Koliko ste letos prišparali zaradi vinjet?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
"kradejo"...namesto da bi imeli plače višje, denar dobivajo na druge načine iz podjetji v žep.

in zakaj naj bi si oni zaslužili tako visoke plače??
imajo odgovorno delo?

potem pa govorijo da zdravnikom in sestram ne morejo zvišati plač ker ni denarja
crazy1.gif

aja srčni kirurg si ne zasluži tako visoke plače
smirk-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ene 450 EUR sem našparal, naslednje leto bo pa naneslo slabega jurja EUR. Se pa zavedam, da je trenutna cestninska politika finančno nevzdržna. Račun pride prej kot slej.

Ogo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kranj Lesce pač nikoli ni bilo cestnine, če bi bila bi pomoje bilo 4€ gor pa dol ? x 25 dni na mesec = 100€ x 12 = 1200€

torej 55€ proti 1200€ :p

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
dnevno 25km proti Celju.... € niti ne računam več, da o času niti ne govorim!
wink-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Težko rečem, da sem prišparal, ker bi se sicer pač ognil cestninam. Sem pa toliko vozil po AC, da sem glede na prejšni način cestninjenja definitivno nekaj prišparal...

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Za Ljubljančane ki se vozimio 1X al pa 2X mesečno po AC je to navadna svinjarija ker so obvoznico dali pod Vinjeto
jezen.gif

To so tudi na Ministrstvu za Promet dobr zračunal da večina ljudi ki ima dva avta oz. ki se vozijo vsakodnevno po obvoznici zaradi gužve bodo prisiljeni kupiti Vinjeto
uf-1.gif

Navadna svinjarija kar se tiče LJ. Obvoznice - >Drugače pa podpiram sistem Vinjet
zmaga.gif

Prišparu O V minusu hmmm kaj pa vem 25-30€(teh 6 mes.)
frown-1.gif

Sej tud ko se pelem na morje oz kam izven lj me AC bolj malo vidi, ker če ne morem voziti min. 200 pol itak AC ni zanimiva (vsaj men ne)
cry12bpy.gif

Nazadnje urejeno:

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Letos s tremi avti v družini (moj, fotrov in od babice) cca 60€ v minusu, naslednje leto pa cca najmanj 100€ v plusu (1 vinjeta za 3 avte)!

Pa za motor sem 17.5€ v plusu, ker sem se fural po AC in HC brez vinjete, ker je pač nisem nikjer dobil.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj je na obvoznici tako posebnega, da ne bi smela biti pod vinjeto?

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:

to tudi mene zanima....
edino pravilno, da so dali tudi obvoznico! prej smo vsi ostali plačevali cestnino, ljubljančani pa nikoli niti centa...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Iz Ljublane 5x v Koper in 1x v Celje. Tolk sm prišparal, ker mi je vinjeto kupil delodajalec.
Dobro, sm se vozil še kje ampak tam prej ni blo cestnine.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kako bo tale topic izgledal po uvedbi satelitskega cestninjena (če do njega pride) me zanima...

Glede na to, da se sam v glavnem vozim po novi pomurski avtocesti in po hitri cesti v Mariboru je vinjeta stroške za cestnino povečala. Grem pa nekajkrat tedensko v Avstrijo tako da odpade 1,5 evra na cestnini (tja in nazaj) in se je strošek nakupa vinjete tako pokril.
Največji plus vinjet je poleg nizke cene neustavljanje na cestninskih postajah, niti predstavljam si več ne kako bi bilo spet stati na cestninski postaji nekaj minut in se drenjati v vrsti za plačilo cestnine...
Pa še nekaj nam mora biti jasno. Avtoceste je treba financirati. Tistim, ki smo se prej vozili zastonj (mi po pomurski avtocesti zastonj sicer le 1 mesec, ker naš odsek odprli komaj junija) pa so vožnjo financirali drugi, ki so se ustavljali na cestninskih postajah in plačevali cestnino. Dokler vzdrževanje hitrih cest plačuje Dars je logično da tudi hitre ceste velja cestninjenje.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Nikjer na svetu "ring" ni plačljiv
priden.gif
Govorim za države katere imajo Plačilni sistem v kešu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pritožbe padajo od ljudi, ki so vsakodnevno koristili avtocesto (pa naj bo to ''ring'' ali pa del avtoceste brez cestninskih postaj...) in avtomobilske ceste, za katere se prej ni plačevalo. Tudi sam sem prevozil veliko avtoceste tam, kjer se ni plačevalo cestnine. Pa se je vseeno veliko prihranilo sedaj z vinjeto, tako časa kot denarja.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik smith pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

to tudi mene zanima....
edino pravilno, da so dali tudi obvoznico! prej smo vsi ostali plačevali cestnino, ljubljančani pa nikoli niti centa...

