Koliko vas bo v sredo moralo dopustovat?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
467716-post_slo.gif

Edit: smile in pohvala namenjen triggerju - mekani se je vrinil (sicer pa: in kaj jaz cel cajt pravim (da se ne bo samo mekani pametnega delal))

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
In če komu ne paše da ima vzgojiteljica v vrtcu tolikšno plačo, naj si ne želi privat predšolske vzgoje in privatnega šolstva. Kajti kar bo kvalitetno bo na voljo samo ljudem z mucho €€€, ostalo bo pa bolj kot ne šrot.
priden.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Glej model... http://www.financnitrgi.com/novice/slovenija/slovenec-dolzan-ze-osem-plac

Zdaj je samo še slabše. Pufi so ogromni in od Križaničevega juriša bo letos za plačat ogromno obresti, ki bi zlahka pokrile 10% povišanje plač v JS če bi bil to plus ampak ne....to bo šlo bankam za obresti....v tujino.

V JS so ljudje pač preveč plačani za to kar počnejo. Prihaja pa do enormnih razlik, kot sem opisal v mojem prejšnjem postu. V JS bi bilo potrebno krepko prilagoditi plačilo učinku oz, nagradit DELO in ne gnitje na delovnem mestu. Jutri bo na stavki v Lj tulila profesorica telovadbe, ki dobi višjo plačo kot razvojni uni. dipl. inž. strojništva v dobro stoječem podjetju, ki mora delat po 2 nadure na dan redno. Ona bo ta teden "oddelala" 18 ur (zaradi stavke pač še sredo črtat).

Ukrepi vlade, so že krepko "prijeli" pa so bili konkretno premili in smo stalno na robu malega bankrota oz. prošnje za pomoč. Ob tej splavitvi politične krize so takoj poskočili donosi na slovenske obveznice, ki so drugače skoraj eno leto že padale. Koliko denarja se pa privarčuje, če si izposodiš 3 miljarde po 5,5% ali po 4% pa kar zračunaj (za 10 let recimo). Po sprejetju zujfa, ki je bil pljunek v morje, so obresti začele padati, pač je tako, da vsaka taka mala sprememba na bolje konkretno vpliva na ta procent, ki je pa absolutni pogoj za Slovensko suverenost.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Če državljan Slovenije veže svoj denar na nacionalnointeresni banki, pa dobi pol manjše obresti.
confused-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naj nekako kupi slovenske obveznice pa bo profitiral? Podobno, kot bi moral VSAK takoj it po Telekomove delnice, ker jih je Vizjak kupil. Če bodo zanj bajni zaslužki, potem bodo tudi za druge.

Sicer pa če vežem svoj denar zdajle dobim cca. 4,2% obresti. Če vežem za 10 let, višjo vsoto dobim verjetno še boljše, tako da bluziš, da bi "nekaj" povedal ali pa pač nisi pogledal ponudbe.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
hepan, v vrsti stojijo da bi ble vzgojiteljice, v vrsti. Kadra je preveč? Izobraženi delajo tudi za trakom na normo, to ti je katastrofa, na koncu jim še prispevka ne plačajo...

dejansko je to to.... Kot drugo imamo najdražje vrtce v EU, najbolj kvalitetne pa daleč od tega!

to je to.......

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
V JS so ljudje pač preveč plačani za to kar počnejo. Prihaja pa do enormnih razlik, kot sem opisal v mojem prejšnjem postu. V JS bi bilo potrebno krepko prilagoditi plačilo učinku oz, nagradit DELO in ne gnitje na delovnem mestu. Jutri bo na stavki v Lj tulila profesorica telovadbe, ki dobi višjo plačo kot razvojni uni. dipl. inž. strojništva v dobro stoječem podjetju, ki mora delat po 2 nadure na dan redno. Ona bo ta teden "oddelala" 18 ur (zaradi stavke pač še sredo črtat).

Kje je potem kakšna lista koliko imajo plače?

Za inženirje vem
crazy1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sole pravi:
da ne bomo katerega iz javnega sektorja slučajno na kakšnem smučišču srečali
evil.gif

malo bi zategnili pas pa bi bilo, ampak ne, oni pa res ne morejo
confused-1.gif

Zdaj pa razložite to delavcu, kateri za 500 EUR dela....

aja tocno v javnem sektorju pa ni takih ki delajo za 500 €...polno je takih.. ki se posteno nadelajo za minimalca v javnem sektorju...nevednezi kot ti pa si mislijo da so vsi v JU na 1500 neto in si praskajo jajce

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Koliko ljudi ima minimalca v JS? Daj najdi procent. (da ti namignem, ne boš meril v procentih ampak manjših enotah)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
za slovenceljne očitno je
sam da imaš službo. pa če ti pol leta ne dajo plače tudi ok. sam da je

ne ne..to so bosanci..en let brez prispevkov..še pol brez plače..in on bi spet še enkrat

za slovenceljna je..jaz mam minimalca..nej ma un 5€ manj..k pol tut če mam jaz še 10 manj bo dobr.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Koliko ljudi ima minimalca v JS? Daj najdi procent. (da ti namignem, ne boš meril v procentih ampak manjših enotah)

glej lepo idi na ajpes pod statistiko, pa daj ispa, pa daj ipisek za 19, 18, 16 razred, pa bos vido konkretno stevilo ljudi na "skoraj" minimalcu, da neboma prevec polemizirala

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni liste! Tako se želi in tako je ugodno za sindikate. Prikazujejo stanje plačilnih razredov, kot da je samo to.

Da pa en učitelj telovadbe napreduje do najvišjega naziva, ker ma enega klubskega športnika slučajno v klasu prijavljenega ne bo nikoli nikjer omenjeno. Plačilne liste so kdaj prav neverjetne, ko se direktorju na peto nalepi en učitelj z 20 ur pouka na teden.
stupid-1.gif

PS. Urco in pol nazaj so se podpisali na spisek prisotnih ob 8.00 in 14.00.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

glej lepo idi na ajpes pod statistiko, pa daj ispa, pa daj ipisek za 19, 18, 16 razred, pa bos vido konkretno stevilo ljudi na "skoraj" minimalcu, da neboma prevec polemizirala

No pa daj še ti. Na hitro sem preletel, pa jih vseh skupaj ne more bit več kot 500.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
No, pa si nalijmo čistega vina:

Plača pomočnice se začne v 19 plačilnem razredu (964,41) in napreduje do 29 plačilnega razreda (1.427,56).

Plača vzgojiteljice se začne v 30 plačilnem razredu (1.484,66) in napreduje do 41 razreda (2.285,57).

Poleg tega lahko dobijo naslednje dodatke:

Citat:

1. položajni dodatek,
2. dodatek za delovno dobo,
3. dodatek za mentorstvo,
4. dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat,
5. dodatek za dvojezičnost,
6. dodatki za manj ugodne delovne pogoje,
7. dodatki za nevarnost in posebne obremenitve in
8. dodatki za delo v manj ugodnem delovnem času.

V praksi to zgleda približno takole:

Citat:
V vrtcu delam, kot pomočnica vzgojiteljice 15 leto. Moja neto plača (24 plačni razred ) je točno 846 €.
V skupini sem 7,5 ure.

Citat:
Spoštovane, žal sem samo pomočnica vendar bi opozorila na nekaj dejstev, ki pa vam žal ni so vidni. V pedagoškem poklicu sem že 14 let od tega 4 leta v predšolski vzgoji. Moja vzgojiteljica ima z vsemi dodatki in nazivi 38 plačni razred in 1600eur plače. Če bi res toliko delale in pisale osebne mape, priprave,letni delavni načrt in še marsikaj drugega bi si to gotovo zaslužile. Ker pa spravlljete stare priprave novih ne delate in vsa leta visijo pred sobo otrok univerzalne priprave, ki jih obešate že 20 let.Žal ste pozabile, da so se otroci močno spremenili in zahtevajo od vas mnogo več kot jim vi daste.

P.S.: vzgojiteljica mora biti tam 5 ur na dan, ostalo ima za "priprave"

Zdaj pa pojdite prosim gledat plače v gospodarstvo.

Takole smo že bližje resnici, ne pa, da se govori o najnižjem plačilnem razredu. Jebat ga, vsi smo nekje začeli, ampak z leti se spreminja.

Poznam par primerov, ko ženska, vzgojiteljica, krepko ščije v plači moža, recimo dipl.ing. v dobro stoječi firmi. S tem, da gredo na predšolsko vzgojo večinoma take, ki za drugam niso sposobne...