Konec kajenja

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pri nas v firmi že leti okrožnica po službneih mailih, da velja od 6. avgusta popolna prepoved kajenja, kršenje se smatra za težjo kršitev delovnih obveznosti kar posledično lahko pomeni tudi odpoved.
rolleyes-1.gif

Pri nas kure samo še o tem debatirajo.
grin1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Previdevam, da ne kadiš
grin1.gif

pri nas še nismo dobili nič, ampak če nam pa še čik pavze ukinejo, pol bomo pa res k v zaporu
stupid-1.gif

Sicer je pa vsaka stvar za neki dobra, kar posledično pomeni, da bom nehala kadit še zaradi enega razloga več, kar pa tut ni tko slabo.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Sicer je pa vsaka stvar za neki dobra, kar posledično pomeni, da bom nehala kadit še zaradi enega razloga več, kar pa tut ni tko slabo.
Bullshit....... Če mene vprašaš je ta zakon čista neumnost, ker vodi v stigmatiziranje kadilcev in s tem posledično imajo najstniki en razlog več za kadit...... badboys.press

Pri nas se v pisarni ne kadi že vsaj kakšnih 5 let. Še dobro, da je tako, ker je bilo res na trenutke preveč zakajeno. Sploh ker smo ponavadi vsi ob istem času prižigali cigarete, oz. vedno ko si videl nekoga da prižge si prižgal še sam. Hodim ven na čik, 2, 3 na dan in se mi sladko je** za tale zakon. Tiste 3x na mesec ko grem na kafe, si jo pa lahko tudi doma skuham.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
meni se vse skupaj tudi smotano zdi, kot da v parlamentu nimajo kaj boljšega za počet morajo sprejemat ala 'zdrave' zakone........
stupid-1.gif

na šihtu...to še nekak zastopim, kaj pa lokali kafiči bari pub-i diskoteke???

mater...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Jaz raje nič ne rečem na to temo, ker je bilo že vse povedano, zagovornikom restriktivne zakonodaje pa nima smisla dajati povoda za vnovično masturbiranje in serijsko orgazmiranje.

Pravim le to, da za vsako rit palica raste.

Zato le brez skrbi, tudi zgoraj omenjeni drkađije pridejo na vrsto.

Ave!

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
se strinjam

bivši kadilec - kadil sem cca 10-12 let.
sem nehal
cheer.gif
(ni blo nobenih problemov samo en hud bronhitis sem moral staknit pa me je doletelo razvetljenje)

tega zakona pa absolutno ne podpiram ker krati pravice tako lastnikom lokalov, mladoletnim osebam ki želijo delati čez počitnice v lokalih oz. gostiščih in na koncu še kadilcem.

recimo, sedaj mi dim odurno smrdi...pač ne hodim v lokale kjer se kadi. če bi vsi nekadilci bili striktni do tega, potem bi tudi lastniki restavracij, barov itd. začeli malo drugače razmišljat.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
meni se vse skupaj tudi smotano zdi, kot da v parlamentu nimajo kaj boljšega za počet morajo sprejemat ala 'zdrave' zakone........
stupid-1.gif

na šihtu...to še nekak zastopim, kaj pa lokali kafiči bari pub-i diskoteke???

mater...

mojamure ni tako brezveze kot se ti zdi.Sam sem kadil 15 let in sem se komaj odvadil kajenja(sedaj že 4 leta ne kadim),sam bom dosti raje šel na kavo ker bom vedel da potem ne bom smrdel po cigaretih.Glej moja žena dela kot natakarca in ne kadi.V teh letih ko je bila za šankom je pasivno pokadila več kot marsikateri kadilec.Nihče je ni vprašal če ji paše ali ne.Enostavno morala je to prenašat.Tega zakona se že zelo veseli,ker bo končno tudi na delovnem mestu lahko pošteno zadihala.
Vsem ki pa mislijo da piva kave ali česa podobnega ne bodo mogli popiti brez cigareta,naj povem da se da.Dokler ni bilo prepovedi kajenja na avtobusu so vsi veselo kadili.Danes si še teško predstavljam da bi se na busu kadilo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
povedat je hotel to, da če sedaj podpiraš zakon ki omejuje svobodo določeni skupini ljudi, potem bo enkrat prišel zakon za omejevanje pravic skupini kateri ti pripadaš in takrat bodo ostali naredili to, kar si ti naredil njim - podprli bodo zakon.

malokdo pa se zaveda, da v bistvu sami sebi omejujemo svobodo in predalčkamo ljudi...
uf-1.gif

svesevrača-sveseplača.press

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ares to bi se popolnoma strinjala s tabo. Če mene vprašaš, se zaradi tega zakon zdravstvena blagajna ne bo nič manj praznila, prav tako bo folk kadil, pač na drugih mestih. Če bo "sreča", bo fotr rajš doma pržgal in spil tisti kafe ter tako svojim otrokom ustvaril "idealno" klimo
stupid-1.gif
ampak v bistvu ni govora o tem tukaj.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ne, ne kadim.
smile-1.gif

No sej pri nas v pisarnah se tudi ne kadi, je pač jedilnica, kjer je kavomat, vodomat, kuhalna plošča, itd. Zadeva je v tem, da je v tem prostoru zelo velika frekvenca, vrata se velikokrat odpirajo in zapirajo, posledično se dim prenaša v ostale poslovne prostore. Klimatski sistem ne sfolga vsega smrada naenkrat, tako da je za neko normalno stanje potrebno vsaj 1 uro. Že nekaj let svoje malice ne jem več v jedilnici ampak si kar v svojo pisarno prinesem, v menzi je pa podobne princip kot v sparovih restavracijah, miza za kadilce ter nekadilce, bedarija, čisto nič ni fizično ločenega. Za moje pojme bi morali več pozornosti posvetit tam kjer se je kosilo, malico, večerjo. Za diskoteke ter ostale zadeve pa ne vidim ravno neke nujne potrebe po omejevanju.
rolleyes-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Ares to bi se popolnoma strinjala s tabo. Če mene vprašaš, se zaradi tega zakon zdravstvena blagajna ne bo nič manj praznila, prav tako bo folk kadil, pač na drugih mestih. Če bo "sreča", bo fotr rajš doma pržgal in spil tisti kafe ter tako svojim otrokom ustvaril "idealno" klimo
stupid-1.gif
ampak v bistvu ni govora o tem tukaj.

Mah fotr bo kadil doma popolnoma neodvisno od zakona. Jaz bi se na vašem mestu sprijaznila in to vzela kot pomoč pri prenehanju kajenja. Meni je bilo ful težko nehat, dokler nisem dobila tipa nekadilca. Pol sem pa videla, kako je bilo po sexu ven hodit kadit.
hysterical-1.gif
No seveda sem po pol leta zmrzovanja ob cigaretu tudi jaz nehala kaditi in kmalu bo tri leta odkar ne kadim. Pa moram reči, da sem bila zelo strastna kadilka. Priznam pa, da če bi še vedno kadila, bi se popolnoma strinjala z vami, tako pa sedaj vidim stvari tudi z druge strani.

Čeprav pa moram priznati, da tudi v času najbolj strastnega kajenja nisem dobro prenašala zakajenih prostorov (če kadiš ali ne, še vseeno smrdiš, oči pa te ravno tako pečejo), veliko lepše si je bilo prižgati cigaret ob kavi zunaj na zraku ali balkonu. Drugače pa me ne bi nič motilo, če ne bi bila večina lokalov v katere zahajam s pretežno nekadilskimi kolegi glede kajenja popolnoma neurejenih.
frown-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Jaz raje nič ne rečem na to temo, ker je bilo že vse povedano, zagovornikom restriktivne zakonodaje pa nima smisla dajati povoda za vnovično masturbiranje in serijsko orgazmiranje.

Pravim le to, da za vsako rit palica raste.
Zato le brez skrbi, tudi zgoraj omenjeni drkađije pridejo na vrsto.

Ave!

Eno je sprejetne zakona, drugo pa izvajanje.

Psi se še vedno niso na povodcih....

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
verjamem, da je za osebe ki so primorani delati v zakajenih prostorih hudo (sploh če so nekadilci)...ampak ne da bi zdaj zagovarjala nekoga, ampak vsak poklic ima svoje dobre in slabe strani, to je pač poklicni riziko.