Koline 2

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kaj pa lovci
shocked-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
In res - eni znanci - poklicni mesarji pri 18letih, zvečer pa ven, pa se ga napit, pol se pa obvezno stepst in se prov izživljat nad človekom.

Keržič brothers?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz pa po drugi strani ne razumem kaj je tako groznega pri kolinah? A je to kaj nenormalnega? A je to nekaj česar naj bi se sramovali?

Samo zato, ker za vas nekdo žival ubije stran od vaših oči, niste nič boljši od drugih. slike so pa pač slike. Ni to noben bav bav. Slike kolin na kmetiji so nekaj takšnega kakor, da bi slikal kup gnoja. It's all part of the "job".

Pa še za vse ljubitelje tega praznika:
Mi2 - Oda gudeki

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
notranjc: ne vem kdo so bli... niso bili brati!

Gatto: ja in kaj pol, če si lovec?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sploh če se zraven na veliko smeje, pije in praznuje...

ne vem, kje vidiš primerjavo s kupom gnoja in eno življo, k jo tm matrajo da izkrvavi... Ne vem, če je to čist običajno!

pa tud moji sorodniki so imeli kmetijo pa živali pa koline, pa se nikoli ni takole slavilo tega! Pač bile so, čimprej narest vse pa gremo naprej...

eni pa kar orgazme očitno doživljate pomoje k tele videe gledate.

pa ful si frajer, k limaš tele filmčke... big deal it na youtube pa link sem dat! sej verjetno jih je še polno, a ne?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sej ne gre za to da je to bav bav oz. nekaj nenormalnega in se niti ni ničesar za sramovat.
Osebno se mi pač ko vidim žvav tkole trpeti zasmili zato tega ne morem gledat nič drugega, se mi ne gnusi mi ni težko gledat krvi ali drobovine.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
pa tud moji sorodniki so imeli kmetijo pa živali pa koline, pa se nikoli ni takole slavilo tega!
Saj ko ti ubiješ komarja si tud vesel. Češ, frfolja nadležna hahaha, pa sem te. A mogoče jokaš, ko komarja fentaš?
Takšno je pač življenje. Hierarhija pa to....
Riba je tud vesela, ko požre manjšo ribo in potem je še večja riba tud vesela, ko poje to tadrugo ribo, ker se je lepo najedla. In človek je na koncu prehranjevalne verige spet vesel, ker si je eno ribo lepo na žaru scmaru in s cvičkom zalil.
Jest je treba, ampak kaj ko pa živega mesa ne jemo. Mora žvau crknit. Ne moreš enmu pujsu samo nogo odrezat in pojest. Mu ne bo druga zrasla, pa še šepal bi brez noge.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
smile-1.gif

ni to tema za to...
sej je že bila enkrat, pa sm takrat vse napisal, se mi zdi!

Jest lovce čist podpiram, dokler ne izkoriščajo svojega statusa za lastne potrebe po ubijanju in zaslužku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
No ubijanje živali nimam za zabavo,ampak za kvalitetno prehranjevanje....Če bi jih imel za zabavo, bi potepuške mačke špikal in vezal za rep, ter pse metal preko streh....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Normalno da se praznuje in pije.
Zakaj pa študentje pijejo ko naredijo izpit, zakaj pa ga pijejo na maturancu, absolventu,
Najbrž bi tudi ti s šefom nazdravil če ti obljubi pošteno povišico....

Kmetu(so) pač koline pomenijo nekaj drugega kot meščanu. Meščan v njih vidi mučenje živali, kmet pa hrano za celo leto....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In človek je na koncu prehranjevalne verige spet vesel, ker si je eno ribo lepo na žaru scmaru in s cvičkom zalil.

Pa ne moreš no, ribe s cvičkom zalivat!
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah sej te teme so itak zmeri bz. Pač nikol se ne bojo ujel v tej temi....

Pa sploh ne gre men za mučenje, sam lahko bi pokazali mal več sočutja, pa se ne bi naslajali ob kolinah in videih. Pač to delo, k ga mora kmet/mesar narest. ok. Sam da ob tem čuti veselje mi pa ni jasno. Pač svaka vam čast, da niste sposobni razvit vsaj malo čustev do živali, s katero si celo leto v stiku, delaš z njo, jo gledaš, in futraš... jest tega ne bi zmogel.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a pa ti pujs pije kri? al pa krava? to je pač obramba! pa riba ne more bit vesela, ker nima čustev pomoje.

in spet... dej mal ber kaj pišem! a sm kje napisal da se živali ne bi smelo ubijat???

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Zakaj se smeje pije in praznuje?
Smeje se ponavadi zato, ker je veliko ljudi vpletenih velikokrat tudi kakšni sosedje in sorodstvo. Kadar pa na kmetih pridejo takšni ljudje skupaj to pomeni veliko smeha veselja in tudi pijače. Praznuje se pa nekako tako kot ličkanje koruze. Zaključek nekekga obdobja v katerem si trdo delal, da si prišel tja kjer si - pobiranje letine. In koline niso nič drugega. Ne razlagaj o usmrtitvah in podobnih zadevah, ker tukaj ne bomo prišli skupaj. Nekdo, ki je odraščal na kmetiji tega nikakor ne bo dojemal na takšen način kakor ti. Njemu je do slik popolnoma ravno. Edino kar sem jaz opazil na slikah, je drugačen način klanja. Meso me niti malo ni zmotilo. Mogoče je ličkanje še najboljša prispodoba, kako to mi dojemamo.

Pa matra se tudi bolj malo. Dandanes v 99% živla najprej ustrelijo in šele potem spuščajo kri. Od tam naprej so samo refleksi.

Pa tudi tvojim sorodnikom se tele slike nebi zdele prav nič gnusne. Pa verjetno noben izmed njih ni na takšen dan spil kozarčka preveč?

Nobenih orgazmov. Prej nobenih čustev.

Nalimal sem samo videospot. In to je takšen ki zelo lepo opiše kako to poteka in zakaj se gre.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a ličkanje koruze se praznuje??? tega pa sploh nisem vedel!

sej vem, da je zaključek, sam koruza je koruza, žival je pa žival.

Sej sem rekel, svaka vam čast, da ne morete razviti čustev do drugih bitji. včasih bi tud jest rad bil tak...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
https://www.youtube.com/watch?v=WEyoRGBRhSs

Še malce v videu
smile-1.gif

Aja, posnetki so zelo nazorni, za bolj obutljive želodce rastlonojedcev niso.

Pa to neke oddojke koljejo.

Taprau prašič za koline ima 250 kil.
grin1.gif

Ravno obratno. Maljši, ko je prašič boljši ej za jest. Tak prašič, ki ima 250 kil uh star mesu.

A nisi ti iz kmetije?

Koliko takihle 80-100 kilskih prašičev bi pa moral fentat da bi naredil vse kar h kolinam spada? Od klobas, salam, šunk in ostalega za v dim?

Takih malih se sploh ne šteje za koline. To je dopoldan fertik in je pečenka v skrinji...

Mi smo Decembra zaklal 190 kg svijo. Ta mesec pa 150kg.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa ne moreš no, ribe s cvičkom zalivat!
Odvisno za kakšno ribo gre. Plava riba se zalije s cvičkom, bela riba se zalije pa z dolenjskim belim.
Bemtiš, na, zdaj sem pa že ves slinast. Grem ribo kupit zdaj.....

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ob ličkanju koruze se veselo poje in pije oz. se je.

Kar se pa tiče čustev je pa tako. Saj so določena čustva dokler žival vzrejaš. Samo to izgine v trenutku ko se začnejo koline. je pa to sigurno priučeno oz. privajeno.

Pa ne gre sedaj, da ne moreš razviti čustev do drugih bitij. To si sedaj napisal, kakor da ne moremo imeti čustev do drugih ljudi, do hišnih ljubljenčkov itd.

Enostavno ne boš tega nikoli razumel.