Kompakt z dobrim zoomom

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.966
331
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Glory pravi:
Kar to temo bi ponucal, da ne odpiram nove... zelo podobno dilemo imam kot ynos, torej:

Olympus SZ-31 MR
Canon SX 240 HS
ker sem se denarno omejil nekje do 450 evrov pride v postev, kar se DSLR tice samo NIKON D3100, popravite me ce se motim... vendar se sprasujem, je ta aparat z 18-55 objektivom sploh kaj boljsi od zgornjih 2 kompaktov?
Za amaterja je kompakt ziher boljša izbira, kot DSLR. Seveda pa so s tem fotoaparatom nedvomno preceeeej boljše fotografije. Če se ga zna uporabljati. Saj pravim, za amaterja je kompakt vrh glave. Ker dobra fotografija je v 90% odvisna od fotografa, dobra mašina pa doda še tistih 10% ostrine in čistosti.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Glory pravi:
Olympus SZ-31 MR
Canon SX 240 HS
ker sem se denarno omejil nekje do 450 evrov pride v postev, kar se DSLR tice samo NIKON D3100, popravite me ce se motim... vendar se sprasujem, je ta aparat z 18-55 objektivom sploh kaj boljsi od zgornjih 2 kompaktov?
Za lažjo predstavo bom uporabil vsem bolj 'domačo' primerjavo.
Po cesti se lahko voziš z motorjem ali pa z avtomobilom.
In dilema, ki si jo zapisal v zadnjem stavku je prav ta - iz točke A v točko B prideš lahko z obema vrstama prevoznih sredstev, pa vendar je v marsičem razlika velika.
Torej: kaj je boljše: zelo dober motor, ali avtomobil nižjega cenovnega razreda?

Glory

Zelenc'
23. avg 2012
5
0
1
hehe kakor za koga :p

Zanima me se ce je ze kdo sprobal omenjenega olymupusa, zanima me namrec, kako se obnese v slabsih svetlobnih pogojih, to je namrec vzrok zakaj menjam trenutni fotoaparat, kateri ze ob oblacnem vremenu v temnejsi sobi, paca slike....

Glory

Zelenc'
23. avg 2012
5
0
1
Razumem, da se kompakt vedno slabse izkaze v taksnih pogojih napram DSLR, pa vendar, bral sem da se recimo canon SX 40 kar pribliza tudi v tem aspektu, dslr aparatom.... zato me zanima kako je z olympusom, on mi se namrec dopade zaradi dodatkov kot so panorama, magic itd.... oly se mi zdi bolj druzinsko-izletniski fotic

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Kupi nekaj iz DSLM sveta:

Panny G3
Sony Nex-5n
Sony Nex-f3
Oly-EPL3

ipd....

so dokaj poceni, možnost izmenjave objektivov, kvaliteta slike pa primerljiva z vstopnimi DSLR-ji

Glory

Zelenc'
23. avg 2012
5
0
1
@guardy
hvala za predlog, malo sem si na hitro ogledal predlagane fotoaparate.... sicer so za odtenek drazji, vendar tale olympusov bi se prisel v upostev, ce pravis da je to dober nakup:
http://www.mimovrste.com/artik...-42-mm#galerija

Ker pa sem totalni laik na tem podrocju me zanima prilozeni objektiv. Kaj pomeni v praksi teh 14-42 mm? Je to primerljivo s temi superzoomi na kompaktnih fotoaparatih? Koliko dejansko lahko priblizam nek objekt....

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
To ni super zoom, ampak ker ima oly stabilizacijo v body-u lahko dokaj ugodno kupiš še kak večji zoom.

Poglej si malo teste po internetu, pa tudi na e-foto se odvijajo debate
wink-1.gif

Glory

Zelenc'
23. avg 2012
5
0
1
Se eno vprasanje; danes sem v harvey normanu videl da prodajajo Olympus PEN E-PM1 (mini) za 399€. Zanima me v cem se razlikuje od predlaganega PEN E-PL3? Kolikor sem sam zasledil na internetu pri testih in opisih ne navajajo da bi delal kaj slabse slike...