Čisto tako iz firbca me zanima, kako razmišljate drugi ... Predstavljamo si, da imamo lastno stanovanje, srednje dobro službo, pač, smo nek povprečen Slovenec s prihranki, ki si kupuje avto.
Kolikšen % denarja bi dali za avto? Recimo pa, da mamo prihrankov za ... hmm ... še najlepša in najbolj realna cifra za povprečnega Slovenca se mi zdi 100k€.
Koliko bi dali, če: (za vsako alinejo lahko daste še primer avta)
a) bi bili samski / kupovali avto izključno zase
b) bi imeli družino in bi kupovali 1. družinski avto
c) bi en avto že imeli in bi kupovali 2. avto (in tudi imeli družino)
Sam bi naredil takole:
a) dal bi do 40k€ za kakšnega A3 (za A5 bi zelo, zelo premislil)
b) tudi v tem primeru recimo 40k€ za kakšnega 330i ali pa novo A4
c) do 25k€ za kakšno Astro
Ostalo nekam, kjer bi mi lahko rasle obresti.
En kolega je rekel povsem drugače ... on bi si s toliko denarja kar omislil Q7 ali pa X5, kar se meni osebno zdi nesmisel. Ob pogojih, ki sem jih dal (pač normalen Slovenec), je treba za tako količino denarja kar dosti šparat in biti priden, zato ga ne bi tako hitro zagonil.
Upam, da vam bo tema všeč in da boste čim bolj sodelovali!!
Kolikšen % denarja bi dali za avto? Recimo pa, da mamo prihrankov za ... hmm ... še najlepša in najbolj realna cifra za povprečnega Slovenca se mi zdi 100k€.
Koliko bi dali, če: (za vsako alinejo lahko daste še primer avta)
a) bi bili samski / kupovali avto izključno zase
b) bi imeli družino in bi kupovali 1. družinski avto
c) bi en avto že imeli in bi kupovali 2. avto (in tudi imeli družino)
Sam bi naredil takole:
a) dal bi do 40k€ za kakšnega A3 (za A5 bi zelo, zelo premislil)
b) tudi v tem primeru recimo 40k€ za kakšnega 330i ali pa novo A4
c) do 25k€ za kakšno Astro
Ostalo nekam, kjer bi mi lahko rasle obresti.
En kolega je rekel povsem drugače ... on bi si s toliko denarja kar omislil Q7 ali pa X5, kar se meni osebno zdi nesmisel. Ob pogojih, ki sem jih dal (pač normalen Slovenec), je treba za tako količino denarja kar dosti šparat in biti priden, zato ga ne bi tako hitro zagonil.
Upam, da vam bo tema všeč in da boste čim bolj sodelovali!!