Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
In če komu ne paše da ima vzgojiteljica v vrtcu tolikšno plačo, naj si ne želi privat predšolske vzgoje in privatnega šolstva. Kajti kar bo kvalitetno bo na voljo samo ljudem z mucho €€€, ostalo bo pa bolj kot ne šrot.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Edit: smile in pohvala namenjen triggerju - mekani se je vrinil (sicer pa: in kaj jaz cel cajt pravim (da se ne bo samo mekani pametnega delal))
to se že nekaj let po alterju piše, zakaj se ne bi se sedajCitat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Potem naj pa dela in ne stavka.
A ti res nimas nic pametnega za povedat?
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
V JS so ljudje pač preveč plačani za to kar počnejo. Prihaja pa do enormnih razlik, kot sem opisal v mojem prejšnjem postu. V JS bi bilo potrebno krepko prilagoditi plačilo učinku oz, nagradit DELO in ne gnitje na delovnem mestu. Jutri bo na stavki v Lj tulila profesorica telovadbe, ki dobi višjo plačo kot razvojni uni. dipl. inž. strojništva v dobro stoječem podjetju, ki mora delat po 2 nadure na dan redno. Ona bo ta teden "oddelala" 18 ur (zaradi stavke pač še sredo črtat).
Citat:
Uporabnik sole pravi:
da ne bomo katerega iz javnega sektorja slučajno na kakšnem smučišču srečali
malo bi zategnili pas pa bi bilo, ampak ne, oni pa res ne morejo
Zdaj pa razložite to delavcu, kateri za 500 EUR dela....
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
za slovenceljne očitno je
sam da imaš službo. pa če ti pol leta ne dajo plače tudi ok. sam da je
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Koliko ljudi ima minimalca v JS? Daj najdi procent. (da ti namignem, ne boš meril v procentih ampak manjših enotah)
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Koliko ljudi ima minimalca v JS? Daj najdi procent. (da ti namignem, ne boš meril v procentih ampak manjših enotah)
glej lepo idi na ajpes pod statistiko, pa daj ispa, pa daj ipisek za 19, 18, 16 razred, pa bos vido konkretno stevilo ljudi na "skoraj" minimalcu, da neboma prevec polemizirala
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
No, pa si nalijmo čistega vina:
Plača pomočnice se začne v 19 plačilnem razredu (964,41) in napreduje do 29 plačilnega razreda (1.427,56).
Plača vzgojiteljice se začne v 30 plačilnem razredu (1.484,66) in napreduje do 41 razreda (2.285,57).
Poleg tega lahko dobijo naslednje dodatke:
Citat:
1. položajni dodatek,
2. dodatek za delovno dobo,
3. dodatek za mentorstvo,
4. dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat,
5. dodatek za dvojezičnost,
6. dodatki za manj ugodne delovne pogoje,
7. dodatki za nevarnost in posebne obremenitve in
8. dodatki za delo v manj ugodnem delovnem času.
V praksi to zgleda približno takole:
Citat:
V vrtcu delam, kot pomočnica vzgojiteljice 15 leto. Moja neto plača (24 plačni razred ) je točno 846 €.
V skupini sem 7,5 ure.
Citat:
Spoštovane, žal sem samo pomočnica vendar bi opozorila na nekaj dejstev, ki pa vam žal ni so vidni. V pedagoškem poklicu sem že 14 let od tega 4 leta v predšolski vzgoji. Moja vzgojiteljica ima z vsemi dodatki in nazivi 38 plačni razred in 1600eur plače. Če bi res toliko delale in pisale osebne mape, priprave,letni delavni načrt in še marsikaj drugega bi si to gotovo zaslužile. Ker pa spravlljete stare priprave novih ne delate in vsa leta visijo pred sobo otrok univerzalne priprave, ki jih obešate že 20 let.Žal ste pozabile, da so se otroci močno spremenili in zahtevajo od vas mnogo več kot jim vi daste.
P.S.: vzgojiteljica mora biti tam 5 ur na dan, ostalo ima za "priprave"
Zdaj pa pojdite prosim gledat plače v gospodarstvo.