Nakupovanje v trgovini E.Leclerc (raziskava)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
1. Zakaj ste si pridobili kartico E.Leclerc? Kakšen se vam zdi postopek pridobitve, uporabe kartice in ugodnosti, vpogled v stanje bonov? Ali kartico E.Leclerc uporabljate pri vsakem nakupu?

Sem že dva krat probal nabavit kartico pa nikoli ni blo kakega trgovca za šalterjem tak da je še nimam

2. Se vam zdi da prihranite z nakupi v trgovini E.Leclerc, ste se pripravljeni odpovedati nakupom pri drugih trgovcih zaradi ugodnosti pri trgovini E.Leclerc?

Če prihranim? Da. Odpovedal bi se bil pripravljen v kolikor bi bla trgovina bolj dostopna (ljutomer) in doker v njej najdem vse kaj potrebujem

3. Kako se vam zdi zaščita kartice, se bojite izgube ali kraje kartice, bi moralo podjetje zaščititi kartico z dodatno identifikacijo imetnika ali posebno kodo?

še nimam kartice

4. Kaj pogrešate od ugodnosti pri kartici E.Leclerc (pike, nalepke, večje bonuse, ekskluzivne pravice pred neimetniki kartice, ipd.)? Bi morali ponudbo kartice razširiti (npr. vključiti več prodajaln v mrežo)?

čim manj nalepk ali pik... če že morajo kaj, potem se naj bonusi nalagajo na kartico oz. popusti pri določenih izdelkih

5. Kaj menite o ponudbi izdelkov in blagovnih znamk v katalogih E.Leclerc (jih je premalo, se za vsakogar najde po nekaj)? Ali kupujete samo izdelke iz kataloga? Ste že kdaj kupili izdelek samo zaradi bonusa, čeprav ga niste načrtovali (je to enako pri živilskih in tehničnih izdelkih)?

Ponudba izdelkov je ogromna (mariborski e.leclerc) in sem že kupil izdelek samo zaradi bonusa čeprav ga nisem načrtoval. tehničnih izdelkov ne kupujem v splošnih trgovinah

6. Ste seznanjeni z vsemi ugodnostmi, ki jih ponuja E.Leclerc (npr. povračilo razlike v ceni, vračilo izdelka, brezplačna dostava nad 300€, brezplačen darilni papir, pomoč pri nakladanju, manjša popravila oblačil, zamenjava stare vrečke za novo, ipd.)? Ste katero izmed ugodnosti že izkoristili (navedite primer, izkušnjo)?

nisem seznanjen

7. Podajte svoje mnenje o načinu oglaševanja trgovine E.Leclerc (bi morali več oglaševati svoje ugodnosti-TV oglas, plakati, ipd.) in o lokaciji trgovine (je vsem dostopna? se vam zdi smiselno večje število objektov v Ljubljani/Sloveniji?).

en objekt na vzhodu slovenije bi bil prav

8. Kako dolgo ste imetnik kartice E.Leclerc? Ste jo komu že priporočili? Kolikim osebam, približno?

beri točko 1

9. Kako ste na sploh zadovoljni s trgovino E.Leclerc? Kako ste na sploh zadovoljni s kartico E.Leclerc? Bi kaj dodali, spremenili?

Zelo ugodna in ima vse na enem mestu

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik xeno pravi:
1. Zakaj ste si pridobili kartico E.Leclerc? Kakšen se vam zdi postopek pridobitve, uporabe kartice in ugodnosti, vpogled v stanje bonov? Ali kartico E.Leclerc uporabljate pri vsakem nakupu?
Pridobil sem si jo potem, ko me je zena preprical, da pa je že čas, da jo vzamemo. Prej smo zbirali racune z bonusom. Postopek je bil hiter, nebolec, brez dodatnih osebnih podatkov. Kartica se uporablja redno pri vsakem nakupu.

Citat:
2. Se vam zdi da prihranite z nakupi v trgovini E.Leclerc, ste se pripravljeni odpovedati nakupom pri drugih trgovcih zaradi ugodnosti pri trgovini E.Leclerc?
Cene so trenutno res najugodnejse kot pri konkurenci (Spar,Tus,Mercator) in da, sem se že odpovedal Mercatorju in tudi delno Sparu. Zakaj? ker sta obe nategunski pri cenah popustov, npr ti da ceno fotoaparata na 500€, nato 50% popust, pa je cena isto kot povsod. Spar ima tudi najvisjo ceno praska (Ariel, Dash, Persil). Redno kupimo meso za zamrzovalnik, zadnje case tudi cunje za otroke, pa žena tudi kaj najde zase. V Leclercu tudi redno kupujem motorno olje za avto.
evil.gif

Citat:
3. Kako se vam zdi zaščita kartice, se bojite izgube ali kraje kartice, bi moralo podjetje zaščititi kartico z dodatno identifikacijo imetnika ali posebno kodo?
Briga me za kartico, ker ni nic takega gor razen bonusa.
Citat:
5. Kaj menite o ponudbi izdelkov in blagovnih znamk v katalogih E.Leclerc (jih je premalo, se za vsakogar najde po nekaj)? Ali kupujete samo izdelke iz kataloga? Ste že kdaj kupili izdelek samo zaradi bonusa, čeprav ga niste načrtovali (je to enako pri živilskih in tehničnih izdelkih)?
Ponudba je super za moje pojme, navduseni tudi s pestro ponudbo francoskih izdelkov, pa bagete imajo najboljse. Kot sem povedal, kupujem olje tam, od tehnike pa sem kupil samo Britta vrc pa elektricni vrc za vodo. Kupujemo enkrat mesecno, tako da kar pade takrat v akcijsekm katalogu, pa vzamem. Za decembrske praznike gremo sigurno tja nakupovat. Aja, meso imajo najboljse.
Citat:
6. Ste seznanjeni z vsemi ugodnostmi, ki jih ponuja E.Leclerc (npr. povračilo razlike v ceni, vračilo izdelka, brezplačna dostava nad 300€, brezplačen darilni papir, pomoč pri nakladanju, manjša popravila oblačil, zamenjava stare vrečke za novo, ipd.)? Ste katero izmed ugodnosti že izkoristili (navedite primer, izkušnjo)?
Sem vrnil zlatnino (uhani) v garancijo, ker se polomil stift. Vzeli in cez 1 mesec dobil popravljeno. Razen za vrečke, nisem vedel za druge ugodnosti. Bi rekel, da v katalogih ni prevec graficno poudarjeno. Lahko, da kje pise, sam bolj padam na kaksne graficne kockice pri katalogih ali prezentacijah. Verjetno jim ni v interesu prevec to kazat zaradi zlorab.
Citat:
7. Podajte svoje mnenje o načinu oglaševanja trgovine E.Leclerc (bi morali več oglaševati svoje ugodnosti-TV oglas, plakati, ipd.) in o lokaciji trgovine (je vsem dostopna? se vam zdi smiselno večje število objektov v Ljubljani/Sloveniji?).
Reklame dobivamo in se nas dotaknejo. Dostikrat je to moment, ko gremo potem tja. Zame je stvar kar dalec (47km), ampak potem skombiniramo z obiskom sorodnikov in šopinga. [censored], kako grda je ta beseda.
bonk.gif
SLO.
Citat:
8. Kako dolgo ste imetnik kartice E.Leclerc? Ste jo komu že priporočili? Kolikim osebam, približno?
4 leta. recimo trem.
Citat:
9. Kako ste na sploh zadovoljni s trgovino E.Leclerc? Kako ste na sploh zadovoljni s kartico E.Leclerc? Bi kaj dodali, spremenili?
Mene blazno motijo kratke blagajne, oziroma tekoci trak, ker kupim poln vozicek robe, je to tezko gor spravit in nazaj.

pa se to: imajo naj babe na blagajnah in informacijah. Hitre, poskocne. V meckatorju in sparu pa tolk da ne zaspijo. V glavnem zame prijetni trgovini Hofer in Leclerc.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

SCT gre v STEČAJ
cheer.gif

In tebi to full dost pomeni ker imaš full dost od tega in ker veš zakaj se sploh gre in po čem se sploh razlikuje od prisilke
hysterical-1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
@novaa: odlično, hvala za odgovore, še posebej glede pridobitve kartice, ker večina navaja hitro in takojšnjo pridobitev.. bom upošteval tvoj komentar.

@terencehill: super, hvala za odgovore. Večina ni seznanjena s dodatnimi storitvami in so vsi za to naj Leclerc ponudbo teh storitev uvrsti v katalog, lahko je tudi droben tisk.

Gremo naprej..

Dejmo še kdo, še par dni bo tema odprta, potem bom počasi zaključil..

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36

Predvsem zaradi dobropisa, ki see pripiše na kartico

Ma niti ne... Če je že nek izdelek za kak cent cenejši od enakega izdelka pri drugem trgovcu, se razlika pokvari pri tem, da za pot do Leclerca porabim za kakih nekaj 10 centov več goriva...
Več pa nakupujema z mojo v Tuš Cash&Carry-u, k sreči imama to možnost.

Še to? Kode, podpisovanje, ali kaj podobnega? Če nisi štor, ni nekega strahu pred izgubo ali krajo, zato me ne mika kakršnakoli novotarija v zvezi s kartico. rajši je nimam oz. je ne uporabljam...

4. Kaj pogrešate od ugodnosti pri kartici E.Leclerc (pike, nalepke, večje bonuse, ekskluzivne pravice pred neimetniki kartice, ipd.)? Bi morali ponudbo kartice razširiti (npr. vključiti več prodajaln v mrežo)?

Včasih je bil kak 50% bonus v obliki dobropisa pri tehničnih izdelkih... Tega več ni oz. je hudo redko, in to je edino, kar pogrešam.

Čez ponudbo nimam pripomb.
Nikoli pa ne kupim nečesa, kar ne potrebujem, pa če je 50% bonus, ki sem ga prej omenil. Drugo je, da če nekaj načrtuješ oz. imaš namen nekoč to kupit in se pojavi priložnost v obliki dobropisa, takrat jo izkoristim in to tudi kupim.

Z vsemi nisem seznanjen, z nekaterimi pa. Vračilo blaga zaradi tehnične napake (ni bilo težav), pa zaradi šlamparije pri nakupu (prehitra odločitev in zgodil se je napačen aparat), pa sem brez težav dobil kupnino vrnjeno v obliki dobropisa, ki sem ga seveda z doplačilom izkoristil za nakup pravega aparata.

Tečni so že s prevelikim in preobsežnim vsakotedenskim reklamnim letakom oz. že pravimi cajtengi. Zato se velikokrat zgodi, da ga samo površno preletim, pa še to le pri tehničnih zadevah, ostalega v reklami več niti ne pogledam.

Kartico imam, odkar se je odprl v Mariboru oz nekaj mesecev manj. Priporočil je nisem nikomur, ker se mi ne zdi nič posebnega, da bi jo moral priporočat... Pač "isto sranje, drugo pakovanje" kot pri ostalih karticah (Tuš, Obi, Merkur).

Ma Leclerc je OK, ker dobiš tam praktično vse, kar želiš oz. potrebuješ. Všeč mi je to, da se redkokdaj zgodi, da moram dolgo časa čakat v vrsti. Mogoče je to zato, ker sem bolj redka stranka tam...

Ne vem no, nekoliko sem postal patriotski in rajši kupujem pri slovenskih trgovcih po možnosti slovenske izdelke. Ni pa to neka samoobveza, ampak trenutna volja, za katero pa menim, da bo ostala....

To je to, na kratko. Upam, da sem kaj pomagal. Pa uspešno diplomiranje
zmaga.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Na internetu bi si poleg cen akcijske ponudbe želel še videti celotno ponudbo izdelkov (kqj prodajajo in koliko stane).
Te dni imajo sicer neke nore akcije, vsak dan za 4 izdelke dajo 50% na kartico. Samo moraš iti tja, da vidiš, kaj je tisti dan v akciji.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Na internetu bi si poleg cen akcijske ponudbe želel še videti celotno ponudbo izdelkov (kqj prodajajo in koliko stane).
Te dni imajo sicer neke nore akcije, vsak dan za 4 izdelke dajo 50% na kartico. Samo moraš iti tja, da vidiš, kaj je tisti dan v akciji.

In preveriti datum uporabe
evil.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
@grajbos: super, hvala za odgovore in lepe želje
wink-1.gif

Veliko vas mi ni odgovorilo kako se vam zdi vpogled v stanje bonov na kartici. Vam je izpisano staro in novo stanje na računu dovolj, ali bi si želeli še kakšen dodatni način vpogleda (npr. vpogled preko spletne strani)?

A koga moti da kartica iz ljubljanske prodajalne ne velja v mariborski, in obratno?

Dejmo še kdo..
smile-1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Ok, analizo počasi zaključujem.

Najlepša hvala še enkrat vsem ki ste sodelovali
wink-1.gif

Tema se lahko zapre.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36

Zarad dodatnih % popusta.Pridobitev je dovolj enostavna. Vpogled mi zadostuje ob plačevanju. Uporabljam joob vsakem nakupu

Zaradi bližine CityParka kupujem jaz še v Sparu, ter v Mercatorju, a manjše nakupe.

V bistvu nisem pomislil na izgubo/začito.... sej se gre samo za par eur....

Jebeš une pike pa nalepke pa nevemkvaše. Keš nazaj in to je to.

Kupujem po potrebi ne glede na popuste in bonuse. Mogoče kdaj kak popust prepriča ampak redko.

Ne vem za vse in nisem še nič koristil.

ker v Spara hodim po hrano (ga mam zreven šihta) najbolj pogrešam izbiro kuhane hrane ki je v Leclercu...

1,5 leta jo mam. Priporočil mogoče eni osebi

Če ne bi bil najbolj zadovoljen ravno s to trgovino ne bi hodil, ker imam bližje vse druge. Kartico smatram kot toliko, da dobim nekaj nazaj, v nasprotnem primeru bi za moje nakupe (znamke, ne trgovske znamke) bil leklerk med dražjimi.