kolo, ciscenje

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Izkoriscam temo. Lotil sem se menjave ploscic na Avid juicy zavorah. Ker sm prvic kaj takega pocel, sem pogledal 'navodila' na YT. Zataknilo pa se mi je pri tem, da ne morem dovolj pritisnit batov nazaj. Ker ne bi rad izumljal tople vode ali kaj pokvaril, sprasujem za pomoc.
smile-1.gif

https://onedrive.live.com/?id=3D46FACD4C07DBE9%2146324&cid=3D46FACD4C07DBE9&group=0

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Najlažje je pustiti notri stare ploščice, vmes zatakneš dovolj širok ploščat izvijač (šraufenciger
evil.gif
), ki ga potem obračaš. To moraš narediti na obeh straneh, da bat porineš noter enakomerno. Potem šele odtraniš stare ploščice. Pa pazi, da ne stisneš zavorne ročke, ker si lahko spustiš zrak v sistem.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Tko sem naredil. Vendar ocitno premalo. Jebat ga brez izkusenj sem. Kako naprej, da lepo razmaknem bata. Na eni strani je do konca, na drugi pa manjka skoraj pol.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Mene je včeraj opralo....

Kaj sedaj samo verigo in tribe namažen in gasa?

Do sedaj sem samo s vlažno cunjo pucal, kar je šlo.... sedaj se mi vidi, da je pa orenk oprano vse
smile-1.gif

Ker je ravno prilika..z razmaščevalcem (npr. Meglio) našpricaj verigo, ter jo poščetkaj s staro ščetko za zobe. Prav tako zobnike. Speri z vodo posuši inn namaži. Če uporabiš olje/ mast (in ne suhih maž) naolji verigo, malo vrti...pusti 15 minut da se vpije ter nato s cunjo zbriši z verige odvečno olje.

Lak je dobro (kot na avtomobilu) zaščitit z voskom.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Če uporabiš olje/ mast (in ne suhih maž) naolji verigo, malo vrti...

Za verigo je najbolše olje za verige motornih žag (mineralno!) Sam dodam še malo MoS2 od LiquiMoly....zmešam v kapalko in mažem
zmaga.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Tko sem naredil. Vendar ocitno premalo. Jebat ga brez izkusenj sem. Kako naprej, da lepo razmaknem bata. Na eni strani je do konca, na drugi pa manjka skoraj pol.

čas je za menjavo olja. Najverjetneje ti je olje vlago na sebe potegnilo in se je volumen spremenil. Zato pa nemoreš nazaj potisnit, ker nima dovolj voluma na drugi strani membrane v rezervarčku, da bi se olje kam umaknilo.
meni je na enih heysih vtrgalo zamašek ven zaradi pritiska. to je v primeru, da nisi že dolgo menjal olja.

drug primer je pa da ti je batek zablokiral.

Nazadnje urejeno:

Brklc

Pripravnik
27. jun 2015
96
0
6
Kadar je disk ploščica znucana je bat zunaj čeljusti. In s šraufncigarjem ga boš zelo težko(praktično nemogoče) simetrično porinil nazaj, zato se zakajla. bolj boš tiščal, bolj ga boš poškodoval, če ne še cilindra podrajsal in oringa pretrgal...

Jst to nardim z dvema flohajjzoma cca 10 cm dolgima ki ju dam med cilindra, in na njunih koncih obračam navadna šraufncigarja.

Seveda morš prej prevert če ima olje ki ga boš potisnil kam it...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Se ga da simetrično nazaj porinit, samo ne sme na silo najprej celo eno stran in potem celo drugo, ker ga res postavi postrani in zatakne.