Mogoče zato, ker je severni del obvoznice sofinancirala Ljubljana?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Kako bo tale topic izgledal po uvedbi satelitskega cestninjena (če do njega pride) me zanima...
Odvisno ali tako po uvedbi ali kasneje.
Brez skrbi, tud ob uvedbi satelitskega cestninjena bodo ponudili kakšen bombonček, da bodo ovce pomirjene in folk ne bo šel v luft. Najbrž se bodo kaj spomnili, kako je nadzor nujno poterben za večjo varnost. Sčasoma bodo pa fajn podražilo. Pa še kazni bodo računali, če boš kje prehitro pripeljal, ne takoj, postopoma pa sigurno.

Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Največji plus vinjet je poleg nizke cene neustavljanje na cestninskih postajah, niti predstavljam si več ne kako bi bilo spet stati na cestninski postaji nekaj minut in se drenjati v vrsti za plačilo cestnine....
Tisti, ki smo imeli ABC že prej nismo ustavljali, omejitev je bla 40, tako kot sedaj.

Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Pa še nekaj nam mora biti jasno. Avtoceste je treba financirati. Tistim, ki smo se prej vozili zastonj (mi po pomurski avtocesti zastonj sicer le 1 mesec, ker naš odsek odprli komaj junija) pa so vožnjo financirali drugi, ki so se ustavljali na cestninskih postajah in plačevali cestnino. Dokler vzdrževanje hitrih cest plačuje Dars je logično da tudi hitre ceste velja cestninjenje.

Vse ceste je treba financirati, ne samo avtoceste. In noben se ni vozil zastonj, vsak je plačal registracijo in bencin. res pa da tisti, ki so plačevali cestnino plačali nekoliko več. Ampak če si se peljal po avtocesti, se pač niso po lokalni, pa jo ni blo treba vzdrževat, čeprav si jo plačal pri registraciji.
Pa kaj potem če avtoceste plačuje Dars, druge pa nekdo drug, Nobeno vzdrževanje ni zastonj. Rs je edino, da je vzdrževanje avtocest nekoliko dražje.
Ampak vseeno mislim, da v 21 stoletju avtoceste niso nek tako hud luksuz, da bi jih bilo treba posebej plačevati. Moje mnenje je, da bi se morale plačevat iz proračuna, tako kot lokalne ceste.

Avtoceste se plačujejo edino iz tega razloga, ker so zgrajene tako, da je nadzor nad uporabniki mogoč in kasiranje precej preprosto.
Skratka, tu se ljudi da oskubit, na lokalnih cestah z mnogo priključki in brez ograje pa bi bilo skubljenje mnogo težje in dražje. Pa tudi nepopularno, tisti ki bi se spomnil kaj takega bi takoj odletel z oblasti.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pritožbe padajo od ljudi, ki so vsakodnevno koristili avtocesto (pa naj bo to ''ring'' ali pa del avtoceste brez cestninskih postaj...) in avtomobilske ceste, za katere se prej ni plačevalo. Tudi sam sem prevozil veliko avtoceste tam, kjer se ni plačevalo cestnine. Pa se je vseeno veliko prihranilo sedaj z vinjeto, tako časa kot denarja.

Tako je. Pa veš zakaj? Pomisli, koliko škode na AC naredim jaz z mojo rikšo in koliko je naredi nek Lekin prenaložen kiper. Jaz moram imeti nalimano veljavno vinjeto, zato ker se po ringu peljem vsak dan natanko 3 km, zgoraj omenjeni kiperji pa praktično že pol leta cele dneve vozijo šodr iz gradbene jame za stadion na razne konce LJ, plačajo pa koliko?
17758-icon_confused.gif
)

Pa ne leti to le na Leko, da ne bo kdo v luft skočil.

Kar se topica tiče: letos sem zaradi vinjet v minusu 35€. Sej se mi hebe za ta denar, sam če že plačujemo vsi avtomobilisti, zakaj to ne velja tudi za ostale kategorije vozil?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.752
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Nikjer na svetu "ring" ni plačljiv
priden.gif
Govorim za države katere imajo Plačilni sistem v kešu.

Osebno poznam vsaj dva primera, kjer je ring plačljiv: zunanji ring okrog Londona in ring okrog Bergna, Norveška. Na vsakem uvozu/izvozu imajo kabino in kasirajo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik smith pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

to tudi mene zanima....

Mogoče zato, ker je severni del obvoznice sofinancirala Ljubljana?

Saj zahodni del je financirala v celoti.
zmaga.gif

Zdaj pa nagradno vprašanje: a ga tudi vzdržuje?
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vse tokijske avtoceste so plačljive, in to kar s hišicami (čeprav se največ uporablja neka varianta ABC sistema).

Pa New York ima tudi plačljive avtoceste (mislim, da ne vse).

Nazadnje urejeno: