagopčnik pa ne bom trdil, ker ga moj pes ne bo nikol videl. Ta izpit že vsebuje obrambo, poslušnost in sled, tak da ga ne dobiš kr tko.

čakej malo....ISP C da ima obrambo, poslušnost in sled? A ni to IPO 1 ?

sorry za offtopic!

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ta zakon je tko ne... >> diskriminacija!! ... ok, sem kadilka... in mi je itak všeč čist zrak v lokalu... sam da morjo pa kadilci vn hodt, je pa ful kr neki... sej poleti oz. v toplih dneh še gre... sam ko bojo stopinje krepko padle... se bo pa tut število kavic zmanjšalo...
nimam nč proti nekadilcem... je pa velik takih k majo ful proti kadilcem... mislm da bo gostinstvo kr 'trpelo' ...
bomo vidli kok bo... men niti najmanj ni neki všeč ta zakon... kr je tok... ne fer...
za vsazga bi moglo bit neki... če se le da... ne pa totalno izničit neki!! ...
pa tut folk je kej popije... rade volje še čik pržge... ob kavici gre tut težko brez čika...

eh... kr neki no... bomo pač upoštevali ta zakon, druzga nam ne preostane... dnarja pa državi itak ne mislm dajat zarad kazga kršenja!!!
stupid-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

Nekako podobno velja pri meni. Sicer pa opažam, da je počasi usiha kajenje kot iniciacijski obred ...
točno tako... preg 5 do 8 leti je blo čudno če nisi kadil... danes te čudno gledajo če kadiš...
v mojem družbenem krogu, ki niti ni tako majhen kadita samo 2 osebi.... prav zanimivo....
cheer.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kdo je zdaj diskriminiran? Ali tisti, ki ne sme kaditi ali tisti, ki mu je dim vsiljen? Tu verjetno ne bomo prišli do konca. Je pa zagotovo fajn in bolj zdravo če je zrak čist, temu verjetno tudi kadilci ne morejo oprekat.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
vse je odvisno od družbe. enkrat se družba zmeni da grejo v nekadilski lokal, drugič pa, da grejo v kadilskega (tak ki sploh ima ventilacijo, ki sfolga čistit zrak!).
no, vsaj tako nej bi zgledalo v normalni družbi in ne v sloveniji, kjer vsi komaj čakajo da eden druzga v drek zabijejo (pardon izrazu) in se nad tem seveda še izživljajo.
uf-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:
ta zakon je tko ne... >> diskriminacija!! ... ok, sem kadilka... in mi je itak všeč čist zrak v lokalu... sam da morjo pa kadilci vn hodt, je pa ful kr neki... sej poleti oz. v toplih dneh še gre... sam ko bojo stopinje krepko padle... se bo pa tut število kavic zmanjšalo...
nimam nč proti nekadilcem... je pa velik takih k majo ful proti kadilcem... mislm da bo gostinstvo kr 'trpelo' ...
bomo vidli kok bo... men niti najmanj ni neki všeč ta zakon... kr je tok... ne fer...
za vsazga bi moglo bit neki... če se le da... ne pa totalno izničit neki!! ...
pa tut folk je kej popije... rade volje še čik pržge... ob kavici gre tut težko brez čika...

eh... kr neki no... bomo pač upoštevali ta zakon, druzga nam ne preostane... dnarja pa državi itak ne mislm dajat zarad kazga kršenja!!!
stupid-1.gif

Če nekateri tako zelo uživajo v čikih se bodo pač žrtvoval in zdržal na mrazu tistih 5 minutk. Če jim ne sede mraz bodo spil kavo brez čika... Se bodo pač odločil kaj jim bolj sede. Preprosto, ane? Če ne smeš, ne smeš in pika. V osnovi imajo nekadilci isto pravico do svežega zraka kot kadilci do kajenja, samo v tem primeru je pač zaradi škodljivosti kajenja (tudi pasivnega) vseskupaj pretehtalo na stran nekadilcev. Tudi zdaj ni bilo pravično, ko nekateri zarad zdravstvenih težav niso smeli zahajat v bare ravno zaradi zakajenosti, pa so useeno nekako preživeli....

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ah vsem skupaj, preživel bomo, tako kot so v Italiji, čeprav priznam, ko sva šle z mati v kafič, mi je bilo tako čudno ko sem pila kapučin in to brez cigareta
grin1.gif
ampak se navadiš, prižgeš čik zunaj, pred ali po kavi.
Je pa res, da vidiš veliko ljudi in žensk (moja mati pravi da je to zelo grdo, če ženska kadi po cesti) kako veselo vlečejo na cesti
grin1.gif

in seveda, ko sva bili v Italiji, ni bilo pa nič grdo, ko je ona kadila po cesti
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Evo: TUKAJ
si lahko preberete eno lepo napisano na temo protikadilskega zakona....
tak kot je ta model lepo ujel to situacijo na tipkane besede jih redko kdo zmore

chef respect
cheer.gif