Koline 2

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Mojster, sredi pobrežja imate prasce pa kure?
aplauz.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Biže objavil letošnje, pa jih očitno nimam na noteboku ?!
Sem se spomnil na usb ključ
cheer.gif


evo foto zgodba

591025-DSCN1318(Medium).JPG
 

Priponke

  • 591025-DSCN1318(Medium).JPG
    591025-DSCN1318(Medium).JPG
    71,3 KB · Ogledi: 160
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Del večernega izdelka preden gre drug dan v rauf kamro
591051-DSCN1395(Medium).JPG
 

Priponke

  • 591051-DSCN1395(Medium).JPG
    591051-DSCN1395(Medium).JPG
    105,5 KB · Ogledi: 152
Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Njami
smile-1.gif


Daj še kakšno fotko z loncem krvi in mogoče večernim outputom, fino pečenim, ko čaka na mizi v huronskih količinah na lačne mojstre noža
smile-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Veš da samega krvavljenja nimam poslikanega, ker takrat sem moral štrik držal (namesto fotkiča), na žalost tudi nimam nobene slike od mase za krvavice, kako sva "krvava" do komolcev....

evo še ena slikca priprave kosov mesa za "bržolo"

Prav tako nimam nobene slikce kako zgledajo klobase pečene. NI blo cajta slikat, samo samo jedli

Sicer pa me boste težko zgoljufali s kupljenim izdelkom. Ga samo povoham in ugotovim ali je soliter v njem....
Pri nas gre v klobase/saleme 5 dodatkov, v krvavice pa mislim da kak več
sprasujem se.gif
....
591061-DSCN1392(Medium).JPG
 

Priponke

  • 591061-DSCN1392(Medium).JPG
    591061-DSCN1392(Medium).JPG
    73,4 KB · Ogledi: 167
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
No pri nas ni veliko drugače kot na kozjanskem

No psa ni bilo v bližini, pa včasih smo ga na šregel (stol) vzdigval, zdaj pa tud mi kar na tleh koljemo oziroma na paleti
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Včasih ko pištole niso bile tako razširjene se je klalo brez pištol in sekire. Se ga je pač navezalo na štrike, vrglo na šregel in nož v vrat.
S sekiro (ki je imela na topem delu "buško" )smo še pred desetletjem bp klali govedo. Samo klavc je moral biti natančen in dovolj hiter. Če je dobro zadel, je ob prvem udarcu bik pokleknil, potem pa samo nož v vrat

Sedaj država ne pusti več klati govedi na domačem dvorišču, klanje pa zaračuna 200 evrov (pa še glave, 3/4 repa) in šenekaj drobnarij ti ne vrnejo

Motorke pa res še nisem videl... enkrat smo se hecal da bi goved z motorko čez pol prerezal(hrbet) samo smo se potem premislili. Z ročno žago te kar malo roke bolijo preden prežagaš 3 metre dolg hrbet govedi
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Problem je v rezilu...
Vse se dobi, samo za 1x (ali nekaj) letno uporabo je še malo drago.
Tast je dobil nekje neko šajbo za fleksarco, samo tisto je malo premajhen premer za krbet prerezat. Za kosti rezat je pa dobra...(pa mal smrdi, ker ima fleksarca preveč obratov)
 

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Mene sicer nikoli ni zdraven, ko se kolje, ker ENOSTAVNO tega NE morem gledat.
uf-1.gif


Vse, kar ostane od pujsa (glava, rep, kremple) uporabimo ali za skuhat ali za posušit.
cheer.gif


Naredimo pa tudi "žuco" ( skuhana glava, + zelenjava)
cheer.gif


Kremple+rep+ušesa pa skuhamo in pojemo samo jest tega ne jem jem žuco.
 
Nazadnje urejeno: