Koliko vas je ostalo po diplomi v ljubljani?

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
da ste se torej zaposlili tam, ce prej niste bili s tam (ste imeli najeto stanovanje/ sobo)?
zakaj ste se oz. se niste odlocili za ta korak (oz. zakaj ste ostali doma)? -> zakaj ste si poiskali sluzbo ravno v lj in ne v domacem kraju, blzini
zivite sami, s partnerjem ali cimri (tisti, ki v lj)

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Zajfa?
cheer.gif

Nazadnje uredil moderator:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Koncnih mejbi?
wink-1.gif

No nic takega, zamenjali so te za enega "anketarja", ki se je na koncu sam sharakiral s foruma.

Odgovorit ti ne morem, saj sem fakultete videl samo od zunaj. Takle mamo.

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
hja, na zacetk je placa ~700e za kaksno leto, dve, stroski pa visoki.
kaj pa RL? koliko vasih kolegov je ostalo tam.... (en izmed najvecjih problemov zame - noben)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
700€ imaš lahko tudi svojih rovtah.....
uf-1.gif

edit: če si luštna pošlji sliko pa bova kolega
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Ob povprečni ceni najemnine sobe in vsemi stroški življenja brez preseravanj bodi pripravljena odšteti okoli ali čez 500 evrov na mesec. Žal se kolegi s faksa res porazgubijo na vse konce, a to ti ne more biti razlog za odločitev, kje živeti, vsaj po mojem mnenju. Tudi frendi sčasoma oblikujejo svoj način življenja, se izolirajo zaradi 'zakonskega' lajfa, družin itd. Vprašaj se, kaj ti je prioriteta - služba čez cesto, samostojnost ali pa mogoče sedenje na denarju in domače okolje pod nadzorom staršev.
grin1.gif
Tudi podatek, koliko si stara, ne bo odveč.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Stroški: študentski dom 80€ + študentski boni 50€ + kakšen pir.... Par let po faksu komot, imaš take stroške, če se mal znajdeš...

Vprašanje je pa kdaj ti potem dokur*** tak lajf.

Iz prve roke.....

A je obvezno 3 sobno stanovanje najet...... :smirk

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Govorim za primer, da ne živiš še 5 let po diplomi na račun davkoplačevalcev in zlorabljaš študentski status.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
nimam statusa spljoh.....
tongue-1.gif

Jebiga, ko bom star mi pa tudi država verjetno ne bo plačevala " predjamskega grada" da moram zdaj izkoristit kar se da....

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
No sej, zapasti v redno službo takoj po diplomi je res utopično dandanes, glede na to, da nimamo zajamčenih pokojnin in da bomo delali do smrti. Po eni strani te razumem. Uživaj, dokler traja.
nahrung002.gif

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
vsak cas 25, sluzba se naceloma nadejam, da ne bo tak problem dobiti (a toliko bolj problem obdrzati zaradi lenobe).
se tistih 500e steje za sobo (kjer so se cimri) ali celo enosobno/ garsonjero + hrana +...?
prioritete so mi pa ravno nekje vmes med tistima dvema.
grin1.gif
samo mislim, da bo zaradi nekih osebnih razlogov bolje, da sem nekaj casa v lj.

kdosem jaz katero varianto furas ti? kako je tistemu ratalo, da se fura v studentu??? btw jftc si strojnik*?

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
kje pa delas? kako ti je pa ratalo s studentom?? sicer ti pa pise v profilu tbfh
sklepam, da imas kaksnega kolega tam alpa si kupil mogoce odredbo???

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Najboljša računica je še vedno, živeti izven Lj in delati v Lj. Kraji ob avtocesti, oddaljeni do 100km so vsi več kot primerni. Mislim da raje kupim stanovanje in pol v Celju, kot pa enega v Lj.
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.123
3.176
113
jaz sem se do sedaj švercal v študentu...tudi zastonj seveda zdaj plačujem 250€ za sobo plača zaenkrat je kar vredi tko da se ne morm pritoževat sam verjetn bom iskal sobo kje drugje.....kako pa v prihodnosti ...da bi si kupil stanovanje v LJ lahko samo sanjam....res verjetno kje ob avtocesti na primorski konec

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
daj povej, koliko place, delovne dobe, koliko imas okvirno stroskov (hrana, stanovanje, pes...), kaksno stanovanje (koliko vas je notri; kdo, ti in punca ali cimri....).
everything