Koliko popusta pri novem Audiju?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He, zato pa ostali ne morejo ponuditi enakih/boljših cen, razen če bi sami mimo njega uvozili avte (kar pa bi bil samomor).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He, zato pa ostali ne morejo ponuditi enakih/boljših cen, razen če bi sami mimo njega uvozili avte (kar pa bi bil samomor).

Zato pa ni dobro, da je uvoznik firma, ki se tudi sama ukvarja s prodajo avtomobilov.

sah

Pripravnik
6. dec 2007
63
0
6
Res, zadnjič sem jaz kupovala novega A4 in so mi dali kar 47% popusta, pa še ostalo jim je 50.000 EUR.

Folk, pa kje vi živite. Če bi takšne marže bile, bi bili avti še dražji. Mogoče je pri Korejčkih tako!!!

Marže so nižje kot mislite, oz max 15%, za manjše avte pa so tudi te manjše.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:

Imamo tule tudi kakega VW prodajalca?

A boš alte zamenjal za popust?
wink-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Ti tako delujem?

Ne, sej zato pa sem bil presenečen nad tvojim postom.

Vsaj tako sem ga razumel, da boš uporabil pogajalske sposobnosti ko avto pride.

Sicer pa vem, da pri A4 niso ravno radodarni.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Nikoli ne razkrijem podrobnosti dokler ne dobim avta in tudi sedaj bo tako, bilo je pa pestro in zanimivo. Kljub podpisni pogodbi se še vedno lahko kaj sfiži.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
boš alte zamenjal za popust?
wink-1.gif

evil.gif
1 ALT = 1 EUR (pa dam 2,5 % popusta)

Ravno prebiram cenike kjer piše takole:

*=MPC je neobvezujoča, priporočena maloprodjana cena z vključenim DMV in DDV.

tako da res ni greh, da za svoj (težko zasluženi?) denar vprašaš če dobiš kaj popusta.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Čisto po občutku bi rekel, da pri DMV-ju na meji med stopnjami prodajalci največ zaslužijo, stranka pa dobi kar dober popust. Ko si ravno malo čez mejo da prideš v višjo stopnjo DMV.

Pa nebi tega trdil, če nebi sam nabavil tak avto. Beri dodatna oprema.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Čisto po občutku bi rekel, da pri DMV-ju na meji med stopnjami prodajalci največ zaslužijo, stranka pa dobi kar dober popust. Ko si ravno malo čez mejo da prideš v višjo stopnjo DMV.

Pa nebi tega trdil, če nebi sam nabavil tak avto. Beri dodatna oprema.

Kako misliš to?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Enostavno.

Cena iz cenika za moj avto z vsemi mojimi glasbenimi željami je bila okrog 22K€. Jaz sem ga dobil za 20K€. V mojem primeru je to bilo ravno toliko kot pride avto z paketom opreme brez glasbenih želja.

Ko sem se igral s konfiguratorjem na prodajalčevi strani, me je pri dodajanju opreme ravno nekje pri 20K€ opozoril, da padem v višji razred DMV-ja. Če upoštevaš, da se DMV plača od dejanske cene (tistega kar plača stranka), potem veš da tam kljub popustu dobi trgovec optimum ali pa celo enako kot brez popusta, pri tem, da je še stranka zadovoljna. Na računu seveda ni nikjer napisan popust, pač pa samo cena, ki sem jo plačal in pa oprema avtomobila.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Nikakršna tolažba, ampak dejstvo v napredku in v vožnji. Sicer pa je novi A4 veliko veliko boljši od tastarega, le preveč je zrastel za moj okus (vsi vemo, da ni večji od konkurence MB ali BMW zaradi prostornosti v notranjosti).
Malo postavi vštric BMW3 in A4, pa boš videl, da ima A4 uporabno zadnjo klop. Pri 3 je samo pogojno uporabna ... V A4 za mano laho v sili celo kdo sedi, v BMW3 samo, če nima nog ...

To pa seveda ni res, A4 ima na zadnji klopi samo v širino več prostora, razen če misliš E46.
rolleyes-1.gif
Seveda mislim E90. In zadaj je placa manj. Oziroma mora biti prednji desni sedež bolj naprej, da se normalno sedi zadaj, potem je spredaj desno manj prostora ...
Sem se po 14 dni enega presedel v 14 dni drugega ... In zadaj vozil istega otroka v enakem sedežu (in mu pustil enako prosotra do sedeža spredaj), pa je bilo v BMW3 spredaj potem bolj utesnjeno ...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Nikakršna tolažba, ampak dejstvo v napredku in v vožnji. Sicer pa je novi A4 veliko veliko boljši od tastarega, le preveč je zrastel za moj okus (vsi vemo, da ni večji od konkurence MB ali BMW zaradi prostornosti v notranjosti).
Malo postavi vštric BMW3 in A4, pa boš videl, da ima A4 uporabno zadnjo klop. Pri 3 je samo pogojno uporabna ... V A4 za mano laho v sili celo kdo sedi, v BMW3 samo, če nima nog ...

To pa seveda ni res, A4 ima na zadnji klopi samo v širino več prostora, razen če misliš E46.
rolleyes-1.gif

Si ostal brez podatkov. Ti bom jih serviral na krožnik:

LINK ...slikica 30.

In še komentar novinarja: "Das Platzangebot auf der Rückbank unterscheidet sich bei beiden Autos kaum. Der Audi ist im Fond einen Hauch kleiner als der BMW, ..."

Nepristranskost novinarjev pri AM ali kakšen euro v žep za takšno propagando?
confused-1.gif
S slik se ne vidi, kako je bil nastavljen prednji sedež ... Kar pomeni, da nista primerljivi ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kaj se sekirate za zadaj. Ali vozite z ritjo na zadnji klopi? Če bi bil taksist bi se s tem obremenjeval. Dokler pa zadaj sedi kvečjemu kakšen otrok ali izjemoma en človek pa tudi ni problema. Petih juncev pa ne prevažam v avtu.
Jaz kot voznik od prostora zadaj nimam nič. Ostali pa si lahko nabavijo enoprostorca ali Audi A6 in sediš zadaj kot gospod.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Novinar je pri Audiju dal sedež čisto nazaj, pri BMWju čisto naprej in povedal, da ima Audi nekaj manj prostora.
hysterical-1.gif

Očitno to delate pri AM ali kako
confused-1.gif

Predlagam, da še greš enkrat pogledat, ker štirje odrasli sedijo brez problema v enem ali drugem, brez razlik.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ata, upam, da tele Audi na slikah ni vaš, ker je presneto grd. Novi A4 brez xenon paketa je kriminal.

Samo opažam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
V enem in drugem lahko brez problema sedijo kvečjemu štirje odrasli brez nog. Za mano v nobene ne more sedeti normalen odrasel človek. Če dam zadaj v kateregakoli otroški sedež, je sedenje na sedežu pred njim precej neudobno, ker se ne da več stegnit nog oz je armaturka preblizu za udobno počutje (kar je pri BMW bolj izraženo) ...
In če daš v dveh avtih prednji sedež čisto nazaj in rečeš, eden ima potem zadaj več prostora od drugega, je to (lahko) čisti nateg. Če ne veš zakaj, si vštric postav par avtov in premeri max. prednjo vzdolžnico. Lahko je met zadaj veliko placa, če prednjemu sedeži umetno omejiš pomik nazaj ...

@coolpower: daj zadaj otroški sedež, nekajletnega otroka, naštimaj sedež tako, da bo imel kaj prostora z noge premikat, pa boš ugotovil, da je spredaj kriza, če nisi bolj majhne sorte ... V Golfu, recimo, se jaz pred otrokom ne bi hotel vozi kaj več kot kako urico ... Preveč neudobno. Zakaj se sekiramo? Ker so naši testi namenjeni tudi tisti, ki imajo doma otroka ali dva ali ki kdaj peljejo tudi kakega odraslega zadaj. Tisti, ki jih to ne zanima, lahko ta del pisanja preskočijo. Mi smo ga bralcem dolžni zagotovit, ker je to del testa.

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ksenon plus > 1200 €, seveda brez tega ni šlo.
cheer.gif

446193-09.audi.a4.3.2.grille.500.jpg

Priponke

• 446193-09.audi.a4.3.2.grille.500.jpg
    446193-09.audi.a4.3.2.grille.500.jpg
    15,4 KB · Ogledi: 116

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Pa takoj kakšno zašæito na barvo, ker na črni se pozna vsaka malenkost. Pa lepo ročno prat . Ter zelo je potrebno paziti, ker se mimogrede lahko poznajo poteze od krpe.