Koliko popusta pri novem Audiju?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pol pa meriš cirka 2 metra in imaš sedež čisto nazaj. Fajn bi bilo povedat, kot si povedal sedaj, da v tem primeru v obeh avtomobilih nihče ne more sedet za tabo, ne pa da ima Audi več prostora zadaj, ker ga nima. Avtomobila sta po prostornosti v notranjosti podobna, Audi ima 20 litrov večji prtljažnik, je pa tudi bistveno daljša karoserija. Skratka, ker so pri Audiju želeli pridobiti prostornost v kabini, prtljažniku in narediti krajše previse in motor postaviti bolj proti sredini, je moral avto konkretno zrasti v dolžino, je le treba računat, da ima celoten pogonski sklop skrit pod haubo.

Oblika avtomobila je pa stvar okusa. Definitivno se mi pa zdi boljša izbira bencinski turbo motor (pogrešam pri konkurenci).
grin1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Kakšno zaščito predlagaš?

Drugače pa s prasko ali brez, ob prodaji dobiš enako. Žal.

Sodelavec zaščiti vsak svoj avtomobil (zmeraj ima črnega) pri TopFinishu in rezultat je res dober, črna bava postane čisto drugačna, bolj črna z večjo globino. Pravi tudi, da se umazanija lažje ščisti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Pol pa meriš cirka 2 metra in imaš sedež čisto nazaj. Fajn bi bilo povedat, kot si povedal sedaj, da v tem primeru v obeh avtomobilih nihče ne more sedet za tabo,
1,9 m in v BMW je sedež čisto nazaj, v A4 pa ne. Razlika pa je najbolj očitna na desni srani avta. Ko desni sedež naštimaš tako, da je zadaj za njim enako prostora (torej uporabno dovolj), je spredaj v A4 bolj udobno. Razlika je opazna.
Kakšna je situacija na levi strani, je vseeno, ker si voznik vedno naštima zic tako, da je njemu OK in če potem zadaj ni placa, ga ni. Na desni je pa kompromis in ta je v Audiju boljši. Pri nas pač gledamo na to, kako je s prostornostjo in uporabnostjo za čim širši krog uporabnikov ...
Ker če smo realni: vse do višjega srednjega razreda so z družinskega vidika avtomobili, ne 4 oz. 5 sedežni, ampak 2+2 ... Dva prava sedeža in 2 zasilna.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A avto bild potem laže, no tudi prav.

Sicer pa jaz merim 183cm in če želim imeti pravilno nastavljen sedež (ga tudi zmeraj imam) še mi zelo zelo dost manjka, da bi bil položaj sedeža čisto nazaj, pa imam za svojo višino dolge noge. Ne vem potem kako ti sediš, sindrom "hondaša"
confused-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mi je prodajalec razlagal, da je že tovarniška zaščita gor. Je potem smiselno nanašati novo? Vsaj takoj verjetno ne ali pač?

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Štiri nove avtomobile (različnih znamk) sem kupil v bistvu "preko interneta". Poslal sem
povpraševanja po mailu in skoraj od vseh dobil odgovore. Ko sem pregledal odgovore
sem jih klical, malo povprašal kako je s cenami (popusti) in se nato odpravil še osebno
v salon, kjer so mi dali najugodnejše pogoje (najboljši popust+ nadomestno vozilo ob servisih).
Ni me sram povedat, da sem jim tudi rekel, da sem nekje dobil ugodnejšo ponudbo in če imajo še kaj rezerve - malo so se
čudili, kako je to mogoče - so pa začuda dobili še "rezerve".
Tudi meni dnarja ne nihče podarja in če dajem svoj denar mislim da imam pravico plačat čim manj.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Nisem rekel, da je to na slki moj avto, moj bo imel led in ksenon, za kar sem doplačal toliko kot sem napisal.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Prav je, da to testirate. Povedati hočem le, da smo ljudje različni in da je težko vsiljevati prostor na zadnjih sedežih nekomu, ki ga v praksi ne uporablja. Mene in še marsikoga briga za zadaj, saj se 99% vozim sam, tisti 1% pa sta v avtu največ še dve osebi, ena od tega otrok.
Še to: mnogi smo svojo mladost preživeli med vožnjo na zadnjih sedežih katrc, dian, stoenk, jugecev. Vsi ti imajo zadaj manj prostora kot kateri koli BMW zadnjih 10 let. Še zdaj imamo vsi ravne noge in so lepo preživeli, starši pa tudi.
Hočem povedati le, da se folk prepogosto sekira za takšne stvari. Tisti, ki pogosto vozijo poln avto pa pač kupijo večjega. Pa še to ni nujno, če so večinoma kratke relacije.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A avto bild potem laže, no tudi prav.

Sicer pa jaz merim 183cm in če želim imeti pravilno nastavljen sedež (ga tudi zmeraj imam) še mi zelo zelo dost manjka, da bi bil položaj sedeža čisto nazaj, pa imam za svojo višino dolge noge. Ne vem potem kako ti sediš, sindrom "hondaša"
confused-1.gif
Ti bom takole napisal: prej preblizu volanu kot predaleč ... Seveda v avtih ki to omogočajo (dovlj globinske nastavljivosti volana in dovlj naklonkse nastavljivosti hrbtnega dela sedeža).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Nisem rekel, da je to na slki moj avto, moj bo imel led in ksenon, za kar sem doplačal toliko kot sem napisal.

Koliko € pa je potem opcija LED namesto Xenona ?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Poskusi na novega Fičota dobiti kakšen popust. Kakršenkoli.

Ga neboš.

Boš boš..na klasično foro, da avto kupijo, ga registrirajo kot testnega in po mesecu dni, ga ti kupiš. Teoretično sicer ni nov avto, ampak praktično pa je. Vem iz prve roke.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
.samo vag dizel zadevam res ne moreš očitat, da so gnile ali nezmogljive - tut na papirju 3.0tdi poseka bavarijo, sevede je ob tem treba rečt, da je 35 avion. kapo dol.

nimaš pa v ceni unga basic service, za kerga pač doplačaš 650 evrov se mi zdi. skratka there's no such thing as free lunch.

1. kdo koga poseka?
confused-1.gif

Preberi test na linku: http://www.autobild.de/artikel/vergleich-neuer-bmw-3er-gegen-audi-a4_775364.html

Še zaključek:
"Das Fazit von AUTO BILD-Redakteur Wolfgang König
Respekt vor diesem Audi. Als Allroundtalent hat er unbestreitbare Vorzüge. Beeindruckend – und so viel besser als ein frontgetriebener A4 ohne die Fahrwerkelektronik. Aber wen schiere Perfektion eher langweilt, der sollte sich den 330d gönnen, jetzt mehr denn je. Denn unter den Dieselofferten in diesem Segment ist er der Unterhaltungskünstler, noch dazu einer mit Öko-Meriten. Wieder mal ein echtes Motorenwerk, ein bayerisches."

2. BSI za 650 EUR kot praviš. A je konkurenca brez tega cenejša?
Koliko servisov pa si lahko plačaš za omenjen znesek?

Aja, prenovljena trojka, ne pomeni samo optike, ampak še bolj dodelano podvozje, 6 mm širši avto spredaj in celo 24 mm širine zadaj. xDrive v 320d različici,...

Pa kaj še ne veš da je AUTOBILD po novem AUDIBILD
stupid-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Ga neboš.

Boš boš..na klasično foro, da avto kupijo, ga registrirajo kot testnega in po mesecu dni, ga ti kupiš. Teoretično sicer ni nov avto, ampak praktično pa je. Vem iz prve roke.

Potem si drugi lastnik,torej to ni NOV avto, tak avto bi moral biti cca 20% manj prodan.

lp

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Pri audiju so LED dnevne luči. Če kupiš Xenon dobiš poleg LED dnevne luči. Če Xenona ne kupiš tudi LED luči ni poleg. Vsaj tak je pri a5

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Ga neboš.

Potem si drugi lastnik,torej to ni NOV avto, tak avto bi moral biti cca 20% manj prodan.

lp

Mnja..sej si samo na papirju drugi lastnik, to je nekako enako, kot če bi avto vzel na lizing, potem tudi nisi prvi lastnik ne?
Ves tisti čas (1 mesec) se pa tako ali tako ti voziš z avtom že, ker ti ga "posodijo za test".

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Pri audiju so LED dnevne luči. Če kupiš Xenon dobiš poleg LED dnevne luči. Če Xenona ne kupiš tudi LED luči ni poleg. Vsaj tak je pri a5

Se mi zdi da je nekdo omenjal da se da doplačati tudi LED luči. Torej da imaš LED kratke,dolge in dnevne.