Komentarji na pravilnik - fotografija meseca

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Pozdravljeni,

ker bodo moderatorji zaklenili temo pravilnik za fotografijo meseca, prosim lahko tukaj zdebatiramo ali še kaj dodamo.

Mislim, da je zadnji čas, da začnemo "akcijo" :D

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
""" 4. K poslani fotografiji v vašem elektronskem sporočilu obvezno navedite vaše uporabniško ime na BMWslo forumu , ki pa pri objavi fotografije ne bo objavljeno."""

Tole mi ni čisto jasno....verjetno gre za slabo pregledan copy-paste? Ali je dejansko pogoj registracija na BMW forumu?

LP

Edit - vidim, da je v 'pravilniku' to sedaj spremenjeno.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj bi se pošiljalo fotke na email?
confused-1.gif

Lepo se odpre tema in se v temo lepi samo fotke. Kasneje pa se glasuje. Tekoči mesec zbiramo ideje za tematiko prihodnjega mesca.

Dodatno bi dal pravilo, da v "mesečne natečaje" ne smeš poslati slik, ki so bile delo plačanih storitev. Naj šteje le tisto, kar si poslikal sam iz lastne želje... Torej, da ne bodo tisti srečneži z akreditacijami in službeno opremo pobrali vseh 1. mest.
grin1.gif

Npr. od dizzija se ne spomnim, kdaj je nazadnje nalepil fotko, ki ni bila službena.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tole je mal zgrešeno ...
wink-1.gif

js zadnje čase fotkam samo še, kaj je službena naloga, ampak jih je veliko takih, ki so na mojo pobudo, plus, da čeprav je službena, je meni čisto vseeno - men je vseeno ali je službeno ali moje osebno, ker ga naredim z istim veseljem.
grin1.gif

k da bi pa še v prostem času fotkal, pol pa res ne rabim babe, ker se lahko poročim s fotičem.
grin1.gif

p.s.: da so fotke narejene na službeni misiji oz. s službeno opremo ni nujno, da je prednost - včasih imaš asignment, ki te full ukalupi in narediš slabše oz. si skoraj prisiljen narediti slabše, zaradi zahtev naročnika ... tko da ... ni nujno dobr to, a ne?
grin1.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakaj bi se pošiljalo fotke na email?
confused-1.gif

Lepo se odpre tema in se v temo lepi samo fotke. Kasneje pa se glasuje. Tekoči mesec zbiramo ideje za tematiko prihodnjega mesca.

Če se odpre tema ne more biti anonimno. Sedaj sem mislil, da zraven slik ne bi pisalo od katerega avtorja je. Tako, da se pred koncem glasovanja ne bi vedelo kdo je avtor fotke.
Tako se mi zdi, da bo tudi bolj pregledno, ko bo se do 5-tega v mesecu odpra tema se slikami in anketo in v tisti temi ne bo pisarije in komentarji fotk.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Po eni strani je res, kar praviš. Po drugi strani imate pa profesionalci neprimerno boljši dostop do dogodkov in do pozicij na teh dogodkih, zato smo v tem kontekstu amaterji precej hendikepirani.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
tole je mal zgrešeno ...
wink-1.gif
ne-ne-1.gif

OK, da ne bom čisto off.
Ideja z anonimnostjo je dobra, celo nujna za odpravo pomislekov o pristranosti ocenjevanja.
Prav tako se moram strinjati z Dizzyreedom, da ni pomembno kako je bila fotografija posneta - profesionalno ali amatersko, morda je edino kar manjka - zahteva za izbris exif-a objavljene fotografije in po znanem rezultatu objava le tega. Torej bi morali avtorji pošiljati slike brez vgrajenega exif-a, ob izjavi da je fotografija njihova, pa priložiti še opis (celoten exif, ali vsaj osnovne podatke)

LP

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
tole je mal zgrešeno ...
wink-1.gif
ne-ne-1.gif

OK, da ne bom čisto off.
Ideja z anonimnostjo je dobra, celo nujna za odpravo pomislekov o pristranosti ocenjevanja.
Prav tako se moram strinjati z Dizzyreedom, da ni pomembno kako je bila fotografija posneta - profesionalno ali amatersko, morda je edino kar manjka - zahteva za izbris exif-a objavljene fotografije in po znanem rezultatu objava le tega. Torej bi morali avtorji pošiljati slike brez vgrajenega exif-a, ob izjavi da je fotografija njihova, pa priložiti še opis (celoten exif, ali vsaj osnovne podatke)

LP

Se strinjam s tabo, vendar moramo vseeno pazit, da ne bo na mesec poslanih sam 4-5 fotk. Pričakujem malce več in zato ne bi rad preveč zakompliciral (mišljeno na brisanje exif-a), da nekateri pol ne bodo upali poslat fotke oz. ne bodo vedli izbrisat.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
tole je mal zgrešeno ...
wink-1.gif

js zadnje čase fotkam samo še, kaj je službena naloga, ampak jih je veliko takih, ki so na mojo pobudo, plus, da čeprav je službena, je meni čisto vseeno - men je vseeno ali je službeno ali moje osebno, ker ga naredim z istim veseljem.
grin1.gif

k da bi pa še v prostem času fotkal, pol pa res ne rabim babe, ker se lahko poročim s fotičem.
grin1.gif

p.s.: da so fotke narejene na službeni misiji oz. s službeno opremo ni nujno, da je prednost - včasih imaš asignment, ki te full ukalupi in narediš slabše oz. si skoraj prisiljen narediti slabše, zaradi zahtev naročnika ... tko da ... ni nujno dobr to, a ne?
grin1.gif

kaj se buniš...jemlji to kot kompliment
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
totalno za anonimnost. čeprav uredniki in novinarji pravijo, da je moj slog full prepoznaven ampak okej ...
smile-1.gif
mogoče majo oni kakšne svoje cake. :D

skratka, kar se tiče EXIF-a - se nikoli nisem igral s tem, tako, da niti ne vem, kako se ga sploh pobriše ...
tongue-1.gif

kar se pa prostega časa tiče - glede na to, da delam petke in svetke in se gonim za temi našimi "silebritiji" pa to ... sva nek na istem, po moje - zdaj imam en projekt za delat, ki mi bo do konca maja vzel popolnoma vse nedeljske večere ...
tongue-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz

"Edini pravi" način shranjevanja fotke, ki jo želite prikazati na internetu, je ta, da v photoshopu shranjujete z opcijo "Save for web and devices".
Tam lahko potem enostavno izberete, da se metadata ne shrani k datoteki in je problem z EXIFom rešen, hkrati pa boste s tem zagotovili, da bodo fotko vsi videli točno takšno kot ste jo videli vi na vašem računalniku, ne glede na to kakšen operacijski sistem in brskalnik uporabljajo.

V prilogi je prikazano, kje se to opcijo izbere. Save for web (and devices - v cs4) se nahaja v File meniju skupaj z Save in Save As.

EDIT: Na ta način boste tudi najlažje našli optimalno razmerje pri izgubi kvalitete in krčenju velikosti fotke, ki se bo tako odpirala veliko hitreje. To morda tu ni najbolj pomembno, kje drugje pa zagotovo.
908572-Untitled-1.jpg

Priponke

• 908572-Untitled-1.jpg
    908572-Untitled-1.jpg
    141,2 KB · Ogledi: 223
Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Moje mnenje je, kakor sem že zapisal zgoraj, da je anonimnost brez odstranitve exif-a lahko le deloma učinkovita.
Če pa to predstavlja problem, potem zaradi tega nima smisla komplicirati.

LP

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
morda bi se malce izboljšal sistem ti meni jaz tebi kot ga poznamo na netu, ampak v končni fazi zakaj komplicirat,
tukaj ne gre za noben denar, zgolj za neko dodatno vrednost portala.

tako jaz vidim tole, drugače pa veliko uspeha pri izvedbi,
ter pohvale ob organizaciji, da se miga